Amatör denizci belgeleri sahiplerini buldu

Amatör denizci belgeleri sahiplerini buldu

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından ilk defa organize edilen “Amatör Denizci Belgesi”  konulu kurs 9 Ekim 2019 tarihinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenmiştir. Konu ile ilgili eğitim Mersin Liman Başkanlığında görevli personel tarafından verilmiştir. Söz konusu kursa 215 kişi katılarak başarılı olmuştur.  

Kurs sonunda kursiyerlere “Amatör Denizci Belgesi” verilmiştir. Amatör Denizci Belgesi ile; ticari amaç olmaksızın münhasıran gezi, eğlence, spor ve amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanılan 2,5 metreden küçük ve 24 metreden büyük olmayan özel tekne ruhsatnamesi almış tekneler kullanılabilir.

Bu vesile ile Amatör Denizci Belgesini almaya hak kazanan AKSOBDER Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine belgeleri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav tarafında takdim edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü makam odasında gerçekleştirilen etkinliğe Şube Müdürü Ertuğrul Tekcan ve Ziraat Mühendisi Mustafa Kaya katıldı.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri