ASÜ “TR71 Düzey 2 Bölgesi” özelinde, COVID-19 salgınının spor ekonomisine etkisini araştırdı

ASÜ “TR71 Düzey 2 Bölgesi” özelinde, COVID-19 salgınının spor ekonomisine etkisini araştırdı

ASÜ “TR71 Düzey 2 Bölgesi” özelinde, COVID-19 salgınının spor ekonomisine etkisini araştırdı

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde ve Nevşehir illerini kapsayan “TR71 Düzey 2 Bölgesi” özelinde, COVID-19 salgınının spor ekonomisine etkisini araştırdı. 

Antrenör, kulüp çalışanı, spor işletmecisi ve otel çalışanlarıyla yapılan araştırma, bölge açısından çarpıcı sonuçlar içeriyor. Anket çalışmasına katılanların yüzde 85’i, salgın sürecinde spor tesislerinde bulunan kantin ve büfe gibi işletmelerin kapalı halde bulunmasının bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini düşünürken, yüzde 84’ü ise salgının bölge spor turizmini ve tanıtımını olumsuz yönde etkilediğini düşünüyor. Bahsi geçen araştırmanın “COVID-19 Salgınının TR71 Düzey 2 Bölgesi Spor Ekonomisine Etkisinin Araştırılması” başlığıyla bir rapor haline getirildiğini söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışmaya dair bilgiler aktardı. Amaçlarının, salgınının bölge spor ekonomisine olası etkilerine ait değerlendirmelerin kayıt altına alınması ve sportif faaliyetlerin bölge için önemini vurgulamak olduğunu kaydeden Rektör Şahin, “Çalışma, bölgeyi kapsaması ve bütüncül bir yaklaşım içermesi bakımından önemlidir. Salgın nedeniyle bölgedeki pek çok sportif organizasyon iptal edildi veya ertelendi. Bu durum sporcuların, kulüplerin, takımların ve dolayısıyla izleyicilerin bahsi geçen şehirlere girişini ciddi biçimde sınırladı, kimi sektörlerde daralma yaşandı, bölge ekonomisi etkilendi…  Hazırlanan rapor, tüm bu detayları bilimsel veriler ışığında ortaya koymanın ötesinde, sporun bölge ekonomisindeki önemini ve çözüm odaklı uygulama ve önerileri de kapsamaktadır” dedi.

 

Raporun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Şahin, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında, somut proje üretimlerinin sürdüğünü de vurguladı.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri