26.9° / 13.8°

Ali Yalçın: İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek

Ali Yalçın: İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek

Ali Yalçın: İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek
Tarih: 25.04.2025 15:05 Güncelleme: 25.04.2025 15:05

ANKARA, (DHA)- MEMUR-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yükseköğretim Kurulu Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında gündeme taşıdıkları üniversitelerde işçi statüsündeki personelin müdür, amir, şef gibi kadrolara görevlendirilmemesi yönündeki taleplerinin çözüme kavuşturulduğunu belirterek, “İşçi statüsündeki personel, memura amir olarak görevlendirilemeyecek” diye konuştu.

Ali Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim-Bir-Sen olarak Yükseköğretim Kurulu Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında gündeme taşıdıkları, üniversitelerde işçi statüsündeki personelin müdür, amir, şef gibi kadrolara görevlendirilmemesi yönündeki taleplerinin çözüme kavuşturulduğunu kaydetti. Böylece kamu görev ve yetkilerinin hukuki çerçevede yürütülmesi açısından bir belirsizliğin ortadan kaldırıldığını vurgulayan Yalçın, “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin görüşünü içeren ve YÖK’e gönderilen cevabi yazıda, kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevlerin memur ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesi gerektiği; işçilerin ise memur ve diğer kamu görevlilerinden sayılamayacağı açıkça belirtilmiştir. Yazıda ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında tanımlanan müdür, amir, şef gibi pozisyonlara işçi statüsünde istihdam edilen personelin görevlendirilmesinin mümkün olmadığı vurgulanmıştır. Bu doğrultuda söz konusu görüş, YÖK tarafından tüm devlet üniversitelerine resmi yazıyla iletilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin kamu yönetiminde görev ve yetki dağılımı açısından önemli bir kazanım olduğuna dikkati çeken Yalçın, ayrıca atılan adımın memur statüsündeki kamu görevlilerinin mesleki haklarının korunması adına da önem taşıdığını belirtti. Ali Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen olarak, kamu çalışanlarının haklarını savunmaya, mevzuat dışı uygulamaların karşısında durmaya ve çalışma barışını güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Konu, Ekim 2024 KİK Toplantısı’nda gündeme taşınmıştı. Söz konusu talep, Eğitim-Bir-Sen tarafından Yükseköğretim Kurulu Kurum İdari Kurulu’nun (KİK) Ekim 2024 toplantısında gündeme taşınmıştı. Yükseköğretim kurumlarında görev yapan çalışanların sorunları ile bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, Eğitim-Bir-Sen olarak işçi statüsündeki personelin memurların amiri konumuna getirilmesi uygulamasının giderek yaygınlaşan bir keyfiyete dönüştüğünü ifade etmiş, iş barışını zedeleyen bu durumun toplantı gündemine alınmasını sağlamıştık. Bu çerçevede, toplantı gündeminde yer alan talebimiz şu şekilde ifade edilmiştir; ‘4857 sayılı Kanun’a göre istihdam edilen işçiler ile personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında çalışan işçiler arasından müdür, amir, şef, sorumlu gibi unvan ve pozisyonlara görevlendirmeler yapılmaması gerektiği’ yönünde kamu üniversitelerine bir görüş yazısı gönderilmelidir” dedi. (DHA)

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Karşıyakalı öğrencilerden Yaşar'a çağrı
Bodrum FK'da yeni Başkan Aşkın Demir oldu
Ufuk Sarıca transferde Karşıyakalı Ozan'ı kaptı
Muğlaspor'da stat yükseliyor
Netanyahu, Trump'a teşekkür etti
Bakan Yerlikaya: JASAT, 20 yıl önce çantada ölü bulunan bebeğin faillerini ya...
4 çocuklu çift, otizmli Fırat'a koruyucu aile oldu
İstanbul - Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda denize giren 2 kişi kayboldu
Emlak ofisinde çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi
Bıçakla yaralayıp darbeden arkadaşından şikayetçi olmadı; sanığa 13 ay hapis
İsrail'in Evin Cezaevi’ne saldırısında 71 kişinin hayatını kaybettiği açıklan...
Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız
Çankırı'daki kazada yaşamını yitiren 2 polis memuru, memleketlerine uğurlandı
Şemdinli Jandarma Komutanlığı binasının yerine gençlik merkezi yapılacak
Sakarya'da 3 ilçede denize girişler yasaklandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İsrail'in Evin Cezaevi’ne saldırısında 71 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Çankırı'daki kazada yaşamını yitiren 2 polis memuru, memleketlerine uğurlandı

Şemdinli Jandarma Komutanlığı binasının yerine gençlik merkezi yapılacak

Sakarya'da 3 ilçede denize girişler yasaklandı

Aydın’da maki yangını

2 çocuk annesi kasap: Kadın eli değen her yer güzelleşiyor

Otomobili kundaklandı, terk ettiği kocasından şikayetçi oldu

Aybige Su Irçağ, Capri–Napoli Maratonu'nu tamamlayan ‘İlk Türk Kadın Yüzücü’ olarak tari...

Balıkesir'deki orman yangını 24 saatte kontrol altına alındı

Müzisyenin evine seyyar merdivenle tırmanan şüpheliler, tamire bırakılan otomobille hırs...

Bakan Tunç: Yangınlarla ilgili 17 şüpheli gözaltına alındı

TİGEM’de üretilen tohumların yüzde 45’i kuraklığa dayanıklı

Adıyaman’da evde çıkan yangında 15 kişi dumandan etkilendi

Trump'tan Gazze açıklaması

‘Dondurmalardaki katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir’

Pakistan’da askeri konvoya bombalı saldırı: 13 ölü

BM: Bu yıl 1,2 milyon Afgan göçmen ülkelerine geri gönderildi

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki yangın söndürüldü

İzmir'de şafak operasyonu: 141 hükümlü gözaltında

Aydın Bozdoğan'da maki yangını (3)