27.5° / 10.9°

Bakan Kacır: Gabar'da günde 49 bin varil petrol üretiyoruz, 100 bine çıkacağız

Bakan Kacır: Gabar'da günde 49 bin varil petrol üretiyoruz, 100 bine çıkacağız

Bakan Kacır: Gabar
Tarih: 19.10.2024 19:43 Güncelleme: 19.10.2024 19:43

Abdullah YALÇIN- Şenol AKSOY/ TEKİRDAĞ, (DHA)- SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Şimdi terörü temizledik, Gabar’da günde 49 bin varil petrol üretiyoruz, 100 bin varile çıkacağız inşallah" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tekirdağ'da AK Parti’nin Saray ve Süleymanpaşa ilçeleri kongresine katıldı. Süleymanpaşa ilçe kongresinde, Şırnak’ta Gabar Dağı’nda çıkarılan petrole değinen Kaçır, "Hep merak ederdik dimi, yanı başımızda komşularımız neredeyse petrolden, doğal gazdan istifade ediyor. Kendi topraklarından, kıyılarından petrol doğal gaz çıkarıyorlar. Nasıl oluyor da bizim topraklarımızdan petrol çıkmıyor deyip dururduk. Şimdi terörü temizledik, Gabar’da günde 49 bin varil petrol üretiyoruz, 100 bin varile çıkacağız inşallah. Karadeniz’de kendi gazımızı kendi imkanlarımızla keşfettik, inşallah hane halkının gaz ihtiyacını kendi doğal gazımızdan Karadeniz’de ki doğal gaz keşiflerinden karşılıyor olacağız. İnşallah tüm alanlarda bu başarıların kat ve kat yükselmesi için hep birlikte gayret göstereceğiz" dedi.

‘BU TOPRAKLARIN TÜM SEMALARINI ÇELİK KUBBE İLE DONATACAĞIZ’

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin sürdüğünü belirten Kacır, "Milli teknoloji hamlesiyle Türkiye, savunma sanayiinde hangi ürün ve sistemlere ihtiyaç duyuyorsa bunları kendi evlatlarının alın terinde, akıl teriyle geliştirebilen, Silahlı Kuvvetlerine sunabilen bir ülke oldu. 22 yıl önce piyade tüfeğini bile tasarlayamayan, üretemeyen bir ülkeydi Türkiye ama şimdi Bayraktar ile Anka ile Akıncı ile Hürkuş’la, Hürjet’le, Atak’la, Gökbey’le, Kızıl Elma ile Kaan ile gökyüzüne imzasını atan bir ülkeyiz. Atmaca ile Tayfun’la geliştirdiğimiz füze sistemleriyle dostlarımıza güven ve itimat, telkin eden hasımlarımızın hayret ve endişe ile takip ettiği bir ülkeyiz artık. Kara araçlarından deniz sistemlerine, uydu platformlarına, tüm kritik ihtiyaçlarını kendi öz evlatlarının alın teriyle, akıl teriyle geliştiren, üreten bir ülkeyiz artık. Yüksek çözünürlüklü milli uydumuz İMECE ile hiçbir kısıt olmaksızın dünyanın her yerinden görüntü alabilen bir ülkeyiz. Türksat 6-A ile milli haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biriyiz artık. İnşallah daha büyük işler yapacağız, bu toprakların tüm semalarını çelik kubbe ile donatacağız. Hiç kimsenin Türk milletinin kılına zarar vermeye cesaret edemeyeceği günler Allah’ın izniyle yakındır" diye konuştu.

'TÜRK SAVUNMA SANAYİ 6 MİLYAR DOLARI AŞAN İHRACATI İLE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR'

Bakan Kacır, ileri teknoloji devrimi inşa ettiklerini ifade ederek, "Savunma sanayiinde ortaya koyduğumuz başarılar ile sadece 40 yıla yakındır süren terörle mücadelede netice almakla terörü topraklarımızdan kazıyıp atmakla, sınırlarımızın ötesinde kurulmaya çalışılan teröristan haritalarını, bu teröristlerin arkasında güvendikleri ağababalarını, kim olursa olsun yırtıp atmakla yetinmiyoruz. Aynı zamanda bugün Türk savunma sanayi 6 milyar doları aşan ihracatı ile göğsümüzü kabartıyor. Bugün 50’den fazla ülkenin semalarını Türkiye’nin İHA’ları, SİHA’ları muhafaza ediyor. Denizlerde mavi vatanımızda TCG Anadolu özgürce yol almaya devam ediyor. İnşallah bu yolculuğu hep birlikte sürdüreceğiz. Sadece savunma sanayiinde değil, sanayiinin, teknolojinin tüm alanlarında benzer başarı hikayelerini inşallah hep birlikte yazacağız" dedi.

'TEKNOFEST’E 770 BİN PROJE TAKIMINDAN 1 MİLYON 650 BİN GENÇ KATILDI'

6 yıldır dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivalini Türk gençliği ile birlikte gerçekleştirdiklerini anlatan Kacır, "6 yıl önce TEKNOFEST yarışmalarına 4 bin proje takımından 20 bin gencimiz katılmıştı. Bu yıl TEKNOFEST proje yarışmalarına 770 bin proje takımından 1 milyon 650 bin gencimiz katıldı. Amerika’dan Çin’e, İngiltere’den Almanya’ya, Japonya’dan Fransa’ya, dünyada eşi benzeri olmayan bir işi Türk gençliği ile sayın Cumhurbaşkanımızın tanımlamasıyla TEKNOFEST kuşağıyla birlikte yapıyoruz. Ve inşallah hep birlikte göreceğiz ki, bu genç kardeşlerimizin arasından nice Aziz Sancar’lar, nice Selçuk Bayraktar’lar yetişecek. İnşallah onların öncülüğünde, onların ellerinde milli teknoloji hamlesi tam bağımsız Türkiye’yi inşa sürecimizde yükselmeye devam edecek" diye konuştu.

Bakan Kacır, Saray ilçesinde gerçekleşen kongreye bu akşamki düğün öncesi gelin ve damatlıkla gelen Melike- Mert Alpak çifti ile yakından ilgilenip, fotoğraf çektirdi. Süleymanpaşa’da ise AK Parti İlçe Başkanlığına seçilen Nusret Mandacı, Kacır’a Karacakılavuz dokuma halısı hediye etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
6 ilde örgütlü eskort dolandırıcılığında 17 tutuklama
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, Ankara'dan hareket edecek
Antalya'da orman yangını (2)
İstanbul- Küçükçekmece'de Kerbela şehitleri anıldı
Ümit Özdağ: PKK sözcüleri, 'Terörsüz Türkiye'ye bile karşı çıkıyor
Yabancı plakalı TIR'dan 344 kilo uyuşturucu çıktı
Selam Ayetleri, Kültür Yolu Festivali’nin Trabzon durağına misafir oldu
Çanakkale'de orman yangını
TÜRGEV GİF Yaz Okulu başladı
Tavuk tesisinde 11 işçi gazdan etkilendi
Petkimspor'da Efianayi yuvaya döndü
Kazada yaşamını yitiren polis memurunun vasiyeti, Şırnak'ta yerine getirildi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek gözaltına alındı / Ek fotoğraflar
Araç çarpan kedi, tedaviyle hayata tutundu
Polisten, geçen yıl 10 kişinin hayatını kaybettiği çay ve kanallarda serinlik...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Petkimspor'da Efianayi yuvaya döndü

Kazada yaşamını yitiren polis memurunun vasiyeti, Şırnak'ta yerine getirildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek gözaltına alındı / Ek fotoğraflar

Araç çarpan kedi, tedaviyle hayata tutundu

Polisten, geçen yıl 10 kişinin hayatını kaybettiği çay ve kanallarda serinlik için uyarı

Müzik, sohbet ve daha fazlası bu akşam Kanal D’de

İstanbul - Beylikdüzü’nde rüşvet operasyonunda 18 vergi müfettişi tutuklandı

Devrilen traktörün sürücüsü öldü

Elon Musk, yeni siyasi parti kurmak için tekrar anket başlattı

Yanan TIR'da cesedi bulunan şoförün öldürülüp başının kesildiği ortaya çıktı

İstanbul - Ümraniye'de soygun girişimi; kuyumcu ateş açtı, şüpheliler kaçtı / Ek bilgiyl...

Kuş cenneti Erçek Gölü'nde kuraklık nedeniyle flamingo sayısı azaldı

Erzurum'da sağanak etkili oldu, alt geçitler suyla doldu

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine ‘olumlu yanıt’ verdi

Ödemiş'teki yangında yaralanan orman işçisi şehit oldu

Motorlu testerenin egzozundan sıçrayan kıvılcım ormanı yakmış: 1 tutuklama

Adana'da ele geçirilen 825 kilo eroin soruşturmasında 16 tutuklama

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek gözaltına alındı (2)

TKDK Başkanı Antalyalı: Atmosfer basınçlı soğuk hava depoları, desteğimizle Türkiye'ye g...

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Kaçkar Dağları'nda düşen uçağa ulaşan ekipteki dağcı: Yolcu, pilota 'Alçaktan uçuyoruz' ...