Aksaraylı Senarist Yazar Mahmut Ulu “Tasavvuf Bilimi Doktoru” ünvanını aldı

Aksaraylı  Senarist Yazar Mahmut Ulu “Tasavvuf Bilimi Doktoru” ünvanını aldı

AKSARAY'I etkileyen eserleriyle ülke çapında ün salan Mahmut Ulu Yaklaşık 5 yıl önce başladığı doktorasını tamamlayarak “Tasavvuf Bilimi Doktoru” ünvanını aldı.

 

Senarist Yazar Mahmut Ulu “Tasavvuf Bilimi Doktoru” ünvanını aldı


Aksaray'ın yetiştirdiği ender Senarist  yazarlardan olan Yunus Emre ve Somuncu Baba Aşkın sırrı eserleriyle ülke çapında ün salan Mahmut Ulu Yaklaşık 5 yıl önce başladığı doktorasını tamamlayarak “Tasavvuf Bilimi Doktoru” ünvanını aldı.


UNESCO tarafından ilan edilen "Yunus Emre yılı dolaysıyla sık sık bilgi ve tecrübelerime başvurulan Mahmut Ulu'nun sayesinde Yunus Emrenin Aksaray'da yaşadığı,Taptuk Emrenin Hocasınının da bulunduğu Aksaray'da kabrinin olduğu tezi giderek güçlenmiş oldu.


Doktor kelimesinin tecrübe artırımı anlamına geleceğini kendisinde farklı bir değişiklik yaratmayacağını hatırlatan Mahmut Ulu kendi hesabında yayınladığı mesajda şunları paylaştı

Değerli dostlar, Sevgili okurlarım,

Yaklaşık 5 yıl önce Necmettin Erbakan Ünv. İlahiyat Fakültesinde, “Tasavvuf” alanında başladığım “Doktora” çalışmalarımı tamamlamış bulunmaktayım.

100 yıllık bir süreyi ele aldığım ve oy birliğiyle kabul edilen “XV. Asır Osmanlı Toplumunda Halvetîlik ve Halvetîler” isimli tezimle “Tasavvuf Bilimi Doktoru” ünvanını aldım.

Her ne kadar, bundan sonra ismimin başında “Doktor” ünvanı olsa da etiketlerin ve rütbelerin hükümsüz kaldığı bir alanda çalışmak, en büyük bahtiyarlığımdır.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah tasavvuf ve tasavvuf tarihiyle ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Bu vesileyle sayın jüri üyeleri; Danışmanım

Prof Dr. Hülya Küçük

Prof. Dr. İbrahim Işıtan (tasavvuf)

Prof. Dr. Abdülkerim Bahadır (din pskl.)

Prof. Dr. Haşim Şahin (tarih)

Doç. Dr. Ali Çoban (tasavvuf)

Süleymaniye yazma eserler,

Ankara yazma eserler,

Manisa yazma eserler ktp mdr ve çalışanlarına,

Aksaray İl halk ktp, özel idare ktp çalışanlarına ve katkı sağlayan, dua eden herkese teşekkür ediyorum.

Tezimin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Rabbim her daim “hayır konuşmayı, sahih yazmayı ve faydalı olmayı” nasip etsin.(bağımsız Medya)



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri