Aksaraylı şehit anneleri Mersin'de ağırlandı

Aksaraylı şehit anneleri Mersin

Aksaraylı şehit anneleri Mersin'de ağırlandı

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonu ile Mersin ve Tarsus da ki  tarihi ve  turistik yerlerin gezimi için Mersine  gelen bir gurup Şehit anneleri, eşleri ve yakınlarını kendisi de Aksaraylı olan hemşerimiz Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanımız Sn Ahmet GÖRGÜLÜ ve yönetimi misafir ettiler. 

 


Şehit yakınlarımıza Diyanet Sen Mersin şubesi tarafından Mersin Suphi Öner Öğretmen evinde kahvaltı ikramı yapıldı. Kahvaltıda misafirlere hitap eden GÖRGÜLÜ : “Kıymetli Şehit anneleri –eşleri ve yakınları bu cennet vatanımızın her yeri sizin evinizdir. Sizleri misafir etmekten onur duymaktayız. Sizler şehitlerimizin emanetlerisiniz bizim şeref misafirlerimizsiniz” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

 


Mersin sahil gezisinin ardından  geziye gelen gurup Mersin'in en büyük camisi olan Hz. Mikdat-Bin Esved (Muğdat ) Camiin de  tüm şehitlerimiz için Yenişehir ilçe Vaizi Ali KÖSE tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ardından ilahi ve Kasideler okundu.


Programa katılan Yenişehir İlçe Müftüsü Sn Seyfullah ARUK : Şehit annelerimizi Mersinimizde misafir etmenin sevincini bize yaşattığınız için size teşekkür ediyorum. Sizler bizim en kıymetli değerimizsiniz .

 


İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebilir. Ama şehitlik ve gazilik öyle mi? Şehitlik ve gazilik, hiçbir mertebe ile mukayese dahi edilemez, üstelik herkese de nasip olmaz. Bu yüzden dinimizin bekası, vatanımızın müdafaası, milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ve kanlarını feda eden şehitlerimize ve onların yakınlarına vefa borcumuz vardır hepimizin.
Dün olduğu gibi, bugün de ezanlarımız susmasın, namusumuz çiğnenmesin, iman kardeşliğimiz bozulmasın diye canlarını cennet karşılığında veren şehitlerimiz ve en değerli uzuvlarını cennet karşılığında değişen gazilerimiz vardır. İşte özgürlüğümüzün simgesi olan bayrağımızı bayrak yapan da, üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan da, aziz şehit ve gazilerimizin feda ettikleri kanlardır diyerek şehit yakınlarına teşekkür etti
Diyanet-Sen Şube yönetim kurulu üyesi Vehbi SAYGILI hoca efendinin tüm şehitlerimiz için yapılan duası ile gezinin Mersin ayağı tamamlandı. 
Katılımcıların duygulu anlar yaşadığı program için şehit yakınları memnuniyetlerini ifade ederek Tarsus da, ki ziyaret yerlerinin gezimi için Mersinden uğurlandılar.



Cumartesi 27.9 ° / 15 °
Pazar 28.3 ° / 14.8 °
Pazartesi 27.8 ° / 12.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri