25.7° / 13.1°

Bakan Kurum: İzmir'deki vatandaşlarımız 1 yılda yeni yuvalarına kavuştu

Bakan Kurum: İzmir'deki vatandaşlarımız 1 yılda yeni yuvalarına kavuştu

Bakan Kurum: İzmir
Tarih: 30.10.2024 13:00

ANKARA, (DHA)-ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depremin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatarak, "O zor günler geride kaldı. Biz sözümüzü tuttuk, vatandaşlarımız 1 yılda yeni yuvalarına kavuştu" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de saat 14.51'de meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 yıl geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremin hemen ardından yaraların sarılması için harekete geçti. TOKİ, fore kazık yöntemiyle güçlendirilen temellerde 5 bin 61 konut ve 357 iş yerini inşa etti. Depremin üzerinden 1 yıl geçmeden konutların teslimi başladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Uygulama Daire Başkanı Emrah Bıyıkoğlu, depremin üzerinden 1 yıl geçmeden 1404 konutun teslim edildiğini hatırlatarak, "Eş zamanlı olarak Bayraklı Şehir Hastanesi'nin üst tarafında rezerv alan belirledik. 8 etapta toplam 3 bin 657 konutun inşasına başladık. Onları da kısa süre içerisinde inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik" açıklamasında bulundu.

BAKAN KURUM: AFETLERE DİRENÇLİ EVLERİNDE GÜVENLE OTURUYORLAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından İzmir'deki TOKİ konutlarının görüntülerini paylaşarak, "İzmir depreminin üzerinden 4 yıl geçti. O zor günler geride kaldı. Biz sözümüzü tuttuk, vatandaşlarımız bir yılda yeni yuvalarına kavuştu. Şimdi afetlere dirençli evlerinde huzurla, güvenle oturuyorlar. Allah ülkemize bir daha böyle bir afet yaşatmasın. Depremde yitirdiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum" dedi.

'DEVLET ELİNİ ÜSTÜMÜZDEN HİÇ ÇEKMEDİ'

Öte yandan Bakan Kurum'un paylaştığı görüntülerde, evlerine taşınan hak sahiplerinin görüşlerine yer verildi. Hak sahiplerinden Tülay İnan, "Konutların bu kadar kısa sürede biteceğini düşünmemiştim. O zaman herkesin bir tedirginliği vardı. Ben Bayraklı'ya gittiğimde çalışmalara bakıyordum. Zemin için 3-4 ay uğraştılar. Demirler nakış gibi işlendi. Yüzlerce işçi burada gece gündüz çalıştı. İzmir olarak biz Bakan beyi çok severiz. Murat Kurum hemen hemen her hafta İzmir'deydi. Devlet elini üstümüzden hiç çekmedi" dedi.

'KAZIKLAR ÇAKILARAK TEMEL SAĞLAMLAŞTIRILDI'

İsmail İnan da 3-4 yıldan önce konutların tamamlanacağını düşünmediğini ifade ederek, "Sıvılaşmanın en fazla olduğu Bayraklı'ya kazıklar çakılarak temel sağlamlaştırıldı. Biz bu kalitede yaptıramazdık. Kaliteli demirler kullanıldı. Bir baktım gerçekten sözünden önce binaları teslim ettiler. Alnından öpmek lazım. Devlet 'yapacağım' dedi, söz verdi ve yaptı" diye konuştu. Bilal Yıldız da "Murat Kurum bizi teselli etti, evimizin tekrar yapılıp verileceğini söyledi. 'Hiç korkmayın, biz evlerinizi sıfırdan yapıp vereceğiz' dedi. Cumhurbaşkanımız da 'Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz' dedi. Sağ olsunlar mağdur olmadık" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Fatih'te taksiye çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Meksika donanma gemisi Brooklyn Köprüsü'ne çarptı: 2 ölü, 19 yaralı
Trump, yarın Putin ve Zelenskiy ile 'ateşkes sürecini' görüşecek
Özel öğrenciler, atıl konteyneri kitap okuma alanına dönüştürdü
Özel öğrenciler, atıl konteyneri kitap okuma alanına dönüştürdü / Ek fotoğraf...
Öğrenciler, yenilikçi projeleriyle 9’uncu UMakerFest’te yarıştı
Finlandiya’da helikopterler çarpıştı: 5 ölü
ABD'de kasırga ve fırtına: En az 21 kişi hayatını kaybetti
İstanbul- Kalbi 'yatay' doğdu, Türkiye'de ilk kez yapılan ameliyatla sağlık b...
Hz. İsa’nın olduğu değerlendirilen figür ilk kez sergide
Zelenskiy, Kanada Başbakanı Carney ile görüştü
Diyarbakır’da 5,3 ton esrar üretilebilecek 30 bin kök kenevir ele geçirildi
Elazığ’da silahlı kavga: 2 yaralı
İstanbul - Küçükçekmece'de 7 katlı binanın çatısı alev alev yandı; havai fişe...
Sakarya Dünya Dağ Bisiklet Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Zelenskiy, Kanada Başbakanı Carney ile görüştü

Diyarbakır’da 5,3 ton esrar üretilebilecek 30 bin kök kenevir ele geçirildi

Elazığ’da silahlı kavga: 2 yaralı

İstanbul - Küçükçekmece'de 7 katlı binanın çatısı alev alev yandı; havai fişek iddiası

Sakarya Dünya Dağ Bisiklet Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Kırıkkale'de 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayda 3 tutuklama

Sardes Antik Kenti'nde ilk kez gece müzeciliği deneyimi

Sardes Antik Kenti'nde ilk kez gece müzeciliği deneyimi/ Ek fotoğraflar

Edirne'de, ağaca çarpan otomobilin alkollü sürücüsü yaralandı

Bodrum'da aranan şüphelilere villada operasyon; 3 tutuklama

Sokakta yaşamını sürdüren kişi, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ölü bulundu

İstanbul - Beylikdüzü’nde iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Motosikletiyle ilerlerken tabancayla vuruldu

Portekiz Ligi'nde şampiyon Sporting Lizbon

Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı

Edirne'de bariyere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı; kaza kamerada

Fahrettin Altun, New York'taki 'Türk Günü Yürüyüşü' dolayısıyla katılımcılara seslendi

Crystal Palace, ilk kez FA Cup'ı müzesine götürdü

Adana Demirspor - Hatayspor: 0-5

İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz

Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada