Aksaray'ın tescilli tahinli pidesi 30 bin aileye ulaşacak

Aksaray

Aksaray'ın tescilli tahinli pidesi 30 bin aileye ulaşacak

AKSARAY BELEDİYESİ RAMAZAN AYINDA  30 BİN TAHİNLİ PİDEYİ İFTAR SOFRALARINA TAŞIYACAK
 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ "AKSARAY'DA GİRİLMEDİK EV, ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ"


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve gelmesi ile coğrafi işaretli ürün olarak Aksaray’a özgü bir lezzet olarak tescil ettirdiği tahinli pideyi bu ramazanda da sofralara taşıyor.  
 


 

Aksaray Belediyesi, Ramazan geleneklerini yaşatmak için bu yılda birçok faaliyeti eş zamanlı olarak yürütüyor. Gönül Belediyeciliği ve sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini yaşatan Aksaray Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlara ücretsiz olarak tahinli pide ikramında bulunuyor. Şehir Merkezi başta olmak üzere tüm köylere, beldelere ve ilçelere tahinli pide dağıtımı yapan Belediye ekipleri bu yıl 30 bin tahinli pideyi sofralara taşımayı hedefliyor.
 


 

Tahinli pidenin yanı sıra Ulu Cami önünde kurduğu iftar çadırı ile günlük Bin 500 kişiye iftar ikramında bulunan Aksaray Belediyesi, Ramazan Ayı’nda 100 bin aileye Ramazan Pidesi, günlük 2 bin kişiye sıcak yemek servisi, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtımına devam ediliyor.  
 


 

Ramazan Ayının bereket iklimini tüm şehirde yaşatmak için çalıştıklarını belirten Başkan Dinçer Ramazan ayı içerisinde faaliyetlerine yönelik yaptığı değerlendirme şu ifadeleri kullandı; "Ramazan paylaşmaktır sloganıyla yola çıkarak, yardımlaşma ve paylaşma duygusunun üst seviyede yaşadığımız bu mübarek ayda hemşerilerimin evlerine ikramlarımızla konuk oluyoruz.  
 


 

Evlere yaptığımız servislerin yanı sıra Ulu Cami önünde kurduğumuz iftar çadırımızla her gün çok sayıda hemşehrimizle aynı iftar sofrasında buluşuyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerinin yer aldığı gıda kolileri ulaştırıyoruz. Düzenli olarak zaten ailelerimizin yanlarındaydık, böylelikle bu ayda daha çok aileye ulaşıyoruz.  
 

 

Yardım kolilerimiz dışında, sıcak yemek yardımımızı da sürdürüyoruz. Ayrıca 100 bin ailemizin sofrasına Ramazan Pidesi ve Aksaray Tahinlisi’ni de ulaştırıyoruz. Girilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmayacağız." dedi.  
 


 

Aksaray Belediyesinin özlenen ramazan geleneklerini yaşatmak için yaptığı çalışmaları değerlendiren vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ve ekibinin Ramazan ayına özel ortaya koyduğu sosyal uygulamalardan dolayı teşekkür ettiler.  
 


 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri