25.7° / 13.1°

Antalya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tarihi bayrağın önünde başladı

Antalya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tarihi bayrağın önünde başladı

Antalya
Tarih: 29.10.2024 12:50

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101'inci yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya Valiliği'nde düzenlenen tören, 1920'li yıllarda el yapımı olarak üretilen tarihi Türk bayrağı önünde gerçekleştirildi. Tebriklerin ardından düzenlenen törene, polis ve Sahil Güvenlik helikopterleri de alçak uçuş yaparak katıldı.

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Hulusi Şahin'in valilik binası önünde protokol üyelerinin tebriklerini kabulüyle başladı. Kabul töreni valilik binasına asılan, Bahadır Kalaycı'nın özel koleksiyonunda yer alan, 1920'li yıllarda el yapımı üretilen ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaret ettiği kurumlarda kullanılan bayrağın önünde yapıldı. Vali Şahin, tebrikleri bayrağın önünde kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törende, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu katılımcıları selamladı. Törene katılanlar, ellerindeki bayrakları sallayarak coşkulu kutlamaya ortak oldu. Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

‘TÜRKİYE 100 YILDIR HUZUR VE GÜVEN ADASI OLARAK MEVCUDİYETİNİ MUHAFAZA EDİYOR’

Törende konuşan Vali Şahin, “Türkiye, dört tarafı ateşle, kanla ve gözyaşıyla kuşatılmış bir coğrafyada 100 yıldır huzur ve güven adası olarak mevcudiyetini muhafaza ediyor. Sadece 1 asır önce, bitmiş ve tükenmiş bir ulustan tekrar dünyada sözü geçen, hakikati zalimlerin yüzüne haykıran, tarih sahnesinde yerini alıyor. Bu büyük başarının sırrı cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerinde yükseldiği temel felsefede gizlidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına, Türk milleti denir. Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan öğrencilerin, askeri birliklerin, polis ve atlı polis birliklerinin, Sahil Güvenlik ekiplerinin, gazilerin geçiş töreni düzenlendi. Tören geçişine katılan komandoların geçişi sırasında vatandaşlar alkışlarla karşılık verdi. Öğrenciler ise Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri yazılı pankartlarla yürüyüşe katılırken, çocuklar ise aileleriyle birlikte alanda coşkulu töreni izledi. Tören geçişi sırasında polis ve Sahil Güvenlik helikopterleri ise alçak uçuş yaparak korteje havadan katıldı.

UKRAYNALI ÇOCUKLAR BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI

Diğer yandan, Kepez ilçesindeki bir özel okulda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine, Antalya'da yaşayan Ukraynalıların okulda eğitim gören çocukları da katıldı. Programda Türk çocuklarla birlikte Cumhuriyet Bayramı sevincini paylaşan Ukraynalı çocuklar, Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiir okudu. Atatürk portresi baskılı tişörtler giyen çocuklar, tören boyunca ellerindeki Türk bayraklarını salladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bodrum'da aranan şüphelilere villada operasyon; 3 tutuklama
Sokakta yaşamını sürdüren kişi, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ölü ...
İstanbul - Beylikdüzü’nde iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Motosikletiyle ilerlerken tabancayla vuruldu
Portekiz Ligi'nde şampiyon Sporting Lizbon
Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı
Edirne'de bariyere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı; kaza kamerada
Fahrettin Altun, New York'taki 'Türk Günü Yürüyüşü' dolayısıyla katılımcılara...
Crystal Palace, ilk kez FA Cup'ı müzesine götürdü
Adana Demirspor - Hatayspor: 0-5
İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz
Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada
İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada
Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı
Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz

Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada

İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada

Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı

Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar

Fenerbahçe Beko, derbide galip geldi

Bakan Göktaş, Kütahya'da

Dut yemek isterken eli korkuluk demirine saplandı

İstanbul - TÜRGEV Akademi'nin II. Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti

Galatasaray camiası UEFA Kupası zaferinin 25. yıl dönümünde buluştu

Ankara'da inşaat firması mağdurlarından eylem

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı

MKE: PİRANA KİDA göreve hazır

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı/ Ek fotoğraflar

Mardin'de otomobil ile traktör çarpıştı; 3 yaralı

Thomas Reis: Hedefimiz ligi 3’üncü sırada bitirmek

Bakan Şimşek: Küresel ve yurt içi gelişmelerin etkisinin geçici olduğunu değerlendiriyor...

Kapadokya’da bisiklet festivali heyecanı

Bakan Kurum: Deprem bölgesindeki çalışmalar, bir milletin kararlılığının göstergesidir

Hulusi Akar: Türkiye, terörsüz bir geleceğe emin adımlarla ilerliyor (2)

Grand Kartal Otel yangını iddianamesinde 13 şüpheliye 1998'er yıla kadar hapis istemi (2...