21.5° / 9.2°

Babasının kaset ve video çalar koleksiyonu ile nostaljik çiğ köfte dükkanı açtı

Babasının kaset ve video çalar koleksiyonu ile nostaljik çiğ köfte dükkanı açtı

Babasının kaset ve video çalar koleksiyonu ile nostaljik çiğ köfte dükkanı açtı
Tarih: 06.10.2024 12:10

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’nin Talas ilçesinde hayalini kurduğu çiğ köfte dükkanı açan Oktay Gök (20), babasının 40 yıllık koleksiyonunu devralıp işletmesini tarihi plak, kaset ve film afişlerinin de aralarında olduğu nostaljik bin eser ile donattı. Nostalji tutuklarının dükkanına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gök, “Gelenler çok şaşırıyor. Burada sadece çiğ köfte yenilmiyor. İsteyen gelip eski plaklardan şarkısını dinleyip gidebiliyor” diye konuştu.

Kıbrıs’ta özel bir üniversitede Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğrenim gören Oktay Gök, eğitimini yarıda bırakıp geldiği memleketi Kayseri’nin Talas ilçesinde ticarete atılmaya karar verdi. Hayali olan çiğ köfte dükkanını açan Oktay Gök, işletmesinin içini babasının 40 yıldır kaset ve video çalar başta olmak üzere bine yakın nostaljik eseri ile tasarlamak istedi. Babası Erdal Gök’ten koleksiyonunun bir kısmını satın bir kısmını da hediye alan Gök, kentin ilk ve tek nostaljik çiğ köfte dükkanını açtı. Dükkan, nostalji tutkunlarından ilgi görmeye başladı.

‘ESKİ PLAKLARI DİNLEYİP GİDEBİLİYORLAR’

Farklı bir işletme olmasını istediğini belirten Oktay Gök, “Dükkanı babam ile birlikte beğendik. İçini nasıl konseptte yapacağımızı düşündük. Farklı bir şey yapmak istedim. 2 yıl Kıbrıs’ta üniversite okudum. Oraya alışamadım ve Kayseri’ye geldim. Babamın biriktirdiği kaset ve video çalarları aldım. Genç müşterilerimiz daha çok seviyor. İlk kez gelenler çok şaşırıyor. Babam ilk başta koleksiyonunu vermek istemedi. Yarısını satın aldım. Yarısını hediye etti. Kayseri’de bu şekilde nostaljik ilk çiğ köfte dükkanını açtım. Gelenler çok şaşırıyor. Burada sadece çiğ köfte yenilmiyor. İsteyen gelip eski plaklardan şarkısını dinleyip gidebiliyor” diye konuştu.

‘ŞAŞIRIYORLAR’

Çiğ köfte dükkanı açmanın hayali olduğunu belirten Gök, “2 sene Kıbrıs’ta okudum. Oraya alışamadım. Kayseri’yi ve ailemi özledim. Okulu yarıda bıraktım. Ardından da hayalim olan çiğ köfte dükkanını açtım. Ailem ilk başta güzel tepki vermedi. Annem okula devam etmemi istedi. Arkadaşlarım böyle bir şey beklemiyordu. Dükkana gelince çok şaşırıyorlar. ‘Böyle bir şey görmedik’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Dükkanın müşterilerinden Murat Avkıran ise “Atmosferi çok güzel daha önce hiç böyle bir yer ile karşılaşmadım. Çok merak ettiğim bir şeydi. Hepsini burada görebildim. Hem çiğ köfte yiyip hem de nostalji yapıyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,80% 0,01
  • EURO

    43,77% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4103,46% 1,84
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
Takip sırasında motosikletli polisin çarptığı üniversiteli Doğa, ağır yaralan...
Türk bayrağını yakmaya çalıştığı öne sürülen şüpheli, kadın tepki gösterince ...
Eski eşini, sokak ortasında ayağından vurdu; olay anı kamerada
Yalova'da 7 yıl önce öldürülen Kerem’in arkadaşının annesi cinayet şüphesiyle...
Eski eşini, sokak ortasında ayağından vurdu; olay anı kamerada / Ek fotoğrafl...
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Birlik olursak bileğimizi kimse bükemez
Yaşadığı evde karnından vurulmuş halde bulunan kadın hastaneye kaldırıldı
Sakarya'da 5 ton 'sahte' kaşar peyniri ele geçirildi
Nevşehir'de 2 ayrı trafoda yangın
Bakan Tunç, Rusya'da temaslarını sürdürüyor
İstanbul - Şişli’de sokakta rastgele ateş eden şüpheli tutuklandı
İstanbul - İstanbul'da 4.0 büyüklüğünde deprem / Ek görüntü - Ek bilgi
Muğla'da tefeci operasyonu: 7 gözaltı
Aydın'da sulama kanalına düşen çocuk öldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Tunç, Rusya'da temaslarını sürdürüyor

İstanbul - Şişli’de sokakta rastgele ateş eden şüpheli tutuklandı

İstanbul - İstanbul'da 4.0 büyüklüğünde deprem / Ek görüntü - Ek bilgi

Muğla'da tefeci operasyonu: 7 gözaltı

Aydın'da sulama kanalına düşen çocuk öldü

Yalıkavakspor şampiyonluk kupasını çiftledi

Galatasaray - Anadolu Efes: 53-87

Tekirdağ'da hafif ticari aracın çaptığı yaya yaralandı; kaza kamerada

Bakan Kacır'dan Polonya'da diplomasi trafiği

Eve giren yılan, itfaiye görevlilerince yakalandı

TSK Spor Gücü, başarılar elde etmeye devam ediyor

Konsil'in 1700'üncü yıl dönümünde Hristiyan din adamları İznik'te bir araya geldi

Emine Erdoğan'dan arkeolog Omura için başsağlığı mesajı (2)

Şevval'i öldürüp, 12'nci kattan atlayan erkek arkadaşı mektubunda; 'Delirmek üzereyim' y...

Tarla süren babasının kullandığı traktörün altında kalan Nur ağır yaralandı

Husumetlilerin silahlı kavgasında yoldan geçen kadın bacağından vuruldu

100 suçtan 94 yıl hapisle aranan kadın, yakalandı

İçişleri Bakanlığı, 'Büyükşehir ilçelerine kaymakam yerine vali atanacağı' iddialarını y...

İstanbul - Pendik'te öğretmenin tahtaya kaldırdığı öğrencisine fiziksel ve sözlü şiddeti...

MSB Heyeti, Suriye Savunma Bakanı Kasra ile bir araya geldi

Şanlıurfa'da polis merkezi önünde kavga: 5 yaralı, 12 gözaltı