28.3° / 14.9°

Türkiye

Türkiye Haberleri

Ankara'da şehit diplomatlar anıldı

Ankara'da şehit diplomatlar anıldı

Ankara
Tarih: 18.03.2025 14:00

Gizem ÇORLU-Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'yi yurt dışında temsil ettikleri sırada terör örgütleri tarafından şehit edilen diplomatlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü dolayısıyla Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Dışişleri Şehitliği'ndeki anma törenine; şehit yakınlarının yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü, bakanlık mensupları, emekli büyükelçiler, kordiplomatik temsilciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Gümrükçü, bir konuşma yaptı. Gümrükçü, terörün tüm insanlığın karşısında halen büyük bir tehdit olarak durduğunu belirterek, "Sayısız masum insanı teröre kurban vermiş bir ülke olarak amacı, hedefi, gerekçesi ne olursa olsun dünyanın her yerindeki bütün terör eylemlerini en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm terör örgütleri ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Aynı zamanda terörle mücadelede etkin uluslararası iş birliğinin yılmaz savunucusu olmaya devam ediyoruz" dedi.

'BU ALÇAK TERÖR EYLEMLERİ BİZLERİ YILDIRMADI'

Gümrükçü, 1973 yılında bir münferit saldırı ile başlayan ve tam 50 yıl önce 1975'te örgütlü hale bürünen bir terör kampanyasının hedefi olan Türk Dışişleri'nin, uluslararası terörün karanlık yüzünü en net şekilde gördüğünü ifade etti. Gümrükçü, "ASALA, JCAG, 17 Kasım ve PKK terör örgütleri tarafından dünyanın dört bir tarafından düzenlenen onlarca saldırıda diplomatlarımız, temsilcilik çalışanlarımız, müşavir ve ateşelerimiz ile aile fertlerinden 41 kişi şehit olmuş, çok sayıda mensubumuz ve yakınları yaralanmıştır. Ancak bu alçak terör eylemleri bizleri yıldırmamış, bilakis her şart altında vatana hizmet etme azim ve kararlığımızı artırmıştır. Mensuplarımız dünyanın dört bir yanında, ulusal davalarımızın savunulması amacıyla var gücü ile çalışmaya devam etmişlerdir. Şehitlerimizin canları ile ortaya koydukları fedakarlık hepimize yol göstermiş ilham ve güç kaynağı olmuştur" diye konuştu. Konuşmaların ardından şehitler için dua okundu. Daha sonra Şehitler Anıtı'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği adına çelenk bırakıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,63% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4147,36% 1,07
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Huzurevinde ördükleri ile köy okullarındaki çocuklarla gönül bağı kuruyor
İstanbul- Bayrampaşa'da iş makinesi araçlara çarpıp devrildi: 2 yaralı / Güve...
Gaziantep merkezli FETÖ operasyonunda 77 tutuklama
Ağlatan 'Anneler Günü' kutlaması
Yunuslar balıkçı teknesine eşlik ederken görüntülendi
AYM Başkanı Özkaya: Bireysel başvuru, hukuk sisteminde dönüştürücü etki gücün...
Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: Sağlık çalışanları, sahada fedakarca hizmet v...
'İlaçlar buzdolabı kapağında istifleniyor, bu çok yanlış bir hareket'
Sivasspor, Bodrum FK maçına hazır
Kuzeyin Oğlu bu akşam Kanal D’de
Vodafone Business, Avon'un ağ trafiğini yönetecek
Meriç Nehri’ne deniz suyu karışmaması için set çekildi
Fatma'yı öldüren eski sevgilisi tehdit ve hakaretten hakim önüne çıktı
Elazığ'da otomobilin çarptığı 15 koyun öldü
İstanbul- Avcılar'da araç satışı sırasında silahlı kavga: 1 ölü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Vodafone Business, Avon'un ağ trafiğini yönetecek

Meriç Nehri’ne deniz suyu karışmaması için set çekildi

Fatma'yı öldüren eski sevgilisi tehdit ve hakaretten hakim önüne çıktı

Elazığ'da otomobilin çarptığı 15 koyun öldü

İstanbul- Avcılar'da araç satışı sırasında silahlı kavga: 1 ölü

Avrupalı liderler Ukrayna'da

Otizmli ikizleriyle 25 yıldır yaşam mücadelesi veriyor

Pakistan Dışişleri Bakanı: Hindistan durursa biz de duracağız

Siber dolandırıcı çetesi çökertildi, 600 milyon liralık mal varlığına el konuldu

107 emekliyi dolandıran 10 şüpheli yakalandı

Türkiye’den gelen medya temsilcileri Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagiç ile görüşme...

Evlat hasreti çeken çift, 25 yıl sonra ikizlerini kucaklarına aldı

Hakkari'de 'yasa dışı bahis' operasyonu; 3 gözaltı

Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker: Saplantılı kişiler, ayrılığa mantık ötesi direnir

Çerçeve boyutunda minyatür halı, 7 bin 575 ilmekle dokunuyor

İstanbul-İstanbul'da geliştirilen ve dünyada ilk olacak üç yerli ilaçta, insan denemeler...

Çöpten kağıda sarılı insan kafatası çıktı

Bisiklet tutkunu Fransız'ın, Vietnam yolundaki 8'inci durağı Yalova oldu

Çolakoğlu Metalurji 80'inci yılına özel, bilgi yarışması düzenledi

Kırmızı ve yeşil bültenle aranan 2 suçlu Türkiye'de yakalandı

Pakistan, Hindistan’a karşı 'Bunyan-un-Marsoos Operasyonu'nun başlatıldığını açıkladı