Aksaray´lı üniversite öğrencisi kazada hayatını kaybetti

Aksaray´lı üniversite öğrencisi kazada hayatını kaybetti

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Aksaray´ın Ortaköy ilçesi Cumali köyünden olan Ortaköylüler Derneği başkanı Faik Kocapınar ?ın yeğeni Okan Kocapınar ´ın kızı Aslıhan Kocapınar okuldan evine gitmek için çevre yolunda karşıdan karşıya geçerken 07 ADE 243 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Akdeniz Üniversitesi İç mimarlık öğrencisi Aslıhan Kocapınar, 14 Kasım Çarşamba günü okuldan eve gitmek için Antalya Akdeniz üniversitesi öğrencilerinin en sık kullandığı Kültür kapısından çıkıp, çevre yolundan karşıya geçerken trafik kazası geçirdi. Yoğun Bakımda Ameliyata alınan Aslıhan Kocapınar dün yaşamını yitirdi.

Üzücü haberi alan Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, kazanın meydana geldiği Hürriyet Caddesi´ne üst geçit yapılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

Kocapınar için başlatılan kampanya şöyle:

Akdeniz üniversitesi öğrencilerinin en çok kullandığı giriş çıkış kapısı olan Kültür ya da Ziraat kapısı önünden çevre yolu geçmektedir. Trafiğin sürekli aktığı bi konum olan yerde yaya geçidi var. Trafik lambası konulmuştu gelen şikâyetler üzerine. Fakat çok kısa süre yayaya geçiş süresi tanınıyor. Yayalara yeşil yanması çok uzun sürüyor. Kırmızı ışığa rağmen bazı araçlar durmuyor. Bu tehlikeli durumlar yaratıyor. Sürekli kazalara ramak kalan olaylar yaşanıyor. Ölümlü bir olay olmamıştı ta ki 14 Kasım 2018 gününe kadar. İç mimarlık öğrencisi Aslıhan Kocapınar´a araba çarptı ve artık o gencecik insan aramızda değil.

Bu bölgeye bir üst geçit yapılarak bu kazalara engel olunabilir. Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel tarafından üst geçit sözü verildi. Fakat bu söz gerçekleştirilmedi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri