ASÜ Akademik Performansta Dünya Sıralamasına Girdi

ASÜ Akademik Performansta Dünya Sıralamasına Girdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), URAP verilerine göre, akademik performans bakımından dünyanın en iyi 2 bin 500 üniversitesi arasına yer aldı. Listeye Türkiye’den 82 üniversite girebildi. ASÜ, kendi yaşıtı üniversiteler sıralamasında üçüncü, genel sıralamada ise 66’ncı oldu. 

 

URAP’ın 2019-2020 dünya sıralamasına ilişkin verileri kamuoyu ile paylaştığını belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, dünyanın en iyi 2 bin 500 üniversitesinden birisi olmanın ve Türkiye’den listeye girebilen üniversiteler arasında yer almanın önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Listenin akademik başarıya ilişkin bir kıyaslama ile belirlendiğini kaydeden Şahin, “Üniversitemiz, geçen yıl 93.06 olan akademik başarı puanını bu yıl 131.15’e yükseltti. Dünya sıralamasına ülkemizden 82 üniversite girebildi. ASÜ, bu listede, kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Akademik performansın yükselişine katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.  

 

Akademik üretkenliğe vurgu yapan sıralama, “InCites” veri tabanında yer alan yayın, bilimsel doküman ve atıf sayıları ile uluslararası işbirliği çalışmalarının nitelik ve nicelik bakımından değerlendirilmesiyle ortaya çıkıyor. 



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri