Aksaray´ın 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak

Aksaray´ın 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

DSİ 4. (Konya) Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Deveci, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Şube Müdürü Mehmet Mert, 44.(Aksaray) Şube Müdürü Murat Nazar ve ilgili personelden oluşan heyet, Aksaray ilinde DSİ tarafından yapılan yatırımları inceledi.

İçmesuyu 1. Kısım İsale Hattı, Aksaray Uluırmak (Mamasın) Sulaması Yenileme Projesi, Merkez Altınkaya Göleti ve Sulaması, Ortaköy Harmandalı Göleti ve Sulaması projelerinin yerinde incelenmesinin ardından şantiyelerde düzenlenen toplantılarda; çalışmalarda gelinen aşama, darboğazlar ve çözüm önerileri değerlendirildi gerekli talimatlandırmalar yapıldı.
 
DSİ 4.Konya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;
Aksaray içme suyu1.kısım isale hattı çalışmaları kapsamında DSİ 4. Bölge  Müdürlüğümüzce açılan 6 adet kuyu ve mevcut Aratol kuyusundan temin edilecek sular ile Aksaray İlinin 2045 yılına kadar içmesuyu ihtiyacı karşılanacak ve 420.000 kişiye ilave içmesuyu temin edilecektir.
Fiziki Gerçekleşme % 70´tir.
 
Aksaray Güzelyurt Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi İnşaatında Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor.
Protokol kapsamında 20 Nisan 2018 tarihinde çalışmalarına başlanan Aksaray Güzelyurt Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi ile 1 986 dekar zirai arazinin kapalı sistemle sulanması amaçlanmıştır.


Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri