36.9° / 19.2°

Aracı gitti, fiyatlar yarı yarıya düştü

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aracı gitti, fiyatlar yarı yarıya düştü
Tarih: 19.03.2021 11:22 Güncelleme: 19.03.2021 11:22

Aracı gitti, fiyatlar yarı yarıya düştü
Aradan aracıları çıkartarak üreticiden tüketiciye ulaşan bakliyat ürünleri güncel fiyatlarına göre yarı yarıya düşüş gösteriyor

Aksaray’da üreticilerin ürettiği bakliyat ürünlerini satın alarak tüketiciyle buluşturan Ziraat Odası Başkanlığı aradan çıkardığı aracılar nedeniyle fiyatların yarı yarıya düşmesini sağladı. 
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı üreticinin hak ettiği parayı kazanması, tüketicilerin ise daha uygun fiyata en kaliteli ürünleri alabilmesi için harekete geçen Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı yeni bir paketleme tesisi kurarak küçük bir ziraat market açtı. Köy köy gezerek üreticilerin ürettiği ürünleri satın alan Ziraat Odası, aldığı ürünleri kurduğu paketleme tesisine getirerek burada paketleyip ardından açtığı ziraat markette vatandaşlara satışa sunuyor. Hiçbir aracı firmanın olmaması nedeniyle ziraat markete satışa sunulan ürünler marketlerdeki fiyatların yarısına kadar düşüyor.

  “Aracıyı ortadan kaldırdık, direk üreticiden alıp tüketiciye sunuyoruz”

  Amaçlarının üreticinin kazanması tüketicilerin ise daha uygun fiyata ve kaliteli olarak tüketmesini sağlamak olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Aksaray Ziraat Odası olarak kentte yeni bir hizmete daha başladık. Aksaray’da üreticiden tüketiciye gerek nohut, gerek fasulye, gerek mercimek, ayçiçeği, bulgur gibi bakliyatları üreticiden alıp tüketiciye uygun bir şekilde veriyoruz. Paketleme tesisi kurduk. Paketleme tesisini de Aksaray valimizin destekleriyle, il tarım müdürümüzün yaptığı projeyle KOP’tan yüzde 70 hibeli olarak yaptık. Aksaray Ticaret Borsasında da tesisimizi kurduk. Şu anda ürünlerimizi tarla bazlı olarak üreticiden alıyoruz, kaliteli bir şekilde tüketicimize sunuyoruz. Marketlerdeki fiyatlarla yaklaşık yarı yarıya bir fiyat farkı var. Fark şöyle, aynı eş değerde olan ürünler de fark var. Köylere gidip köylerdeki üreticimizin deposundaki ürünleri alıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek üreticilerimizin iyi para kazanmasını, tüketicimizin de ucuz maliyetli bir şekilde yemesini sağlayacağız. Biz aradaki aracıyı çıkarttık. Direk üreticiden tüketiciye hizmete devam ediyoruz. Tarlada üreten insan birçok zaman emeğinin karşılığını almıyor. Tabi tüketicilerde arada aracıların çok olduğundan dolayı en az 3-4 el değiştiriyor. Her alan yüzde 10-20 kar koyduğunda ciddi bir fahiş fiyatlar çıkıyor. Biz şu anda aracıyı ortadan kaldırdık, direk üreticiden alıp tüketiciye sunuyoruz. Hem üretici kazanıyor hem tüketici kazanıyor” dedi.


  Ziraat markete yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise bakliyatların birçoğunu ziraat marketten temin ediyor. Ziraat marketten çok memnun olduklarını belirten Selin Özbek (32), “Aksaray’ımızın yerli ürünlerini Aksaray Ziraat Odasından tercih ediyoruz, çok memnunuz, fiyatları da marketlere göre çok daha uygun” diye konuştu.
  30 yaşındaki Eşe Aydın ise, “Mutfağımın ekonomisini düşünerek diğer marketlerde fiyat araştırması yaptığım zaman buradakilerin fiyatı marketlere oranla çok daha düşük olduğunu tespit ettim. Hem kaliteli hem de ucuz, buradan tercih ediyorum” ifadelerini kullandı.

  • BIST 100

    10358,50%0,26
  • DOLAR

    40,17% 0,23
  • EURO

    47,04% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4328,02% 1,05
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Karşıyaka Mehmet Ceyhun'u açıkladı
Göztepe'den Çeşme çıkarması
Tire 2021 FK'da devir tamamlandı
Yüzü yanan Ugandalı çoban Ankara'da tedavi edildi
Niğde’de zincirleme kaza: 1’i ağır, 16 yaralı
Uşakspor'da forvete genç takviye
Manisa Basket'te Leon Harun da gitti
Bornova 1877 Sulhan'la devam
Kuzeyin Oğlu'nda romantik gece
Hızı 220 kilometreye ulaşan wingsuit atlayışı nefes kesti
Bakan Uraloğlu: Yaz sezonunda ek YHT seferleri düzenleyeceğiz
Dizayn araç dolandırıcılığında 6 tutuklama
Gökhan Salman’dan bronz madalya
Balıkesir'deki orman yangını 2'nci gününde
Huzurevinde, hobi bahçelerinde ürün yetiştirip moral buluyorlar / Ek fotoğraf...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Uraloğlu: Yaz sezonunda ek YHT seferleri düzenleyeceğiz

Dizayn araç dolandırıcılığında 6 tutuklama

Gökhan Salman’dan bronz madalya

Balıkesir'deki orman yangını 2'nci gününde

Huzurevinde, hobi bahçelerinde ürün yetiştirip moral buluyorlar / Ek fotoğraflar

Çanakkale - 1915 Çanakkale Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı /Video eklendi

Depremin izlerini sanatla siliyor

İstanbul - Beyoğlu'nda bina yıkımı sonrası daireler toz içinde kaldı, mahalleli tepki gö...

Londra'daki yangın kontrol altına alındı

Demirören Medya ve Teknoloji Lisesi: AP programıyla dünya üniversitelerine açılan kapı

Profesörün, 'yanlışlıkla yutulanlar' koleksiyonu

Yangınlara karşı farkındalık oluşturmak için ormanda çöp topladılar

Parion Antik Kenti'nde Osmanlı tersanesi izlerine rastlandı / Ek fotoğraflar

Trump: Ukrayna'ya silahları NATO üzerinden göndereceğiz

İstanbul- Avcılar'da 3 binanın bodrum katında atık su baskını

İstanbul- Bakırköy'de raylarda duran yavru kediyi fark eden makinist treni durdurdu

ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ortak bildiri yayımlandı

AB'nin nüfusu 450 milyonu aştı

Okulda akranı tarafından boğazı sıkılan Yusuf, 45 gün sonra yaşam savaşını kaybetti

Beşiktaş Belediyesi’nden vatandaşlara aşure ikramı

İstanbul- İstanbul'da kaçakçılık operasyonu: 36 milyonluk kaçak ürüne el konuldu