Aksaray´ın Sorunları Dosya Halinde Bakana İletildi

Aksaray´ın Sorunları Dosya Halinde Bakana İletildi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, Endüstriyel amaçlı kullanılmak üzere Kenevir üretimi için geçen hafta başvuru yaptıklarının müjdesini vermesinin ardından,Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök hazırladığı dosyayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye  teslim ederek,Aksaray´da kenevir üretme sözünü Bakan Pakdemirli´den almıştı.
 
Aksaray´ın sorunlarını çözüme kavuşturmada kararlı olan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş,Aksaray´ın acil çözüme kavuşması elzem olan sorun ve projelerini bugün,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanında katıldığı TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´a dosya halinde ilettiler.
 

Haberimizin ayrıntısına geçmeden önce isterseniz ?Sivil toplum örgütü (STK) nedir?´ sorusunun yanıtıyla başlayalım.

Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri, resmi kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, Politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi faaliyetleri, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kar amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar veya üyelik ödemeleriyle sağlayan kuruluşlardır.

Toplum kalkınmasının da en önemli dinamiğini söz konusu sivil toplum kuruluşları oluşturur. Bu nedenle sivil toplum faaliyetleri güçlü olan toplumlar daha hızlı ilerlemiş ve kalkınmışlardır. Ancak önemli bir husus da söz konusu Sivil Toplum Kuruluşlarının veya daha sade bir ifade ile ?halkın talepleri ile devletin taleplerinin örtüşmesi? halinde bu ilerleme, gelişme, değişme ve kalkınma amacına hızlı bir şekilde ulaşır.

 

STK´LARIN GÖREVLERİ NELERDİR?


-Siyasi, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçlar doğrultusunda çalışmalar ve eylemler yapmak.
-Devletin gücünün yetersiz kaldığı konularda araştırma, tesis ve hizmet sağlayarak açığın ve gecikmenin kapanmasına yardımcı olmak.
-Ülke vatandaşlarının seslerini duyurmalarını, sorumluluk almalarını ve devletle kurdukları örgütü diyoloğa geçirmeyi sağlamak.
-Toplumsal anlamda bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapmak.
-Toplumun zararına olan etkenlerin ortadan kaldırılması için mücadele etmek.
Halkın çıkarlarını ve haklarını korumak için çalışmalar yapmak.

AKSARAY İLİNDE STK´LAR PROJE ÜRETMEDE BAŞARILI

Bir ilin kalkınması için en büyük görevin STK´lara düşmesi, gelişmeye çalışan Aksaray içinde, büyük bir önem arz ediyor. Proje üretme konusunda başarılı olan STK´lar, ilimizin gelişmesine ve Hükümet nezdinde kararlar alınmasında önemli bir konuma sahip...

ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR DOSYALANIP BAKAN´A ELDEN TESLİM EDİLDİ

 ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt GÖKTAŞ, Meclis Başkanı Fatih TEKİN, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit ÖZKÖK ve Meclis Başkanı Nurettin YAPILCAN, Cumhurbaşkanımız´ın katılımıyla gerçekleşen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası´nda,Aksaray/Ulukışla demiryolu hattının ihalesinin biranevvel yapılması, Dış havzalardan Aksaray´a su transferinin gerçekleşmesi, OSB Altyapı yatırımlarının Ödenek ayrılarak hizmete sunulması konuları dile getirilmiş olup, bu konularla ilgili hazırlanan dosyalar,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´a teslim ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´a da bu konuları bizzat ilettiler.
 

 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri