22.1° / 12°

Bakan Bayraktar: Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni bir sayfa açıyoruz

Bakan Bayraktar: Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni bir sayfa açıyoruz

Bakan Bayraktar: Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni bir sayfa açıyoruz
Tarih: 15.03.2025 21:31

Ali Sencer ARSLAN/ ZONGULDAK, (DHA)- ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Zonguldak’ta enerji çalışanlarıyla katıldığı iftardaki konuşmasında, “Bu hafta Amerika'da çok önemli bir anlaşma imzaladık. Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni bir sayfa açıyoruz. İnşallah bu çalışmayla beraber Türkiye'de petrol ve doğal gaz üretiminde çok daha üst seviyelere ülkemizi getireceğiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji çalışanlarıyla iftar programı kapsamında kente geldi. Polisevinde yapılan iftar yemeğinde Bakan Bayraktar, madenciler, elektrik firması ve doğal gaz firması çalışanlarıyla buluştu. Zonguldak’ın doğal gaz ve kömürüyle enerjinin başkenti olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “Bugün Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının önemli bir kısmı artık kendi gazımızdan, Sakarya Gaz Sahasından karşılıyoruz. Dolayısıyla Zonguldak bizim için çok daha ayrı, çok daha başka. Bu iftar sofrasında değerli kardeşlerim bizler burada ama hepinizin çalışma arkadaşları, mesai arkadaşlarının bir kısmı hala sahada. Çünkü biz Türkiye'de 85 milyon insanımıza, Türk milletine hizmet etmek için 7/24 çalışan bir ekibiz. Çalışan bir topluluğuz. Bugün madeninden elektriğe, elektriğinden üretimine, üretiminden iletimine, iletiminden dağıtımına doğal gazın iletiminden dağıtımına kadar bütün alanlarda bizler varız. Petrol üretiminde akaryakıt dağıtımında, dolayısıyla büyük bir hizmet camiasıyız. Biz bunu yaparken elbette zaman zaman insanlar bunu anlamıyorlar, görmüyorlar. Maalesef enerjinin böyle nankör bir tarafı var. Enerji ne zaman yok? Herkes o zaman farkına varıyor. Onun için biz bu büyük enerji ailesine hep şunu söylüyoruz ve her gittiğim yerde de şunu söylüyorum. Bizler elbette ki siyaset yapıyoruz. Hizmet siyaseti yapıyoruz. Zaman zaman eleştiri olacaktır. Ama özellikle sizlerin hakkını korumaya özel olarak dikkat ediyorum, imtina ediyorum. Sizlerin hakkına herhangi bir kişinin halel getirmemesini istiyorum. Bizler bu kadar emek verirken bunların görülmemesi, bunların adeta ters tarafa bakılmasını kabul etmek mümkün değil. Dolayısıyla biz inşallah bu hizmet yolculuğuna, sizlerle, sizlerin emekleriyle, gayretleriyle milletimize 7/24 kesintisiz bir şekilde kaliteli bir şekilde enerjiyi götürmeye gayret edeceğiz. Ve tabii bunu yaparken bir şey daha yapıyoruz, artık önümüzde Türkiye Yüzyılı’nda hedefimiz mutlaka Türkiye'nin enerjide bağımsız olması. İşte bunun en önemli adımlarını Zonguldak'ta atıyoruz. Türkiye yerli kömürünü, kendi kömürünü ne kadar üretirse ne kadar kullanırsa o kadar ithalatını düşürecek, o kadar dışa bağımlılığını azaltacak” diye konuştu.

‘TTK İÇİN YENİ İSTİHDAM PROGRAMI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ’

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) önceki yıllarda olduğu gibi yeni bir istihdam çalışması olduğunu belirten Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

“TTK bizim göz bebeği bir kurumumuz. İnşallah TTK’da bu ramazan bereketi, 2023 yılında daha doğrusu 2 bin personel alımı yapmıştık. İnşallah yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz. İnşallah Zonguldak'ımızda TTK’mıza yeni bir istihdam programını Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. Bunun şimdiden buradan hayırlı olmasını diliyorum.”

‘TÜRKİYE ENERJİDE BAĞIMSIZ OLURSA DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLACAK’

Enerjide bağımsızlık vurgusu yapan Bakan Bayraktar, “Türkiye'nin yerli kömürünü mutlaka kullanması lazım, inşallah çok yakın bir zamanda yerli kömürde Meclisten yetkiyi aldık. Yerli kömürümüze, elektrik üretimiyle alakalı destek konusunda da çalışmalarımız sona gelmiş durumda. Onu da en kısa sürede açıklayacak, bu sayede kömür üretimini biraz daha teşvik etmiş olacağız. Ama enerjide bağımsızlığın yolu, kömürün yanında kendi doğal gazımızı, kendi petrolümüzü üretmekten geçiyor. Yenilenebilir kaynaklarımızı en güçlü bir şekilde ekonomimize kazandırmaktan geçiyoruz. Biz bütün bunları yaparken 150 bin kişilik madencilerimizle, çalışanlarımızla diğer bütün sektörlerdeki 10 binlerce çalışanımızla inşallah bu gayret içerisindeyiz. Çünkü inanıyoruz ki Türkiye enerjide bağımsız olursa çok daha büyük bir ülke olacak, çok daha güçlü bir ülke olacak. Ekonomimiz çok daha ileri bir seviyede olacak” ifadelerini kullandı.

‘PETROL VE DOĞAL GAZ ÜRETİMİNDE ÜLKEMİZİ ÇOK DAHA ÜST SEVİYELERE GETİRECEĞİZ’

Sakarya Gaz Sahası’ndaki doğal gaz ve Gabar’daki petrol üretiminden bahsedip Amerika’da önemli bir enerji anlaşması imzaladıklarını söyleyen Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

“Bu hafta Amerika'da çok önemli bir anlaşma imzaladık. Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni bir sayfa açıyoruz. İnşallah bu çalışmayla beraber Türkiye'de petrol ve doğal gaz üretiminde çok daha üst seviyelere ülkemizi getireceğiz.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10840,6%1,05
  • DOLAR

    36,67% 0,11
  • EURO

    39,94% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3527,49% 0,32
  • Ç. ALTIN

    5669,37% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Yerlikaya: Edirne’de 1 hafta içinde yurt dışına kaçmaya çalışan 25 şüph...
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, ABD'de tatbikat unsurlarını ince...
Aydın'da orman yangını (2)
Bakan Bak, Atıcılık Milli Takımı’nı kabul etti
Edirne'de sağanak etkili oldu(2)
Eşini, kızlarına ve kendisine şiddet uyguladığı için öldürmüş (2)
Gebze'de çapraz ateşle öldürülen Bayram, toprağa verildi
İstanbul-Sarıyer'de metruk kulübe alev alev yandı; yeşillik alana sıçrayan ya...
İstanbul - Küçükçekmece'de yağmur sonrası çift gökkuşağı
DEM Partili Hatimoğulları: Bayramdan sonra Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşme ger...
Gemi imalatı yapılan fabrikada yüksekten düşen işçi ağır yaralandı
Aydın'da Nazilli’de orman yangını
Çapraz ateşe tutularak öldürüldü
Bursaspor'da teknik direktör Batalla ile yollar ayrıldı
Ambulansta kaçak göçmen yakalandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Gemi imalatı yapılan fabrikada yüksekten düşen işçi ağır yaralandı

Aydın'da Nazilli’de orman yangını

Çapraz ateşe tutularak öldürüldü

Bursaspor'da teknik direktör Batalla ile yollar ayrıldı

Ambulansta kaçak göçmen yakalandı

AB’den Rusya açıklaması

Bakanlıktan CHP'li Salıcı'nın iddialarına yalanlama

İstanbul- Beyoğlu'nda İETT otobüsü kaza yaptı, yol trafiğe kapandı -1

Kaza yaptı, otomobiliyle kaçmaya çalışırken ortalığı birbirine kattı

CHP'li Yücel: Emekli maaşları insani bir seviyeye getirilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Kütüphane'yi ziyaret etti

Bolu'daki yangın sonrası 34 konaklama tesisinin faaliyeti durduruldu, 8’nin ruhsatı ipta...

DEM Parti heyetinden, AK Parti grubuna ziyaret

İstanbul- Esenyurt'ta 9 gündür kayıp olarak aranıyordu; cansız bedeni Arnavutköy'de bulu...

Nusaybin’de cami inşaatının iskelesi çöktü: 2 işçi ağır yaralı

Polisten motosiklet sürücüsüne: Buna ceza yazmazsam gece gözüme uyku girmez

Suriye'de kalp krizinden hayatını kaybeden uzman çavuş Afyon'da toprağa verildi

Milli sporcudan farkındalık için buz altı dalışı

Edirne'de sağanak etkili oldu

AB, Ukrayna'ya 3,5 milyar avro yardımda bulunacak

Tek teker üzerinde motosiklet kullanan 2 sürücü yakalandı