25.6° / 10.8°

Arkadaşını boğazını keserek öldürüp, şizofren olduğunu iddia eden sanığın akıl sağlığı belirlenecek

Arkadaşını boğazını keserek öldürüp, şizofren olduğunu iddia eden sanığın akıl sağlığı belirlenecek

Arkadaşını boğazını keserek öldürüp, şizofren olduğunu iddia eden sanığın akıl sağlığı belirlenecek
Tarih: 17.04.2025 10:36 Güncelleme: 17.04.2025 10:36

Denizhan TECİK/BURSA, (DHA)-BURSA’da tartıştığı, madde bağımlısı arkadaşı Bayram Apaydın'ı (35) 13 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle hakkında 'Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Berk Üstün (34), savunmasında şizofreni hastası olduğunu iddia edip elindeki bıçağı salladığını ve sonrasını hatırlamadığını söyledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için rapor alınmasına karar verdi.

Olay, 12 Temmuz 2024’te saat 18.30 sıralarında Yıldırım ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Bayram Apaydın, aralarında alacak meselesi nedeniyle husumet bulunan Berk Üstün ile Emniyet Caddesi üzerinde karşılaştı. Burada, taraflar arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavgada Üstün, bıçakla Apaydın'ı 13 farklı yerinden bıçaklayıp, boğazını kesti. Bayram Apaydın, yakında bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek için koşmaya başladı. O anları güvenlik kamerasına yansıyan Apaydın, bir süre sonra kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bayram Apaydın ilk müdahalenin ardından ambulans ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Apaydın, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Apaydın’ın, toplam 36 suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.

UYUŞTURUCU SATMAK İSTEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede ismini belirlediği 16 suçtan kaydı bulunan Berk Üstün’ü gizlendiği evinde gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne teslim edilen Üstün’ün emniyetteki ifadesinde uyuşturucu tedavisi gördüğünü belirterek, “Gözüme takılan lens beni takip ediyordu. Bunu aileme söyledim. Doktorlar şizofreni başlangıcı tanısı koydular. Olay günü buluştuğumuz Bayram, bana uyuşturucu satmak istedi. Kabul etmeyince aramızda çıkan kavgada Bayram’ın elinde bulunan bıçağı alıp ona salladım” dediği öğrenildi.

‘BIÇAĞI SALLADIM, SONRASINI HATIRLAMIYORUM’

Tutuklanıp cezaevine gönderilen ve savcılık sorgusunda, aralarında çıkan kavga sonrası Bayram Apaydın’ı istemeyerek öldürdüğünü söyleyen Berk Üstün hakkında, 'Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Üstün’ün, Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık ilk savunmasında şizofren olduğunu söyleyerek “Bayram’ı önceden tanıyordum. Bana uyuşturucu satmak için yanına çağırdı, almak istemeyince para vermemi söyledi. Kavga etmeye başladık, bıçak çıkarttı. Elindeki bıçağı aldım ve 3 el kendisine bıçak salladım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

‘ÖMRÜM SAĞ OLDUĞU SÜRECE CEZAEVİNDE SÜRÜNSÜN’

Apaydın’ın annesi C.A. ise sanığın az ceza almak için hastalığının altına sığındığını söyleyip, “Oğlum kendi halinde biriydi. Oğlum karşı tarafla konuşurken, ben duydum. Tam kapıdan çıkarken. 20 dakika sonra bu olay oldu. Çocuğumun hep ölümcül yerlerine bıçak atmış. Ömrüm sağ olduğu sürece cezaevinde sürünsün. Şizofren olmasının altına sığınıyor” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için sağlık raporu alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9277,01%2,98
  • DOLAR

    39,14% -0,01
  • EURO

    44,73% 0,41
  • GRAM ALTIN

    4226,16% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6703,26% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Yumaklı, şoför koltuğuna geçip, denetime çıktı
Kurbanlıkların karşısına şövalye gibi çıkacaklar; acemi kasaplara çelik eldiv...
İstanbul - Silivri'de deniz yeşile büründü
Depremzedelerden arife günü mezarlıklara ziyaret
Sivas'ta cezaevinden tahliyeler başladı
Sinop Tarihi Cezaevi Müzesi, kapılarını açıyor
Bitget, ‘dolandırıcılıkla mücadele ayı’ etkinliklerini başlattı
İzmir’de maki yangını 1 saatte kontrol altına alındı
Karşıyaka'da Ateş Özert ameliyat oldu
DeFacto’dan Mertens ile babalar gününe özel koleksiyon
Altaylı Onur Efe'ye Süper Lig kancası
Başkent EDAŞ Karabük’ün enerji altyapısını güçlendirmeye devam ettiğini duyur...
Altınordu'da Ege göze girdi
İstanbul - Ataşehir'de iki sürücünün yol kavgası kamerada
Toroslar EDAŞ Osmaniye’nin enerji altyapısını güçlendirmeye devam ettiğini du...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Altaylı Onur Efe'ye Süper Lig kancası

Başkent EDAŞ Karabük’ün enerji altyapısını güçlendirmeye devam ettiğini duyurdu

Altınordu'da Ege göze girdi

İstanbul - Ataşehir'de iki sürücünün yol kavgası kamerada

Toroslar EDAŞ Osmaniye’nin enerji altyapısını güçlendirmeye devam ettiğini duyurdu

Tüf tüflü ‘kurban yakalama timi’ kaçan kurbanlıklara geçit vermeyecek

Şehidin eşinden evlilik yıl dönümünde kızıyla duygulandıran fotoğraflar

'Kurban etini serin ortamda dinlendirip, iç sıcaklığı 70 derece üzerinde pişirin'

Göztepe Ahmed Ildız'la uzattı

Yoldaki çocuğun topunu şişiren otobüs şoförü: O kadar tatlı ki; servetini istese verirsi...

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Sokakta kurban kesip, atıklarını gömene 23 bin 532 lira ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelecek nesiller için yaşanabilir bir çevre inşa etme sorumluluğu...

Çanakkale'de denizi kirleten gemiye 8 milyon lira ceza

Minibüsü seyir halindeyken alev aldı; o anlar kamerada

Diyarbakır merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu; 3 tutuklama

Hatalı sollama yaptı; yol vermeyen kadın belediye otobüsü şoförüne tehditler savurdu

Bartın'da kaza; 1'i ağır, 4 yaralı

Çanakkale açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem

İstanbul- Avcılar’da servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Trump, Putin ile görüştü: Rusya karşılık verecek