Az gören görme engelliler ve işitme engelliler dostluk maçına çıktı

Az gören görme engelliler ve işitme engelliler dostluk maçına çıktı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

?BANA GÖZ KULAK OL?

AZ GÖREN GÖRME ENGELLİLER VE İŞİTME ENGELLİLER DOSTLUK MAÇINA ÇIKTI

/resimler/2019-7/19/1440359912351.jpg

VALİ ALİ MANTI VE BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER FORMA GİYİP MAÇA ÇIKTI

MAÇI DOSTLUK KAZANDI

/resimler/2019-7/19/1441218228547.jpg

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından  ?Bana Göz Kulak Ol? projesi kapsamında Az Gören Görme Engelliler ve İşitme Engelliler dostluk maçında karşı karşıya geldi. Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Evren Dinçer´in forma giyerek konuk olarak katıldığı maç berberlik ile sonuçlandı. Maçın kazananı yine dostluk oldu.

 

Aksaray Belediyesi farkındalık oluşturmak amacıyla ?Bana Göz Kulak Ol? projesi ile Az Gören Görme Engelliler ve İşitme Engelliler dostluk maçı düzenledi. 

 

Hasandağı kapalı spor salonunda karşı karşıya gelen Az Gören Görme Engelliler ve İşitme Engelliler futbol takımına Vali Ali Mantı ile Belediye Başkanı Evren Dinçer, konuk oyuncu olarak katıldı. Vali Ali Mantı, görme engelliler takım forması giyerek takım içinde yer alırken Belediye Başkanı Evren Dinçer de işitme engelliler takım forması ile sahaya çıktı.

 

Maç öncesinde futbolcular ve izleyiciler, Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okudu. Hakemin başlama düdüğü ile her iki takım kıyasıya bir mücadeleye girişti. Her iki takım oyuncuları maçtan galibiyetle ayrılmak için ter döktü. İşitme engelliler gol sonrasında sevinçlerini işaret diliyle yaşadılar. Dostluk maçı 2 ? 2 beraberlik ile sonuçlandı. Maçı kazananı yine dostluk oldu.  

 

Spor engel tanımaz

Vali Mantı maç öncesinde yaptığı değerlendirme de ?Bugün Türkiye´de ilk kez gerçekleşen bir maça çıkıyoruz. Görme engeliler ile işitme engelliler karşılıklı maç yapacaklar. Bu iki grubun maça çıkması son derece zor. Ancak bizim takım hocalarımız bu iki grubu bir araya getirdiler. Bugün inşallah bizde oynayacağız. Spor engel tanımaz. İnsanlar spor yaparak kaynaşırlar. Sporun engelleri ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Bu faaliyetimiz inşallah bundan sonra da devam edecek. Bu organizasyonun Türkiye´nin birçok iline de örnek olacağına inanıyorum? diye konuştu.   

 

Her Zaman Onların Yanındayız

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise böylesine kayda değer önemli bir maça konuk oyuncu olarak katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyip ?İşitme Engelliler ve Az Gören Görme Engellilerin müsabakasına konuk olduk. Maçlarında yer alacağız. Beraber doyasıya maç keyfi yaşayacağımızı düşünüyorum. Bu müsabakayı Belediye olarak organize ediyoruz. Burada dezavantajlı gruplara ve engellilerimize spora yakın ilgi göstermeleri ve onları sporun içinde yer almalarını amaçlıyoruz. Onlar spor yaptığı sürece daima yanında yer alacağız. Böylece onları spora teşvik etmiş oluyoruz? ifadelerini kullandı.  

 

Berabere biten maçın sonunda her iki rakip takım oyuncuları birbirlerini tebrik ettiler. Maçı izlemeye gelenler arasında yer alan Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Albay Fuat Anık, Çevre Şehircilik Müdürü Hüsnü Yıldız ve Engelliler Dernek Başkanı Bekir Kaya maç sonunda takım oyuncularına madalyalarını teslim ettiler. 

 

Başkan Evren Dinçer´e madalyasını Engelliler Dernek Başkanı Bekir Kaya teslim etti. Madalya töreninden sonra her iki rakip oyuncuları dostluk maçında sahadan kol kola ayrıldılar.

 

/resimler/2019-7/19/1442159119535.jpg



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri