ASÜ'de,10 Kasım ve Atatürk temalı sergi açıldı

ASÜ

ASÜ'de,10 Kasım ve Atatürk temalı sergi açıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kültür-sanata dair faaliyetleri önemli bulduklarını ve bu faaliyetlerin gerek nitelik gerekse nicelik bakımdan artması adına çalıştıklarını söyledi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82’nci ölüm yıldönümü münasebetiyle ASÜ’de bir sergi açıldı. İki bölümden oluşan serginin ilk bölümünde Resim-İş Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları vinol baskı çalışmalar, ikinci bölümünde ise Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay’ın hazırladığı keçe sanatı çalışmalar yer alıyor. Serginin açılışında konuşan ASÜ Rektörü Şahin, her fırsatta kültür-sanat alanının önemine dikkat çektiklerini belirterek, bu alana dair yapılan her çalışmayı desteklediklerini söyledi. Z kuşağının genel itibariyle görsel ve işitsel malzeme üzerinden kişiliklerini inşa ettiklerini ve kültür-sanatın bu manada önemli bir noktada durduğunu kaydeden Prof. Şahin, “Bu ve benzeri çalışmalar yeni kuşağın algılama biçimiyle örtüşmesinin yanı sıra derinlikli bir anlam da içeriyor” dedi. Böylesine anlamlı bir serginin hazırlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür eden Şahin, sözlerini, “Bir kere daha Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyoruz” şeklinde tamamladı. Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay ise 10 Kasım ve Atatürk temalı sergide yer alan eserlerin yapım süreçleri ve kullanılan teknikler hakkında bilgiler verdi. 

Serginin açılış törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ile Prof. Dr. Engin Deligöz de katıldı. ASÜ Sosyal Tesisleri fuaye alanındaki sergiyi, akademik ve idari personeller ilgiyle takip etti. 



Anahtar Kelimeler: ' Kasım Atatürk temalı sergi açıldı
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri