ASÜ UP GREAT Takımı İHA Yarışması Finaline Katıldı

ASÜ UP GREAT Takımı İHA Yarışması Finaline Katıldı

ASÜ UP GREAT Takımı İHA Yarışması Finaline Katıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencilerinden oluşan ASÜ UP GREAT takımı, Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında yer alan İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasın finalinde, şehri ve Üniversiteyi başarıyla temsil etti. 

ASÜ ekibi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı tarafından desteklenen festivale, SAD Havacılık ve Savunma Sanayi’nin katkılarıyla hazırlandı ve “Sabit Kanat” kategorisinde yarıştı. Akademik Danışmanlığını Prof. Dr. Ünal Akdağ, Akademik Sorumluluğunu ise Prof. Dr. M. Aydın Kömür ve Öğr. Gör. Hakan Palancıoğlu’nun yaptığı ASÜ UP GREAT takımı, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Serkan Iğdır, Abdülbaki Tanrıkulu, Nedim Erdoğan, Günışığı Güneş, Osman Görgülü, Umut Emre Es, Kamilya Zagrudinova ve Furkan Özsüllü’den oluşuyor. Takımın ilk kez böylesi önemli bir organizasyona katıldığını ve son derece önemli bir deneyim kazandığını söyleyen ASÜ Öğretim Üyesi ve ASÜ UP GREAT Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ünal Akdağ, “SAD Havacılık ve Savunma Sanayinin destekleriyle yarışmaya hazırlandık ve finalde şehrimizi ve üniversitemizi temsil ettik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu yarışma bizim için çok önemli bir deneyim oldu. Önümüzdeki yıl, beş farklı kategoride kuracağımız takımlar ve daha gelişmiş araçlarla mücadele edeceğiz. Öğrencilerimize güveniyor ve daha iyisini yapabileceklerini biliyoruz” dedi. 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de böylesi önemli bir alanda Aksaray’ı ve Üniversiteyi temsil eden tüm ASÜ ekibini kutladı ve bir sonraki dönem için başarılar diledi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri