25.1° / 10.7°

ATFF’nin 19 Mayıs’a özel futbolcu seçme etkinliği Stuttgart’ta düzenlendi

ATFF’nin 19 Mayıs’a özel futbolcu seçme etkinliği Stuttgart’ta düzenlendi

ATFF’nin 19 Mayıs’a özel futbolcu seçme etkinliği Stuttgart’ta düzenlendi
Tarih: 19.05.2025 19:57 Güncelleme: 19.05.2025 19:57

Stuttgart, (DHA) - AVRUPA Türk Futbol Federasyonu (ATFF), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Almanya’nın Stuttgart kentinde anlamlı bir organizasyona imza attı. U15–U17 yaş grupları için düzenlenen futbolcu seçmelerine Avrupa’nın birçok ülkesinden genç yetenekler katıldı.

Etkinlik, sabah saatlerinde VFL Stuttgart tesislerinde başladı. Yaklaşık 50 futbolcunun katıldığı organizasyonda, genç yetenekler hem antrenman hem de maç formatında uzman teknik adamlar tarafından değerlendirildi. Seçmelere Almanya’nın yanı sıra Danimarka, Fransa, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerden gelen Türk kökenli oyuncular yoğun ilgi gösterdi.

Programın anlamını artıran en önemli unsur ise 19 Mayıs tarihinin seçilmiş olmasıydı. Organizasyonun başında saygı duruşu yapıldı ve hep birlikte Milli Marş okundu. T.C. Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar’ın günün anlam ve önemine dair paylaştığı mesajı da etkinliğe ayrı bir değer kattı. Gençlere seslenen başkonsolos Kaçar, Anadolu‘nun savunulmasının başladığı tarihi asla unutmamalarını söyledi.

Organizasyonu bizzat takip eden ATFF Genel Başkanı Ayhan Yıldız, gelen ailelerle birebir ilgilendi ve tüm sürecin yakından koordinasyonunu sağlamaya çalıştı. Başkan Yıldız, yetenek analizinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“”&00Bu özel günde böyle bir etkinliği düzenlemiş olmaktan gurur duyuyoruz. Hem Türk gençliğini sporla buluşturmak hem de Avrupa’daki yetenekli çocuklarımızı keşfetmek bizim için büyük bir misyon. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu günde, sahalarda bu heyecanı yaşamak tarif edilemez bir duygu. Katılım çok güzeldi, ailelerin ilgisi büyüktü. Tüm oyuncularımıza Avrupa Türk Futbol Federasyonu’nun resmi katılım sertifikasını takdim ettik. Bu organizasyonlar devam edecek.”

Avrupa Türk Futbol Federasyonu’nun kurucu genel başkanı olan Ayhan Yıldız, uzun yıllardır Avrupa’daki Türk gençliğinin spor yoluyla hem fiziksel hem de kültürel gelişimini desteklemeye yönelik projelere öncülük ediyor. Aynı zamanda başarılı bir iş insanı ve spor yöneticisi olan Yıldız, ATFF’yi Avrupa çapında organize bir yapıya kavuşturarak federasyonu profesyonel seviyeye taşımıştır.

Seçmelerin teknik yönetimini Avrupa Futbol Federasyonu Teknik Direktörü Erol Koloğlu üstlendi. Koloğlu ve ekibi, genç yetenekleri dikkatli bir gözlem süreciyle değerlendirdi. Etkinlik kapsamında ayrıca ATFF Akademi Takımı ile seçmelere katılan oyuncular arasında hazırlık maçları düzenlendi. Gün boyu süren etkinlik, akşam saatlerinde düzenlenen toplu yemekle son buldu.

Organizasyonda görev alan ATFF yönetim kurulu üyeleri, antrenörler ve gönüllüler de gün boyunca büyük özveriyle çalıştı. Etkinlik sonunda hem seçmelere katılan sporcular hem de aileleriyle hatıra fotoğrafları çekildi. Özellikle ailelerden gelen olumlu geri bildirimler, organizasyonun ne kadar doğru ve etkili bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

ATFF, önümüzdeki dönemde farklı yaş kategorilerinde yeni seçmeler ve kamplar düzenlemeyi planlıyor. Avrupa’daki Türk gençlerine futbol yoluyla hem sportif hem kültürel gelişim fırsatları sunan federasyon, bu tür organizasyonlarla Avrupa genelinde ses getirmeye devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir Buca'daki orman yangını 2'nci gününde; ekipler alevlerin arasında kaldı...
İstanbul - Sarıyer’de iş insanlarına ait 30 milyon lira değerindeki cipler ku...
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Trabzonspor, Onuachu transferini KAP’a bildirdi
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Bakan Uraloğlu: Esenboğa Havalimanı'ndan Şam'a ilk uçuş gerçekleşti
Şehit dozer operatörü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı / Ek foto...
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Dünyaya örnek olan sağlık hizmeti sunuyoruz
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Milas'ta orman yangını(2)
420 Dünya Şampiyonası'nda ilk gün yarışları tamamlandı
Fatih Erbakan, Mahmut Arıkan’ı ziyaret etti
Özgür Özel: Tutuklu yargılanmak büyük bir zulümdür
3 çocuğunun annesi Pınar'ı döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ver...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Milas'ta orman yangını(2)

420 Dünya Şampiyonası'nda ilk gün yarışları tamamlandı

Fatih Erbakan, Mahmut Arıkan’ı ziyaret etti

Özgür Özel: Tutuklu yargılanmak büyük bir zulümdür

3 çocuğunun annesi Pınar'ı döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet verildi

Şehit dozer operatörü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Muhammet Ali Bahar: Karagümrük varsa, mücadele vardır

Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (5)

Mardin'de örtü yangını, 3 saatte kontrol altına alındı /Video eklendi

Trump, yabancı ziyaretçiler için ulusal park ücretlerini artıran kararnameyi imzaladı

Hatay'da orman yangını

Milas'ta orman yangını

Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözaltına alındı ...

Ankara'da haraç çetesine operasyon; 14 şüpheli adliyede

Bakan Bak: Mattia Ahmet Minguzzi bir sembol

Gazeteci Nihat Genç, hayatını kaybetti

Sakarya’da çıkan orman yangını büyümeden kontrol altına alındı

Şarampole devrilen kamyonun şoförü öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bakan Işıkhan: Hedefimiz, iş sağlığı ve güvenliği sorununu en alt seviyeye indirmek

Ankara’da hayata geçirilecek Şahin West projesi tanıtıldı