Arkeolojik çalışmalar insanlık tarihine ışık tutuyor

Arkeolojik çalışmalar insanlık tarihine ışık tutuyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Dr. İrfan Deniz Yaman, Keçe Mağarası Kazı Alanı Bilimsel Koordinatörü oldu. 

Keçe Mağarası, Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nin 40 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Bölgedeki kazı çalışmaları 2015 yılında, Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında başladı. 2017 yılında arazi çalışmalarını gerçekleştiren ASÜ Öğretim Üyesi Dr. İrfan Deniz Yaman, 2020 sezonunda kazının bilimsel koordinatörü oldu.

Kazı ekibinde gerek arkeoloji, gerekse farklı disiplinlerde çalışmalar yapan Prof. Dr. Berkant Kayan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Meral Hakman ve Araştırma Görevlisi Iraz Aslı Yaman da yer alıyor. Keçe Mağarasının Roma Dönemi’nden Tunç Çağı’na, olasılıkla Yontmataş Çağı’na kadar uzanan zengin buluntu topluluğu olduğunu söyleyen Dr. Yaman, alanın, Türkiye’de kazı çalışmaları devam eden altı mağaradan birisi olduğunu söyledi. Duvar resimlerinin mağara çevresindeki önemli ayrıntılar arasında olduğunu da vurgulayan Yaman, “Çalışmayı önemli kılan bir diğer nokta ise kazının ASÜ Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştiriliyor olmasıdır” dedi. 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, arkeoloji disiplininin yaptığı çalışmaların insanlık tarihine ışık tuttuğunu belirterek, “Alandaki her çalışmayı kıymetli buluyoruz. Bu kapsamda, Keçe Mağarası kazı çalışmalarının Bilimsel Koordinatörü olan Dr. İrfan Deniz Yaman’ı tebrik ediyor, tüm ekibe çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz” dedi. 



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri