Babadan oğula geçen meslek 'davulculuk' pandemi mağduru oldu

Babadan oğula geçen meslek

Aksaray’lı  davulcu aile, dededen toruna ve babadan oğula doğru aynı mesleği  onurlarıyla sürdürmeleri dikkat çekiyor.
Aksaraylı Davulcu Ulaş Yazgı  dedelerinin yaptığı davulculuk mesleğini severek devam ettirdiğini söyledi. Babadan oğula, oğuldan toruna geçen davulculuğu şimdi ailenin en genci küçük  Can mini davulunu eline alarak abisi Seymen Yazgı’nın ardından çalmaya başladı. 

Davulculuk Mesleğini daha çok Aksaray  merkez köyler ile mahallelerde ramazan ayının gelmesiyle birlikte halkı sahura kaldırarak sürdürdüklerini ifadeden Ulaş yazgı,bu yıl pandemi dolayısıyla evlere girişimiz  yasaklandığı için  Ramazanda harçlık toplayamadıklarını ifade ederek mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Aksaray Belediyesinin verdiği bir miktar para ile Ramazan ayını  geçiştirdiklerini belirten Yazgı en son darbeyi pande mi dolayısıyla düğünlerin ertelemesi ile sokak düğünlerinin yasaklanması vurdu dedi.
  Dedelerinin  nesiller önce edindikleri meslekle makamların belirlediği mahalle ve köylerde davulculuk yapan Davulcu aile tüm zorluklara rağmen meslek gördükleri işlerinden gurur duyduklarını belirttiler.
Bir dönem yaşadığı Şizofren hastalığıyla mücadele eden Davulcu Ulaş Yazgı Doktor Basri Köylü’nün kurduğu ‘’BENDE VARIM ‘’ tiyatrosu sayesinde oyunculuk yaparak sahnede tedavi görmüştü,  Tiyatro  ile topluma kazandırılan diğer şizofren hastalarıyla birlikte birçok ilde tiyatro oynayan  o hastalar şimdi  ilgiye muhtaç kadılar. Davulculuk Mesleği ise Ulaş Yazgının dayanağı oldu. Şimdi atadan gelen mesleği ailesine sevdirerek geleneği sürdürmeye çalışıyor.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri