ATSO Üyeleri Rahatsız! Koltuk derdimi, oda üyelerinin sorun ve çözümlerimi?

ATSO Üyeleri Rahatsız! Koltuk derdimi, oda üyelerinin sorun ve çözümlerimi?

ATSO Üyeleri Rahatsız! Koltuk derdimi, oda üyelerinin sorun ve çözümlerimi?

KOLTUK DERDİMİ ODA ÜYELERİNİN  SORUN VE ÇÖZÜMLERİMİ?
ATSO Üyeleri Rahatsız 


Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası seçime gün sayıyor.19 Kasım'da yapılacak  başkanlık seçimi yarışında kılıçlar çekildi. İsimler bir bir adaylıklarını açıklarken, kıran kırana yarışta tadı kaçıran olaylar da oluyor. Başkan adayları, farklı meslek gruplarından seçime girmeye hazırlanıyor. Haliyle bu durum Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası üyelerini rahatsız etti. Üyeler, “ Yaptığınız Etik mi ?” diye sordu. 


Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne bağlı odalar, Ekim ve Kasım ayı içerisinde yapılacak  seçim çalışmalarına odaklandı.
T.O.B.B Türkiye genelindeki 365 borsa ve odaların seçim kararı almasının ardından, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası mevcut yönetimi Aksaray'daki yapılacak seçimin tarihini 19 Kasım olarak belirlemişti.
5300'ün üzerinde üyesi bulunan Aksaray'ın lokomotifi, Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası’nın üyeleri ,  seçimler öncesi Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası’na Başkan olacak adaylara çağrıda bulundu.


ATSO üyeleri adil bir seçim istiyor 


Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası’na mensup yüzlerce üye, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı olacak kişilerin birçok meslek grubundan aday çıkmasının ne kadar etik olduğunu sorguluyor. Böyle bir seçimin adil olmayacağını savunan üyeler, Başkan adaylarının kendi meslek gruplarından seçime girmelerinin doğru olacağı görüşünde birleşiyor. Merak  ediyoruz;  ATSO’ ya başkan adayı olanların derdi  ATSO’ nun koltuğu mu,  yoksa ATSO üyelerinin , iş insanlarının ve esnafların sorunları mı  ?


“Kendi Meslek Gruplarından Seçilmeyeceği Telaşına Kapılan Başkan Adayları, Farklı Meslek Gruplarından Seçime Giriyor”


ATSO Üyeleri başkan adayı olanların birçoğunun 3-4 farklı meslek grubundan aday olmalarına ve hatta kendilerine ait olmayan iş yerlerinde müdür yetkili göstererek seçimlere girmeye hazırlandıklarına dikkat çekiyor. 
Bu durumun tüzükte yeri olduğunu ancak, Ticaret Odası başkan adaylığı için yarışan isimlerin birden fazla gruptan aday çıkmasının etik olmadığını söyleyen ATSO üyeleri, duruma tepki gösteriyor. Böyle bir yola başvuran adayların asıl korkusunun   kendi meslek gruplarından seçilemeyeceğini düşünmeleri olduğunu savunuyor.
Birçok ATSO üyesi, kendi meslek grubu dışında aday olmaya çalışan Başkan Adayları hakkında önümüzdeki günlerde Ticaret Odasına ve Ticaret Bakanlığına itiraz etmek için dilekçe vermeye hazırlanıyor.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri