28.6° / 13.8°

Bakan Kurum: Türkiye'de umutsuzluk siyasetine asla yer yok

Bakan Kurum: Türkiye'de umutsuzluk siyasetine asla yer yok

Bakan Kurum: Türkiye
Tarih: 09.01.2025 17:23 Güncelleme: 09.01.2025 17:23

Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/KAHRAMANMARAŞ,(DHA)-ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Siyasette millete hizmet etmeden teveccüh bekleme, eser vermeden destek bekleme devri artık sona ermiştir. Depremzede kardeşlerimize umutsuzluk vermeye çalışarak hizmetleri, buradaki eserleri gölgeleme dönemi de artık tamamen kapanmıştır. Çok açık söylüyorum. Türkiye'nin istikbalinde, umutsuzluğa yer olmadığı gibi umutsuzluk siyasetine de asla ve asla yer yoktur" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Bakan Kurum, 'Kapalı Çarşı ve Toptancılar Sitesi Yenileme Töreni'ne katıldı. Programa Bakan Kurum'un yanı sıra TOKİ Başkanı Levent Sungur, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, milletvekilleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Bakan Kurum, Kahramanmaraş için önemli bir mekanın temelinin atıldığını ve burada verdikleri bir sözü daha tuttuklarını söyledi.

'SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ'

Bu eserin esnaf için hayırlı olmasını dileyen Bakan Kurum, "Kahramanmaraş için önemli iki mekanın birisi özellikle Kapalı Çarşımız ve Toptancılar Sitemizin temel atma törenini inşallah bugün gerçekleştireceğiz. Tabii bu şehrin evlatları, 6 Şubat 2023 tarihinde belki de bu topraklarda meydana gelmiş en büyük afeti yaşadılar. O günden bu yana Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle yedinci kez kucaklaşıyoruz. Hepinize bir önceki buluşmamızda, Maraş'ta tarihi bir ihya projesinin başlayacağının sözünü vermiştik. Bir sonraki gelişimizde Kapalı Çarşımızın yapım töreninde buluşacağız demiştik. İşte bugün tören meydanındayız. Verdiğimiz her sözü tuttuğumuz gibi bu sözümüzü de tutuyoruz. Toptancılar Sitemizin yenileme çalışmalarına başlıyoruz" dedi.

'YENİ YENİ YERLEŞİM ALANLARI KURUYORUZ'

Bakan Kurum, "Sizlere 2024 yılı sonunda 200 bin yuvamızı bitirip, teslim edeceğimizi söylüyorduk. Çok şükür şu ana kadar bu rakamı da aşma başarısını gösterdik. İnşallah kısa bir süre sonra yine Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 201 bininci yuvamızın anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim etmenin haklı, mutluluğunu, gururunu yaşayacağız. Maraşlılar bilsin ki şehrimizde sizlere söz verdiğimiz tüm konukları inşası başlamış durumda. Allah'ın izni ile yine milletimizin destekleriyle, dualarıyla 2025 yılı sonuna geldiğimizde, Maraş'ta söz verdiğimiz 74 bin 187 evimizi, iş yerimizi bitirip Kahramanmaraş'ı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Tabii burada yeni yeni yerleşim alanları kuruyoruz. Şimdiden emeği geçenlerin ellerine, yüreklerine sağlık diyorum. Ve buradaki yüklenici firmalarımızdan da özel bir ricam var. Projemiz çok kıymetli, çok değerli, bizim için Kahramanmaraş için, o yüzden bize söz verdikleri tarihten daha önce teslim etmeyi Maraş halkı adına onlardan istiyorum, bekliyorum. Rica ediyorum" diye konuştu.

'GÖNÜL BİRLİĞİ YAPALIM, GÜÇ BİRLİĞİ YAPALIM'

Bakan Kurum, "Gittiğimiz her yerde onca acıya rağmen her kardeşinizim yüzünde vakarlı bir duruş görüyoruz. Devletimize güven görüyoruz. Mutlu günler için artık sayılı saatlerin sayıldığı bir zaman diliminde acıyı bölüşmek yerine buradaki umutları kırmak için, çalışanları, yapılanları takdir etmek yerine güneşi balçıkla sıvamaya çalışanları görüyoruz. Şurası çok açık, bir kesim, deprem kesimindeki yuvaların süratle teslim edilmesinden, şehirlerimizin hızla ayağa kalkmasından ciddi manada rahatsız olmaktadır. Ama şunu bilsinler altını çizerek ifade ediyorum. Siyasette millete hizmet etmeden teveccüh bekleme, eser vermeden destek bekleme devri artık sona ermiştir. Depremzede kardeşlerimize umutsuzluk vermeye çalışarak hizmetleri, buradaki eserleri gölgeleme dönemi de artık tamamen kapanmıştır. Çok açık söylüyorum. Türkiye'nin istikbalinde, umutsuzluğa yer olmadığı gibi umutsuzluk siyasetine de asla ve asla yer yoktur. Deprem bölgesinin geleceğinde karanlığa yer olmadığı gibi karanlık siyasete de yer yoktur. Gönül birliği yapalım, güç birliği yapalım. Gelin Adıyaman'ın Kahramanmaraş'ın, Hatay'ın derdiyle bir dertlenelim. Gelin Malatya'nın, Gaziantep'in, Kilis'in yarasına hep birlikte merhem olalım. Onlar milletin uzattığı bu eli tutsun veya tutmasın. Çok net söylüyorum. Hiç fark etmez. Aziz milletimizin yanındayız, kim hangi hesap içinde olursa olsun fark etmez. Milletimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. 6 Şubat sabahı buradaydık. Bugün buradayız. Yarın da evelallah burada olmaya devam edeceğiz. Tüm yuvalarımız kurulana, çarşılarımızdaki tüm dükkanlar açılana kadar deprem bölgesinden ayrılmayacağız. Ve bu söz, öyle boş bir söz değildir. Bu söz bizim sözümüzdür. Bu söz 22 yıldır sözünü tutanlarındır. Bu söz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdür" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Kazada şehit olan polisin eşinden duygusal paylaşım
Anne ile 3 çocuğunun öldüğü yangında 5 şüpheli adliyede/Ek fotoğraflar
Bartın - Amasra'da bayram yoğunluğu; 4 günde 19 bin 143 araç giriş yaptı /Vid...
Ümraniye Belediyesi, Kurban Bayramı süresince ilçe genelinde temizlik çalışma...
İstanbul - Sarıyer'de uyuşturucu serasına çevrilen eve baskın: Polis kapıyı k...
Ankara- Bakan Kurum'dan 'Bağcılar Millet Bahçesi' paylaşımı /Video eklendi
Kalp krizi geçiren polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
'Ferdi Zeyrek'in durumu düne göre aynı ama değişebilir'
Av tüfeği ile geyik avına 20 bin lira para cezası
Gaziantep- 2 otomobilin karıştığı kazada 1'i çocuk 5 kişi yaralandı /Video ek...
Altınordu'da Koray yokları oynadı
Trump yönetimi, Los Angeles'taki protestoya Ulusal Muhafızlar ile müdahale ed...
Yeni Malatyaspor'da Haşim Karadağ dönemi başladı
Bursa'da kayıp öğrenci Burak'ı arama çalışmaları 3'üncü gününde
Göztepe filesinde yeni menajer

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Altınordu'da Koray yokları oynadı

Trump yönetimi, Los Angeles'taki protestoya Ulusal Muhafızlar ile müdahale edecek / Vide...

Yeni Malatyaspor'da Haşim Karadağ dönemi başladı

Bursa'da kayıp öğrenci Burak'ı arama çalışmaları 3'üncü gününde

Göztepe filesinde yeni menajer

Balık tutmak isterken ırmağa düşüp boğuldu

7 yıl önce öldürülen Kerem’in son görüntüsü ile vücudundaki darp izlerinin fotoğrafı ort...

Tur minibüsü devrildi; 5 turist yaralandı

Devrilen motosikletin sürücüsü ağır yaralandı; kaza kamerada

Edirne - 30 yıldır çektiği yaban hayatı fotoğraflarıyla, geleceğe kaynak bırakmaya hazır...

Trabzon'daki selde kaybolmuştu; cansız bedeni bulundu

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

Bağcılar Belediyesi sporcuları, 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda altın madalya k...

Endokrin uzmanından 'plastik' uyarısı: Hastalar çok daha fazla organ kanserleriyle karşı...

İstanbul - Beşiktaş'ta 'Mekanda eşime baktılar' diyerek döner bıçağıyla saldırdı; o anla...

Uzak Şehir fırtınası esti

Kocaeli - Bungalov tesisinde tartıştığı kişiyi vurdu /Video eklendi

Bayram tatili için geldi, bıçaklanarak öldürüldü

Karşıyaka'da Yıldırım yolcu

Kelle-paça ütücülerinin bayram mesaisi

Mersin'de tabiat parkında kaybolan kadın aranıyor