Aksaraylı Şehidimiz Gökhan Delen'in naaşı Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'na getirildi

Aksaraylı Şehidimiz Gökhan Delen

Aksaraylı Şehidimiz Gökhan Delen'in naaşı Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'na getirildi

Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde şehit olan Aksarayımızın Kahraman yiğit evladı Üsteğmen Gökhan Delen’in naaşı Nevşehir hava alanında karşılandı.

Niğdeli şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur (23) ve Aksaraylı şehit piyade üsteğmen Gökhan Delen (32)'nin naaşı için burada karşılama töreni düzenlendi.

Kapadokya Havalimanındaki törende, şehitlerimizin Türk bayrağına sarılı tabutları, silah arkadaşları tarafından uçaktan alınarak cenaze aracına götürüldü.

Saygı duruşunun ardından tekbirler eşliğinde omuzlanan şehitlerimiz konvoy eşliğinde memleketleri Aksaray ve Niğde'ye doğru yola çıktı.

Törene, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın,Aksaray Milltvekili Ramazan Kaşlı ve Parti Yönetimi,İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır ve Parti Yönetimi,  Gülşehir Kaymakamı Mehmet Zortul, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Belediye başkanları, şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Kahraman Şehidimiz  Gökhan Delen'in naaşının şehrimize gelişinin geçikmesinden dolayı cenazesi yarın (14.01.2024) öğle namazına müteakip Ulu Cami'de düzenlenecek törenin ardından kaldırılacak.

 

 

Irak’ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu’nda görevliyken bir üst bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in şehadet haberi Aksaray’daki baba ocağına ulaştı.
Dün akşam saatlerinde Irak’ın kuzeyinde bulunan Pençe-Kilit Operasyon bölgesindeki bir üst bölgesine sızmaya çalışan terörist gruplarla çıkan çatışma sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in acı haberi gece saatlerinde Aksaray’daki baba ocağına ulaştı. Ereğli Kapı Mahallesi’nde bulunan baba ocağına gelen askeri yetkililer baba Bayram Delen (56) ve Anne Zeynep Delen’e (55)  şehadet haberini verirken, şehit evine Türk Bayrağı asıldı. Bekar olan şehidin 3 kardeş olduğu öğrenilirken şehidin baba ocağındaki acı bekleyiş başladı. Ereğli Kapı Mahallesi’ndeki şehit evinin sokağında belediye ekiplerince çevre düzenlemeleri yapılarak taziye çadırı kuruldu. Şehidin cenazesinin hava yolu ile önce Nevşehir’e oradan da karayolu ile Aksaray’a getirileceği öğrenildi. 

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri