ATSO Başkanı Göktaş ´Af Paketi´ni Değerlendirdi

ATSO Başkanı Göktaş ´Af Paketi´ni Değerlendirdi

´Af paketi´ Reel sektöre büyük katkı sağlayacak

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ´TAN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR
 
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş hükümetin açıklamış olduğu af paketini değerlendirdi.
 
Paketin, Reel sektöre büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş açıklamasının devamında;´ Hükümetimiz tarafından  kamuya olan borçların yeniden yapılandırılması ve imar affını da içeren 22-24 milyar maliyetli bir paket Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından Çankaya Köşkü´ndeki Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında açıklanmıştır. Paketin içerisinde yer alan 31 Mart 2018 öncesi kamuya ödenmemiş borçlarla ilgili imkan getirilmesi, Vergi ile ilgili ihtilaflı alacaklar da kanun kapsamında yer alacak ve vergi prim barışı sağlanacak olması,Geçmiş 5 yıla ait vergi ile ilgili fırsat getirilmesi, matrah artışı sağlamak suretiyle vergi takibinde olan bütün mükelleflere kolaylık getirilmesi, Piyasada beklenti haline gelen stok affı, mükelleflerin stoklarında olup kayıtlarında olmayan (varlıklarla) ilgili düzenleme yapılacak olması iş dünyamıza çok büyük destek sağlayacaktır. Bu anlamda Hükümetimizin çıkardığı  kanundan yararlanmak için üyelerimizin ve iş dünyamızın temmuz ayi sonuna kadar müracaat etmesi, takip eden 36 ay içinde de borçlarını ödemeleri gerekecektir.
Ayrica Peşin ödeme olursa bu uygulamada bazı indirimler de yer almakta olup, peşin ödeyen vatandaslarimiz gecikme faizinin sadece %10´unu ödeyerek hesabı kapatmış olacaklardır. Bu anlamda Reel Sektöre ve İs dünyasına destek olan Hükümetimize Aksaray iş Dünyası olarak, şahsım ve ATSO Yönetim Kurulum adına teşekkür ediyorum"dedi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri