Aman dikkat! Trafo hırsızları yine işbaşında

Aman dikkat! Trafo hırsızları yine işbaşında

aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Son yıllarda Aksaray´a dadanan trafo hırsızları yeniden ortaya çıktı. Kış mevsimini fırsat bilen hırsızlar Eskil, Sultanhanıve Ortaköy gibi ilçelerde trafoları, içindeki yağı ve bakır telleri çalarak, ortadan kayboluyor.

Aksaray İlçelerine  dadanan trafo hırsızları, köylüleri canından bezdirdi. Şehir merkezinde yaşanan olayların yanında, ilçelerde ve köylerde yaşanan hırsızlık olaylarında da son zamanlarda büyük artış meydana geldi. İlçelerde yaşanan hırsızlık olaylarının başında, tarlalarda bulunan elektrik trafolarının içerisindeki bakır teller ile trofaların soğutulmasında kullanılan yağların çalınması geliyor. Kuyuların elektrik trafolarını ve içindeki yağı çalan hırsızlar yaz kış dinlemiyor. Hırsızlık olayları köylüleri hem mağdur ediyor hem de kooperatfilere ve çiftçilere mali yönden ciddi zararlar veriyor. Köylüler bu duruma kendilerince önlem almaya çalışırken, diğer yandan da hırsızlık suçuna fazla ceza verilmediğinden yakınıyor

KÖYLÜ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Kış mevsimini fırsat bilen trafo hırsızları önceki gün yeniden ortaya çıktı. Ortaköy Çiftevi kasabasında kooperatife ait elektrik trafolarını düşüren hırsızlar içindeki motor yağını ve değerleri malzemeleri çaldıktan kayboldu. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. yaşanan hırsızlık olayı vatandaşı çileden çıkarttı. Vatandaşlar yaşanan hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçilemediğini dile getirdi. Ortaköy ilçesinde daha önce de buna benzer hırsızlık olaylarının yaşandığını dile getiren vatandaşlar, Trafo hırsızları yüzünden köylümüz iş yapamaz duruma geldi, Jandarma da köylü de ne yapacağını şaşırdı" dediler.

 



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri