Azerbaycan’ın Zafer Günü ASÜ’de Kutlandı

Azerbaycan’ın Zafer Günü ASÜ’de Kutlandı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

TÜRKİYE, GÖLGESİ SINIRLARININ ÖTESİNE DÜŞEN BİR ÜLKEDİR

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’yi sadece kendi sınırları içinde anlamaya çalışmanın eksik bir kavrayış olacağını, bakış açısının gönül coğrafyasını da kapsayacak şekilde geniş tutulması gerektiğini söyledi.

ASÜ Turizm Fakültesi Dekanlığı ve Turkuaz Öğrenci Topluluğu, Dağlık Karabağ’ın kurtuluşunu simgeleyen “Zafer Günü” münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Zaferin ilk yıldönümüne özel olarak düzenlenen programın açılışında konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin, gölgesi kendi sınırlarının ötesine düşen bir ülke olduğunu dile getirdi. Türkiye’yi sadece kendi coğrafyasının sınırları içerisinde anlamaya çalışmanın eksik bir kavrayış olacağına dikkat çeken Şahin, “Bizim bu coğrafyanın dışındaki yerlerle de gönül bağlarımız var. Bunun en kuvvetli olduğu ülkelerden birisi de Azerbaycan’dır. Biz bin yılı aşkın bir süredir buralardayız. Büyük medeniyetler kurduk ve büyük eserler bıraktık” dedi. Turkuaz Öğrenci Topluluğu Kurucularından Adalet Nesimov ve Ülkü Ocakları Üniversite Birim Başkanı Kürşat Çiftçi’nin kısa konuşmalarının ardından iki sunum gerçekleştirildi. ASÜ Öğretim Elemanı Selim Karagöz, “1991-1992-1993 Yıllarını Kapsayan 1. Karabağ Savaşı ve 2020 Yılında Olan Savaş” konusunda bilgiler verirken, Dr. Öğretim Üyesi Selim Serkan Ükten ise “Tarih Boyunca Süren Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik İlişkisi ve 2. Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin Etkisi ve Rolü” hususunu anlattı.

 

ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Yemen Öcal’ın, etkinliğin geneline dair konuşmasının ardından dans gösterileri sunuldu ve belge takdim töreni ile etkinlik tamamlandı.



Anahtar Kelimeler: Azerbaycan’ Zafer Kutlandı
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri