Aksaray´lı Yazar Mehmet Kahraman Cemiyetimizi Ziyaret Etti

Aksaray´lı Yazar Mehmet Kahraman Cemiyetimizi Ziyaret Etti

En büyük hayalim bu romanın filmini çektirerek Aksaray´ı uluslararası platformlarda tanıtmak

Aksaray´lı Eğitimci-Yazar Mehmet Kahraman´ın Son Ödül isimli romanı satışa sunuldu.Bugün ilimize gelen Mehmet Kahraman Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Mustafa Avcı´yı ziyaret ederek kitabı hakkında bilgiler verdi.Aksaray ile ilgili projeleri hakkında bilgiler veren Kahraman başkan Avcı ve dernek üyelerine imzalı kitabını hediye etti.
 
Mehmet Kahraman Kimdir?
 
1968 yılında Aksaray´da doğdu.İlköğretimini Cumhuriyet İlkokulunda,orta ve lise tahsilini Aksaray İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.10 yıl süreyle polis memuru olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesinde görev yaptı.Marmara Üniversitesi Resim Bölümü,Grafik Ana Sanat Dalı mezunudur.
Kültür Sanat etkinlikleri adına müzik ve tiyatro grubu kuran Kahraman,resim sergileri açıp,kültür sanat festivalleri organize etti.
Halen Konya´da Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
 
En büyük hayalinin bu romanın filmini çektirerek Aksaray´ı uluslararası platformlarda tanıtmak 
 
Aksaray´lı yazar Mehmet KAHRAMAN en büyük hayalinin bu romanın filmini çektirerek Aksaray´ı uluslararası platformlarda tanıtmak olduğunu belirtti.Gençlerimizin tahriş edilen hayal dünyalarını imar etmek ve elektronik kelepçelerden sıyrılmalarını sağlamak üzere bu romanı kaleme aldığını ifade eden yazar KAHRAMAN ayrıca ? her gencimizin ?BEN KİMİM? Ne yapıyorum, Ne yapmalıyım? Gibi sorulara cevap vermek maksadıyla ve gençlerimizin mutlaka bir hedef belirlemesi için bu romanımı okumalarını tavsiye ediyorum.? Dedi. Aksaray´ın yöneticilerinden, eğitimcilerinden ve basın mensuplarından ilgi beklediğini söyledi. Aksaray´ın medeniyet ve kültürel zenginliklerini ele alacağı 9 adet roman yazdığını çok yakında ilkokul çocuklarına 5 seri (25 adet) hikaye kitapları yazdığını çok yakında okurlarıyla imza ve söyleşi etkinlikleri gerçekleştireceğini ifade etti.
 
SON ÖDÜL ROMANININ ÖZETİ
 
 Aksaray´lı Fatih Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisidir.Resim öğretmeni ve eski polis olan babası tarafından tam donanımlı yetiştirilmiştir.Ülkemiz ve kendisi için geliştirdiği hedef ve projleri hayata geçirmek üzere Babasının hocası Mehmet Zeki hocayı ziyaret ederek yardım ister.Olayların gelişmesiyle Almira isminde bir Yahudi kızla tanışır ve gizli bir aşk hikayesi başlar. Almira´nın maddi destekleriyle Fatih ?Kadim Medeniyetlerden Günümüze Bakış´ isimli projeyi Erasmus Eğitim Programı Merkezine kabul ettirir.Mehmet Zeki hocanın yönlendirmesiyle Fatih, antik koleksiyoner ermeni Rehan hanımla tanışarak Piri Reis´in haritasını ele geçirmeyi başarır. Bu olay üzerine iki projenin peşine düşen küresel şer odakları Fatih´i öldürmek için harekete geçerler..Rehan hanımı ve Reşat hocayı öldüren küresel mafya .Umulmadık bir anda yaşlı ve gizemli Hüsrev isimli kişi Fatih´e destek vererek her konuda yardım eder. Erasmus Programını gerçekleştirmek üzere Oxford Üniversitesinden dünyanın çeşitli ülkesinden yabancı öğrencilerle birlikte uzun bir kültür yolculuğuna çıkarlar.Fatih´in üniversiteden Konya´lı arkadaşı Eren´le Japonya´dan Ayumi arasında romantik bir gönül ilişkisi başlar.Ayasofyadan başlayan gezi Edirne,Çanakkale, İzmir,Muğla, Kapadokya ve Moğolistan´da devam eder.Gizemli olaylarla baş etmek zorunda kalan Fatih ve proje ekibi ölüm kalım savaşı vermek zorunda kalır. Moğolistan´da Tuva Türkleri komutanı Kürşat Türkiye´de okumuş olduğu için Fatih ve ekibine büyük katkıda bulunur.Kaleydoskop (Çiçek Dürbünü)ile şifreleri çözmeye başlarlar. Proje ekibinin bir bölümünü Moğolistan ve Himalayalar´da kaybederek Türkiye´ye dönerler. Thule örgütü ve şer odaklarının hedefinde olan Fatih ve Almira artık ölümü göze alarak tüm dünyaya model olacak ?Ruhsal Gelişim ve Sanatsal Yaşam Merkezi projesini geliştirir ve yurt dışından gelen öğrencilerle ilk adımı atmış olurlar.Artık ölüm kalım savaşı başlamıştır.
 
 


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri