27.9° / 13.6°

Türkiye

Türkiye Haberleri

Bakan Işıkhan, Kilis’te

Bakan Işıkhan, Kilis’te

Bakan Işıkhan, Kilis’te
Tarih: 21.04.2025 15:25 Güncelleme: 21.04.2025 15:25

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kilis'te, 'Ben İyiysem Herkes İyi Depremzede Kadınların Güçlendirilmesi Projesi' seminerine katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kilis'te ilk olarak Vali Tahir Şahin'i ziyaret etti. Bakan Işıkhan, daha sonra bir otelde düzenlenen 'Ben İyiysem Herkes İyi Depremzede Kadınların Güçlendirilmesi Projesi' seminerine katıldı. Seminerde konuşan Bakan Işıkhan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra tüm illeri ziyaret edip, yapılması gereken çalışmalar hakkında tespitlerde bulunduklarını belirtti.

Çalışma hayatına dair ihtiyaçlar doğrultusunda tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Bakan Işıkhan, şöyle konuştu:

"Bir taraftan yıkılan veya hasarlı binalarımızı yeniden inşa ederken diğer yandan da ocakların tütmesi için çalışanlarımıza, hem maddi hem de manevi destekler sağladık. Depremden sonra 'Kısa Çalışma Ödeneği'ni hızla devreye aldık. Belge talep etmeden başvuruları değerlendirerek, ödemeleri, bekletmeden gerçekleştirdik. Bu desteğin süresini 3 aydan, 6 aya uzatarak, 111 binden fazla çalışanımıza 1 milyar liradan fazla ödeme yaptık. Kısa çalışmadan yararlanamayanlar için Nakdi Ücret Desteği'ni hayata geçirdik. Bu kapsamda 82 bin vatandaşımıza yaklaşık 700 milyon lira destek sağladık. Toplum Yararına Programlar (TYP) ile bölgede, istihdamı canlandırmak için 77 binden fazla kontenjan tahsis ettik ve bu doğrultuda 15 milyar liralık kaynak aktardık. İstihdama Dönüş Programı ile deprem bölgesinde 33 bin vatandaşımızı, meslek edindirme ve işbaşı eğitim programlarına dahil ettik. Bu program için 1 milyar 267 milyon lira kaynak aktardık. Sosyal güvenlik alanında da vatandaşlarımızın SGK borçlarını 2025 yılı sonuna kadar erteledik, 24 aya kadar taksitlendirme imkanı sağladık, sağlık hizmetlerine kesintisiz erişim için katılım paylarını kaldırdık."

'BİLİNÇLİ FARKINDALIK TEKNİKLERİ'

Bakan Işıkhan, Kilis'te depremler döneminde gerileyen istihdam oranını da artırdıklarını ve kenti daha iyi noktalara taşımak için çalışacaklarını ifade etti.

Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Bakan Işıkhan, şöyle konuştu:

"Kurumumuz ÇASGEM vasıtasıyla, ocak ayından başlayarak Kilis ve deprem bölgesi diğer 4 ilimizde hayata geçirdiğimiz 'Ben İyiysem Herkes İyi Depremzede Kadınların Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında, işçilerimize çeşitli motivasyon seminerleri, eğitimler, odak grup toplantıları ve birebir görüşmelerle destek vermeye başladık. Projemiz özellikle, ailenin yaşadığı sorunlar, aile içi iletişim, iş ve aile yaşamının uyumlaştırması, travma sonrası stres bozukluğu ve bununla başa çıkma, iş yerinde psikososyal risk faktörleri, duygusal dayanıklılık, stres yönetimi, bilinçli farkındalık teknikleri gibi sizleri ruhsal açıdan rahatlatacak, iş hayatınıza ve aile hayatınıza çok daha iyi bir şekilde odaklanmanıza yardımcı olacak önemli konuları içermektedir. Bu proje vesilesiyle inşallah, kadınların iş gücü içerisinde aktif rol alabilmelerini, aynı zamanda ailelerinin temel destekleyicisi olarak, varlıklarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için iyilik hallerinin, farkındalıklarının geliştirilmesi ve stresle başa çıkma kapasitelerinin artırılmasını sağlamış olacağız."

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,16
  • EURO

    44,66% -0,58
  • GRAM ALTIN

    4180,27% -1,32
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Sivas'ta minibüs nehir yatağına düştü: 4 yaralı
İskeleden denize atlayan Abdulhamit boğuldu, onu kurtarmak isteyen kişi son a...
İstanbul - Ataşehir’de Pitbull'un 7 yaşındaki çocuğa saldırdığı anlar kamerad...
Siirt’te düğün salonunda 1 kişinin öldüğü silahlı saldırı anı kamerada
Kayıp ortaokul öğrencisi Burak'ı 94 kişilik ekip arıyor (6)
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi vefat etti
Tarlada selfi yaparken üzerinde kene olduğu fark etti
Fransa Açık'ta şampiyon Coco Gauff
Kayıp ortaokul öğrencisi Burak’ı 94 kişilik ekip arıyor (5)
Cadde ortasında başından vurularak öldürüldü
Altyapı çalışmasında 1500 yıllık mozaik bulundu
İstanbul - Bayramın ikinci gününde Adalar'a ziyaretçi akını
Ağaçta iki gün mahsur kalan kedi yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı
İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçturuldu
İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçuruldu / Ek fotoğrafl...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Altyapı çalışmasında 1500 yıllık mozaik bulundu

İstanbul - Bayramın ikinci gününde Adalar'a ziyaretçi akını

Ağaçta iki gün mahsur kalan kedi yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı

İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçturuldu

İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçuruldu / Ek fotoğraflar

Sahibinden kaçan koçun, bir villanın bahçesindeki havuza girdiği anlar kamerada

Kardeşini öldürüp, kendi oğlu ve diğer kardeşini yaralayan eski muhtar adliyede (2)

Asansörün güvenlik kamerasına köpük sıktı

İzmir’de makilik yangını (2)

Elektrik akımına kapılan Başkan Zeyrek'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor (3)

Rusya'daki 'Avrasya Film Festivali'ne Türkiye'den üç film katıldı

İstanbul - Bayramı İstanbul'da geçirenler sahillere ve yeşil alanlara akın etti: Şile yo...

Bursa'da 2 katlı binada yangın

İstanbul - Kurban etlerini kıyma yapmak isteyenler kasaplarda yoğunluk oluşturdu

Bakan Bolat: Dünya, ticaret, siyasi ve askeri savaşlarla çevrili

Kuşadası plajlarında 'bayram' yoğunluğu

İstanbul - İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner: Kurban kesimi sırasında yaşanan kazalar nede...

Kayıp ortaokul öğrencisi Burak’ı 94 kişilik ekip arıyor (4)

Bartın’da serinlemek için ırmağa giren Ensar boğuldu (2)

Cezaevinden firar etti, bir gün sonra yakalandı

İran’dan Trump’ın seyahat yasağına tepki