11.3° / 2.6°

Bakan Fidan: FETÖ elebaşının ölümü bizi rehavete itmeyecektir

Bakan Fidan: FETÖ elebaşının ölümü bizi rehavete itmeyecektir

Bakan Fidan: FETÖ elebaşının ölümü bizi rehavete itmeyecektir
Tarih: 21.10.2024 14:52

Gizem ÇORLU/ANKARA, (DHA)- DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, "FETÖ elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir" dedi.

Bakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Bakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha'nın 2016-2021 yılları arasında Türkiye'de büyükelçi olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Ukrayna-Türkiye ilişkilerine büyük katkıları olan bir devlet adamı. Kendisine yeni görevinde de başarılar diliyorum. Görevde bulunduğu süre içerisinde tıpkı büyükelçilik görevinde olduğu gibi, Bakanlık görevinde de iki ülke arasındaki ilişkilere büyük katkı sağlayacak. Sahadaki çabalar müzakere süreçleriyle desteklenmelidir. Barışı hedefleyen her türlü girişimi destekliyoruz. Barış, savaşan taraflar arasında varılabilecek bir hedeftir. Bu nedenle barış görüşmelerinin tüm tarafların katılımıyla yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Karadeniz'in en kısa zamanda yeniden bir iş birliği havzasına dönüşmesini arzu ediyoruz. Bunu Karadeniz'de bulunan bütün ülkelerin menfaatine olacağı açıktır. Ukrayna'yla yoğun bir ikili gündemimiz var. Ticaret bu gündemin başında yer alıyor. 2011 yılında imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşması'nın ülkemizdeki onay sürecini tamamlamış durumdayız. Ukrayna'daki sürecin tamamlanmasıyla ekonomik iş birliğimizi kurumsal olarak daha da ileri taşıyacağız" diye konuştu.

'DİPLOMAT DEĞİŞİMİ ALANINDA MUTABAKAT ZAPTINA İMZA ATTIK'

Savunma sanayinin iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli başlıklarından biri olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, "Bu alandaki gelişmeleri de bugünkü toplantımızda ele aldık. Görüşmede ayrıca Ukrayna'nın yeniden inşası konusunu kapsamlı bir şekilde ele aldık. Türk müteahhitlik şirketleri bildiğiniz gibi Ukrayna'da lider konumdalar. Türk müteahhitler Ukrayna'ya bugüne kadar 300'den fazla projede katkısı vermiş durumdalar. Bunların toplam tutarı yaklaşık 10 milyar doları buluyor. Şirketlerimiz savaşın başladığı 2022 yılından bu yana 70 projeyi de başarıyla tamamladı. Biraz önce bakanlıklarımız arasında Diplomat Değişimi Alanında Mutabakat Zaptı ile 2025-2026 dönemine ilişkin İstişare Eylem Planı'na imza attık. Ukrayna bizim stratejik ortağımızdır. İlişkilerimizi her alanda daha da derinleştirmek için çaba harcamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ise Türkiye'nin Ukrayna Barış Planı'nı desteklemesi ve gıda güvenliği alanında liderlik göstermesinin önemini vurgulayarak, "Gıda güvenliğine yönelik gerçekleştirilen terörü birlikte durdurmalıyız. Ayrıca Baykar, Ukrayna'da bir fabrika kuruyor. STM şirketi, Ukrayna Deniz kuvvetleri için 'Hetman Ivan Mazepa' adında korvet inşa ediyor. Bu girişimler hem Ukrayna'yı hem de Türkiye'yi güçlendirmekte. Aynı zamanda Ukrayna'nın yeniden inşası sürecinde Türk şirketlerinin katkılarını büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Onların daha da artmasını dört gözle bekliyoruz. Buna ilişkin ortak çalışma gurubu oluşturduk ve Türk heyetinin en yakın zamanda Ukrayna'ya ziyaretini bekliyoruz" diye konuştu.

'KARANLIK ÖRGÜTÜN LİDERİ ÖLMÜŞTÜR’

Ardından basın mensuplarının sorularına yanıtlayan Bakan Fidan, bir gazetecinin, 'FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğüne dair haberler var, bunları teyit ediyor musunuz?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"FETÖ elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir. Bu örgüt milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi değerler adına kandırarak saflarına almış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde, büyük bir zillet içerisinde kendi ülkelerine, milletlerine, değerlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım. Kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin aleyhine karşı çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler." (DHA)

FOTOĞRAFLI


  • BIST 100

    8654,39%-1,58
  • DOLAR

    34,22% 0,04
  • EURO

    37,03% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2993,33% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4993,02% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Narin'in annesi, ağabeyi ve amcası ile Nevzat Bahtiyar'a ağırlaştırılmış müeb...
Yangında bedensel engelli adam öldü, eşini komşuları kurtardı
TIR ile çarpışan otomobil ehliyetsiz sürücüsü, 5.46 promil alkollü çıktı
Muğla'daki orman yangını 4'üncü gününde (3)
3'üncü kattan merdiven boşluğuna düşen işçi ağır yaralandı
3'üncü kattan merdiven boşluğuna düşen işçi yaralandı
İstanbul-Küçükçekmece'de şüphe üzerine durdurulan minibüsten kaçak ürünler çı...
Bodrum FK - Rizespor / Fotoğraflar
CHP'li Yücel: Hepiniz bu bebeklerin ölümünden sorumlusunuz
İmamoğlu: Finansal sorunlarla mücadele ediyoruz
Edirne’de, 'Yenidoğan Çetesi' protestosu
İstanbul-Avcılar'da direksiyon başında fenalaşan sürücünün kullandığı otomobi...
3 çocuğunun annesi Zeynep’i öldüren sanık, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet...
İstanbul-Maltepe'de minibüs park halindeki TIR'a çarptı: 8 yaralı
Şanlıurfa'da komşusu anne-kızı darbeden profesör tutuklandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Edirne’de, 'Yenidoğan Çetesi' protestosu

İstanbul-Avcılar'da direksiyon başında fenalaşan sürücünün kullandığı otomobil 2 araca ç...

3 çocuğunun annesi Zeynep’i öldüren sanık, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza...

İstanbul-Maltepe'de minibüs park halindeki TIR'a çarptı: 8 yaralı

Şanlıurfa'da komşusu anne-kızı darbeden profesör tutuklandı

Tunceli’de hafif ticari araç ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı

Zonguldak’ta yerel basın çalışanlarından ‘itibarsızlaşma ve düşük ücret' protestosu

Şırnak’ta akraba iki aile arasında taşlı, sopalı ve silahlı kavga: 1 ölü

Evinde fenalaşan 5 yaşındaki çocuk, yaşamını yitirdi

Polis memurunun aracını kundaklayan şüpheli tutuklandı

TFF ile Türk Eğitim Derneği arasında protokol imzalandı

Mardin’de ‘Avrupa Fair-Play Ödülleri’ heyecanı başladı

Ömer Çelik: Vatansız olarak bu dünyayı terk etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha’yı kabul etti

‘’Mükemmeliyet Ödülleri” sahiplerini buldu

Siirt’te bazı okullarda ders saatleri kısaldı

Çocuklarının cinsiyetini, minibüsün süslendiği renkten öğrendiler

Sağlık-Sen: Afet bölgesinden diğer illere tayin olan personele geri dönüş hakkı verildi

Evinde depremle oluşan çatlakları bez parçaları ile kapattı

Kurtulmuş: 'Yenidoğan Çetesi' diye bir çeteyle uğraşıyoruz (2)

Şenyaşar davasında tahliyeler oldu, barış görüşmeleri başladı