ASÜ Hayvan Hastanesi'nin ruhsat işlemleri tamamlandı

ASÜ Hayvan Hastanesi

ASÜ Hayvan Hastanesi'nin ruhsat işlemleri tamamlandı

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin şehrin hayvancılık faaliyetlerine müspet katkılar sunmak adına çalışmalar yaptığını, imkânlar dâhilinde hastaneyi geliştirme çabalarının sürdüğünü söyledi.

 

Hayvan Hastanesi Ruhsatı teslim töreninde konuşan Rektör Şahin, Aksaray’ın tarım ve hayvancılıktaki potansiyeline ve ASÜ’nün bu potansiyeli hem teknik hem de bilimsel açıdan geliştirme çalışmalarına dikkat çekti. Hayvan Hastanesi’nin bu çalışmalardan birisi olduğunu ve bölge için pek çok müspet çıktı ihtiva ettiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Tarım ve hayvancılık olmadan hayatın idame ettirilmesi mümkün değil. Bu alana dair yapılan her çalışmanın kritik bir öneme sahip olduğunun farkındayız. Veteriner Fakültemizin geliştirilmesi, embriyo transferi ile alakalı somut adımlar atılması, hayvan hastanesinin sektöre hizmet vermesi, bilimsel yayınlar, eğitim faaliyetleri… Bütüncül bir yaklaşım içinde, şehrimizin tarım ve hayvancılığını bugün bulunduğu yerden daha iyi yerlere getirme gayretindeyiz” dedi. Hayvan Hastanesi’nin üreticiyle doğrudan temas kurulması açısından önemli bir misyona sahip olduğuna da dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: “Hayvan Hastanesi, ihtiyaçlara cevap verebilecek modern bir biçimde kurgulandı. Arkadaşlarımız burada son derece değerli çalışmalar üretiyor. Sürece katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz.” İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da ASÜ’nün pek çok alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da çok değerli hizmetlerinin olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ruhsat teslim töreni tamamlandı.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ile Fakülte ve Müdürlük temsilcileri de katıldı.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri