Asker elbisesi giymenin gurur ve heyecanını yaşadılar

Asker elbisesi giymenin gurur ve heyecanını yaşadılar

Asker elbisesi giymenin gurur ve heyecanını yaşadılar

Aksaray'da 45 engelli genç ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ kapsamında askere alındı. Düzenlenen törenle yemin eden askerler tezkere almanın heyecanı yaşadı.

 

Askerlik görevlerini yerine getiremeyen gençler için 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nda tören yapıldı.

45 özel genç Engelliler Haftası kapsamında asker elbisesi giydi. İl Jandarma Komutanlığı tören alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyan özel gençler ant içti.

 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,  törende yaptığı konuşmasında herkesin hayatının askerden önce ve askerden sonra olarak ikiye ayrıldığını, askerliğin bir pişme ve olgunlaşma dönemi olduğunu söyledi.

 

Her delikanlının bu şerefli üniformayı giymeye can atacağını her anne evladıyla bu gururu yaşamak isteyeceğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu, “Her milletin bir özelliği var Türk Milleti olarak bizler asker olarak doğuyor, asker olarak yetişiyoruz ve asker olarak ölüyoruz.  Askerlik peygamber ocağı, her askerimiz birer Mehmetçik. Özel kardeşlerimiz de vatani görevlerini yapacaklar. Maşallah, bu üniforma sizlere çok yakıştı hepsi çakı gibi asker olmuşlar. Allah nazardan saklasın inşallah. Bu heyecanı hep beraber yaşıyoruz.” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer’de yaptığı konuşmasında; özel gençlerin gösterdiği azim ve özverinin herkese örnek teşkil ettiğini söyledi.

Askerliğin her Türk gencinin yapmayı arzu ettiği bir görev olduğunu ifade eden Albay Bayer; “ Sizlere çok yakışan bu üniforma içerisinde edeceğiniz kutsal askerlik yemin ile tam bir asker olacaksınız. Bu gün sizlerle kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşamaktan, jandarma teşkilatının şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz’ dedi.

 

Konuşmaların ardından ellerini yemin töreni alanında bulunan Türk Bayrakları ve silahlara koyan 45 özel genç ant içti. Daha sonra temsili askerlik uygulamasında asker olan gençlere tezkereleri verildi. Tören asker aileleri ve protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

1 günde olsa çocuklarının rüyalarının gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti belirten asker aileleri evlatlarının asker üniforması içinde görmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.

Temsili askerlik uygulaması kapsamında düzenlenen törene; Belediye Başkan Vekili  Yakup Kadri Perek, Cumhuriyet Başsavcısı  Adem Aydemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, İdare Mahkemesi Başkanı Yakup Camgöz, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Alpay Arıbaş, Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Engelliler Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya ve asker aileleri katıldı.



Salı 30.9 ° / 17.9 °
Çarşamba 31.4 ° / 15.5 °
Perşembe 33.7 ° / 18.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri