Artçı depremler Aksaray'ı 6 kez salladı

Artçı depremler Aksaray

Artçı depremler Aksaray'ı 6 kez salladı

Dün gece Niğde-Bor Obruk'ta  gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki  deprem sonrasında Aksaray'da büyüklükleri 2.2 ile 4.3 arasında değişen 6 adet,Niğde de 15 adet artçı sarsıntı meydana geldi.

Aksaray'da son olarak saat 06:37'de Aksaray Akçakent merkezli 4.3 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

Niğde’nin Bor İlçesinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki derem Aksaray’da da hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar korkuyla dairelerden dışarı çıkarken şu ana kadar Aksaray’da her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Emniyet, sağlık, İl Acil Afet (AFAD) Müdürlüğü, Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tam kadro hazır hale getirildi. Polis ekipleri sokaklarda devriye atarak il merkezinde her hangi bir olumsuzluk olmadığını tespit etti.

İhbarlar üzerine Aksaray İHH Arama Kurtarma Ekibimiz AFAD koordinesinde Taşpınar Kasabası, Akçakent Köyü, Dikmen Köyü, Gözlükuyu Yaylası ve Gidiriş Yaylasında inceleme yapmış olup, her hangi bir can ve mal kaybı olmadığını bildirdiler.

Aksaray Valiliği yaptığı açıklamada;

"Niğde İli Bor İlçesi merkezli saat 22.08 de meydana gelen 5.1 büyüklüğünde depremde, İimize bağlı ve deprem merkezine yakın bütün yerleşim yerlerimizin Afad  arama kurtarma ekiplerimizce taranması neticesinde yıkılan, ağır hasarlı ve orta hasarlı konut bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın sakin ve temkinli olmaları rica olunur."ifadelerine yer verildi.

 



Anahtar Kelimeler: Artçı depremler Aksaray' salladı
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri