30.7° / 13°

Arıkan: Eli silah tutanların serbest bırakılmasının konuşulduğu bir dönemde, eli kalem tutanlar içe...

Arıkan: Eli silah tutanların serbest bırakılmasının konuşulduğu bir dönemde, eli kalem tutanlar içeri atılıyor

Arıkan: Eli silah tutanların serbest bırakılmasının konuşulduğu bir dönemde, eli kalem tutanlar içeri atılıyor
Tarih: 26.03.2025 23:14 Güncelleme: 26.03.2025 23:14

ANKARA, (DHA)- SAADET Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Son iki yılda yaşadıklarımızın özetini; işte son iki haftada yaşıyoruz. Örgüt liderleri için ‘özgürlüğün’ konuşulduğu bir dönemde, siyasetçiler için ‘yasaklar’, ‘partiler’ için kayyumlar konuşuluyor. Eli silah tutanların serbest bırakılmasının konuşulduğu bir dönemde, eli kalem tutanlar içeri atılıyor” dedi.

DEVA, Gelecek ve Saadet partisinin kurduğu Yeni Yol Partisi'nin iftar programı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Başkent’teki bir otelde gerçekleştirilen iftar programında konuşan Babacan, "Ülkemiz zor dönemler yaşıyor. Demokrasi öyle önemli bir değer ki; bazen sadece seçimden ibaret gibi anlaşıldığında, o kıymetli değere yazık oluyor. Sandık, seçim demokrasinin kutsalı ama demokrasi ancak hukukla beraber değer buluyor. Demokrasi ancak insan onurunun yaşadığı temel hak ve özgürlüklerin gözetildiği bir ülkede gerçek değerini buluyor. İfade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün tam yaşandığı bir ülkede gerçek anlamda tam demokrasi oluyor. Demokrasi önemli ama hukuk ve adalet olmadan demokrasi işlemiyor. Sandıktan çıkanlar eğer hukuku tanımazsa, adaletli yönetmezlerse, halkın eliyle seçilenler ülkenin sorunlarına çözüm üretemiyor, tam tersine kendileri yeni sorun üretebiliyor" dedi.

ARIKAN: HAKSIZLIK VE HUKUKSUZLUĞU KİM YAPARSA KARŞISINDA OLURUZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ise "Son iki yılda yaşadıklarımızın özetini; işte son iki haftada yaşıyoruz. Örgüt liderleri için ‘özgürlüğün’ konuşulduğu bir dönemde, siyasetçiler için ‘yasaklar’, ‘partiler’ için kayyumlar konuşuluyor. Eli silah tutanların serbest bırakılmasının konuşulduğu bir dönemde, eli kalem tutanlar içeri atılıyor. Biz kimsenin savunucusu değiliz. Adaletsizlik, hukuksuzluk, zulüm; kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, siyasi düşüncesine, rengine, milletine bakmaksızın yanında oluruz. Haksızlık ve Hukuksuzluğu da kim yaparsa yapsın onun karşısında oluruz. Bizim, çabamız; adaletine güvenilir, hukukuna sığınılır, tarafsız bir yargısı olan Türkiye’dir. Biz, bu iktidarın geçmişini ve bugününü, anlayışını ve işleyişini en iyi bilen, en iyi tanıyan grubuz. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere, bizlere çok büyük görevler düşmektedir. Devleti, sadece ‘kendi otoriteleri’ olarak görenleri; bin yıllık devlet geleneğine oturan Türkiye’mizi, kendi partilerinin bir organı olarak görenleri; mahkemeyi, kadıya mülk görenleri; kaynaklarımızı, sırf birilerine şirin görünmek için peşkeş çekenleri ilk seçimde, tarih sahnesinde hakkettikleri yere göndermek bizim en önemli vazifemizdir" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bodrum'da maki yangını
Sakarya'da çıkıp Bilecik'e sıçrayan orman yangını 2'nci gününde (5)
Destici: Bizi şimdi siyasi bölücülükle bölmeye çalışıyorlar
Sakarya'da çıkıp Bilecik'e sıçrayan orman yangını 2'nci gününde (4)
İstanbul- Bakan Uraloğlu: Türkiye doğu batı eksenindeki ulaştırma orta korido...
Antalya'da orman yangını
Motosikletle yön levhasının direğine çarpan Azra, son yolculuğuna uğurlandı
TIR’ın çarptığı motosikletteki 2 kişi öldü
Bakan Bak: Bursaspor'u, Süper Lig'de görmek istiyoruz
8 aylık bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez, Venedik'te evlendi
Bakan Ersoy, Antalya'daki seramik batığına dalış yaptı / Ek fotoğraflar
İstanbul - Çatalca'da buğday tarlasında yangın
İstanbul- Avcılar'da 3 aydır ulaşılamayan kiracının kaçtığı 112 ihbarı ile or...
Errick McCollum yeniden Galatasaray’da

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Jeff Bezos ve Lauren Sanchez, Venedik'te evlendi

Bakan Ersoy, Antalya'daki seramik batığına dalış yaptı / Ek fotoğraflar

İstanbul - Çatalca'da buğday tarlasında yangın

İstanbul- Avcılar'da 3 aydır ulaşılamayan kiracının kaçtığı 112 ihbarı ile ortaya çıktı

Errick McCollum yeniden Galatasaray’da

Ayder'de boğa güreşleri heyecanı

99. Gazi Koşusu resepsiyonunda yarış dünyası bir araya geldi

Erzurum'da taş ocağında göçük: 3 ölü / Fotoğraflar

Sakarya'da çıkıp Bilecik'e sıçrayan orman yangını 2'nci gününde / Ek fotoğraflar

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun'da fındık bahçelerini incele...

Bakan Ersoy, Antalya'daki seramik batığına dalış yaptı

İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle birçok kent için ‘kırmızı’ alarm verildi

Yangında mahsur kalan 2 köpeğe ilk müdahaleyi su sıkarak yaptılar

Türk Kara Kuvvetleri 2 bin 234 yaşında

Ot yangınında alevler yediemin otoparkındaki araçlara sıçradı

Manisa'da orman yangını

Kızının mezuniyetinde babasına da sürpriz yaptılar

1 aylık Metehan bebek beşiğinde ölü bulundu

Denizde ‘sanayi dalgıçlığı’ eğitimi

İzmir'e şehit ateşi düştü

Altınordu'da kaleci Serhat'a yeni talip