ASÜ,Altı Ayda 95 Basamak Yükseldi

ASÜ,Altı Ayda 95 Basamak Yükseldi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

ASÜ, ALTI AYDA 95 BASAMAK YÜKSELDİ 

 

İnternet üzerinden akademik bilgi paylaşımı sayısı, internetteki görünürlük, ulaşılabilirlik, ziyaretçi sayısı, kullanım kolaylığı? Bu ve benzeri kriterlere göre ölçümler yapan ve uluslararası geçerliliği bulunan Ranking of World Universities in the Web (Webometrics), yeni araştırma sonuçlarını yayınladı. Temmuz 2019 verilerine göre ASÜ, dünya üniversiteler sıralamasında, altı ay içerisinde 95 basamak yükseldi. 

 

Dünya çapında 28 binden fazla yükseköğretim kurumunu inceleyerek bir sıralama ortaya koyan ve dünyanın en kapsamlı sıralama sistemlerinden biri olan Webometrics´in Ocak 2019 yılı sonuçlarına göre, dünya sıralamasında 2 bin 784´üncü olan ASÜ, Temmuz 2019 sonuçlarına göre ise 95 basamak yükselerek 2 bin 689´uncu sıraya yerleşti. Bununla birlikte ASÜ, akademisyenlerin Google Akademik profillerindeki atıf sayısına göre yapılan sıralamada, 30 bin 832 atıfla bin 960´ıncı sırada yer alıyor. Türkiye genelinde de, kendisi ile yaşıt üniversiteler baz alındığında ASÜ, hem atıf, hem de diğer kriterler bakımından üst sıralarda bulunuyor. 

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, gelişmelere katkı sağlayan tüm akademisyenlere teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.



Anahtar Kelimeler: Altı Ayda Basamak Yükseldi
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri