Aksaray´ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesi 21 Temmuz´da sandık başına gidecek

Aksaray´ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesi 21 Temmuz´da sandık başına gidecek

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Artvin´in Yusufeli, Denizli´nin Honaz, Kırıkkale´nin Keskin ilçeleri, Adıyaman´ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe ve Suvarlı beldeleri, Aksaray´ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde seçimlerin yenilenmesine karar verilmişti. 

YSK´nin seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 7 seçim bölgesinden 4´ünde bugün sandıklar kurularak seçime gidildi.

Aksaray´ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde BBP adayı Ramazan Bozlak´ın seçimleri kazandığı ama YSK tarafından mazbatasının alınması üzerine başlayan süreçte, yenileme seçimi için vatandaşlar 21 Temmuz´da tekrar  sandık başına gidecek. Adıyaman´ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesinde ise 4 Ağustos´ta yeniden seçim yapılacak.  

BBP ADAYI RAMAZAN BOZLAK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

/resimler/2019-6/2/2130124592866.jpg

Aksaray Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde 31 Mart seçimlerinde 640 oy farkı ile belediye başkanlığı seçimlerini kazanan BBP adayı Ramazan Bozlak´ın mazbatası,YSK kararı ile iptal edilmişti.Ramazan Bozlak yaptığı açıklamada,"Mazbatamızın iptal gerekçesi olan iade-i memnu kararımızı(yasaklanmış hakların geri verilmesi)alarak tekrar adaylığımızı açıkladık.İnşallah 21 Temmuz´da beldemizde BBP olarak tarih yazacağız ve seçimleri kazanacağız."dedi.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri