Avukat İbrahim Kökoğlu'ndan 'Genç Manifestosu' Bildirisi

Avukat İbrahim Kökoğlu

Avukat İbrahim Kökoğlu'ndan 'Genç Manifestosu' Bildirisi

 

Aksaray ilinin  başarılı ve genç isimlerden birisi olan Av.İbrahim Kökoğlu, hakkında gündeme gelen 2023 yılı seçimlerinde Milletvekili aday adayı olacağı iddiaları ile ilgili  olarak çeşitli haber kanallarında açıklamalarda bulundu.


Öncelikle kendisi ile yapılan sohbetten bir Aksaray aşığı olduğunu ve çocukluk dönemlerini ilimize bağlı Sultanhanı İlçesinde geçirdiğini belirtelim. Aksaray ismini  her mecrada sürekli savunan ve daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğunu  belirterek gerek çalışma imkanlarının gerekse iş potansiyelinin aslında gözükenden çok daha fazla olduğunu dile getiren Av. İbrahim Kökoğlu, halkımızın yüce teveccühü mümkün görürse böyle bir görevi pek tabi üstlenebileceğini ve liyakate uygun olarak tüm ilimizi yönetimde istikrar temsilde adalet ilkesi gereğince temsil edeceğini belirtti.

Bizde bu konu ile ilgili olarak hakkında çıkan söylemleri kendisine sorduk ve bakın nasıl cevaplar aldık;

 

İLİMİZ VE HALKIMIZIN POTENSİYELİNİN ÇOK YÜKSEK VE DİNAMİK OLMASI HAKKINDA

Mevcut durumda  gerek il gerekse ülke olarak halkımızın refah seviyesi yüksekliğine yönelik  istek ve çabasını taktire şayan bulduğunu genel olarak her vatandaşımızın çalışma hayatında başarılı ve istekli olduğunu gördüğünü ve bu bilinçle hareket edilmesi halinde il olarak yatırım ve devlet projelerinden yararlanma açısından üst çıtalara yükselebileceğini söyledi.

SİYASETÇİNİN TARAFGİR DEĞİL İL HALKININ SORUNLARINDA ORTAK NOKTADA BULUŞMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA

Ancak hangi siyasi partiden olursa olsun gerek en küçük kademe de yer alan il temsilcisi  ve gerekse il nezdinde en üst tabaka da ki her nevi temsilcinin azimli olması halinde ilimizin potansiyelinin çok yüksek olduğunu her ne kadar Aksaray çevresinde yer alan büyükşehirlerden Konya Ankara Kayseri gibi illerin yanında bir kaç küçük ilin de çoğu yatırımı kapmasına rağmen, ilimizin potansiyel büyüklüğü yani bir nevi hinterlandının genişliğini hiçbir siyasetçinin görmezden gelmemesi gerektiğini  belirterek Aksaray halkının en küçüğünden en büyüğüne birlik ve beraberlik anlayışı çerçevesinde hareket etmesi halinde Gelişmişlik seviyesi, devlet projelerinden yararlanma ve iş kollarının çeşitlenmesi açısından üst sıralara yükselebileceğini bildirdi.

BÖYLE BİR GÖREVİN BİR ÖDEV OLMASI YANINDA YÖNETİMDE İSTİKRAR TEMSİLDE ADALET DUYGUSUNU DA İÇERMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA

Halk olarak kendisine böyle bir görev verilirse bunu kendisine bir ödev sayacağını ve gerekli özen ve dikkati göstererek ilimiz halkının  ve diğer tüm beldelerimizin haklarını TBMM meclisinde en azami özen ve gayretle temsil edeceğinden bahsetti.

Yine ayrıca vatandaşça verilen böyle bir görevin yönetimde istikrar ve temsilde adalet duygusunu da barındırdığını bütün seçilmişlerin bunun bilincinde olması halinde il olarak gerçek başarının sağlanacağı duygusuna da inancının tam olduğunu söyledi.

SİYASETİN GENÇ FİLİZLERE İHTİYACININ ARTTIĞINI VE GENÇLERİN DİNAMİZMİNE DİKKAT ÇEKİLMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA  

Ülkemiz nüfus yoğunluğunun neredeyse yüzde elliden fazlasını genç nüfusun oluşturduğunu, bunun bir yadsınamaz realite olduğunu, her ilin bir genç vekilinin olması ve gençler ile sürekli istişareler düzenlenerek bu dinamizmden yararlandırıcı projelerin gençlerin yararına sunulması gerektiğini belirterek, genç seçmenler için gerekli adımların atılması adına böyle bir ödevin kendisine verilmesi halinde başarı ile yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti.  Genç Seçmen-Genç Vekil Manifestosunun artık her siyasi parti tarafından hazırlanması ve gerekli adımların bu yönde atılması halinde Aksaray halkının  7 den 70’e bu projeyi sahiplenebileceğini söyledi.  

33 yaş grubuna kadar olan seçmenlerin genç statüsünde olduğunu,  bu statüde olan seçmenleri temsil etmesi gereken seçilmişlerin bu kriterleri barındırmasının siyasi partilere artı puan sağlayacağını, ülkede ki hiçbir siyasi partinin böyle bir uygulamasının bulunmadığını, bu genç hedef seçmen uygulamasının hayata geçirilmesi halinde  genç vekil ve genç seçmen arasındaki ilişkinin daha doğru inşaa edilebileceğini, dolayısı ile böyle bir  görevi ilimiz ve ülkemiz içinde yerine getirmeye aday pek çok yetenekli ve kabiliyetli bireylerin olduğundan emin olduğunu söyledi. Bu konu da bir kitap hazırlığında olduğunu belirten Kökoğlu kısa süre içerisinde genç seçmenlere, genç düşünenlere, genç dinamizme fikir sunması açısından bir hazırlık içerisinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Eğer ki aday adayı olması ve seçilmesi halinde ilimizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edecek başarılı bir isim olması yanında en genç isimlerden birisi de olacağı aşikardır. Kendisine başarılar dileriz.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri