Aksaray'ın köpük helvası tescillendi

Aksaray

Aksaray'ın köpük helvası tescillendi

                                                           

Aksaray Belediyesi Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunarak Aksaray’ın yeni marka değeri olan Köpük Helvanın da tescillenmesini sağladı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni marka değeri taşıyan ve sadece Aksaray yöresine has lezzetlerin arasında yer alan Aksaray Köpük Helvası’nın coğrafi işaretlerle tescillendiğini duyurdu.

Aksaray’ın zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, “Yöremize özgü olan değerler arasında bulunan Aksaray Köpük Helvamız’ın marka değerini muhafaza etmek için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunmuştuk. Başvurmuza binaen yapılan değerlendirme sonunda Aksaray Köpük Helvası tescillenmiş oldu” dedi.

Başkan Dinçer, marka değeri taşıyan yeni gıda ürünlerinin coğrafi işaretlere dahil edilmesi için çalışmaların devam ettiği açıklayarak  “Yöresel niteliğe sahip ürünlerimizi kültürel ve ekonomik açıdan korunmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Aksaray Belediyesi’nin girişimleriyle daha önce Şerbetli Pide ve Aksaray Tahinlisi, patent kurumunca tescil edilmiş ve coğrafi işaretlere dahil edilmişti. 

 



Anahtar Kelimeler: Aksaray' köpük helvası tescillendi
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri