ASÜ´den Bir Vefa Çalışması: Aksaray´ın Gazileri

ASÜ´den Bir Vefa Çalışması: Aksaray´ın Gazileri

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

ASÜ´den Bir Vefa Çalışması: Aksaray´ın Gazileri
 
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalıştığı kuruma, şehre ve ülkesine âşık olmayanların başarılı ve mutlu olma şanslarının olmadığını söyledi.
 
ASÜ tarafından Kore, Kıbrıs, Terör ve 15 Temmuz Darbe Girişimi süreçlerini yaşayan 11 Gazinin hayat hikâyesinin anlatıldığı ?Aksaray´ın Gazileri? isimli belgesel çalışmasının galası, geniş bir katılımcı eşliğinde gerçekleştirildi. Bu çalışmayı bir vefa borcu olarak nitelendirdiklerini ve âşık oldukları şehre katkı sunmak adına önemli çalışmaları hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen ASÜ Rektörü, ?Aksaray Sempozyumlarının ikincisini gerçekleştirdik. İnşallah bu sempozyumların sayısı sekiz, dokuz, on olduğunda, Aksaray´a dair her detay çalışılmış ve bilimsel bir zeminde konuşulabilir olacak. ?Aksaray´ın Yaşayan Değerleri´ adı altında -buna sözlü tarih çalışması da diyoruz- şehre iz bırakan on isimle çekimler yaptık ve görüntüleri bir belgesel haline getirdik. Bu çalışmayla Aksaray´ın son 70 yıllık tarihini de ortaya çıkarmış olduk. Bir diğer çalışmamız ise ?İlimden İrfana Somuncu Baba Sohbetleri´ isimli seri toplantılarımız. Bunların yanı sıra Üniversitemizin tarihini de çalışıyoruz? dedi. Bir insanın çalıştığı kuruma, çalıştığı şehre, çalıştığı ülkeye âşık olmazsa mutlu da, başarılı da olamayacağını belirten Prof. Şahin, ?Biz üniversitemize, şehrimize, ülkemize aşığız. Düzenlediğimiz ?Aksaray´ın Gazileri´ belgesel galası, bunun bir yansımasıdır. Tüm bu çalışmaların ortaya çıkmasına emek veren herkese çok teşekkür ederiz? şeklinde konuştu. 
 
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ´ın teşekkür konuşmasının ardından, çekimleri iki yıl süren 120 dakikalık belgeselin 54 dakikalık özel bölümü katılımcılarla paylaşıldı. Programa il protokolü, gaziler, aileleri ve öğrenciler iştirak etti. Etkinlik, yeni kurulan ASÜ Mehter Takımının mini konseri ve Turkuaz Öğrenci Topluluğu´nun Kafkas Halk Dansları Gösterisi ile sona erdi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri