28° / 15.9°

Bakan Memişoğlu: Toplumumuzun kilo sorununu çözmemiz gerekiyor

Bakan Memişoğlu: Toplumumuzun kilo sorununu çözmemiz gerekiyor

Bakan Memişoğlu: Toplumumuzun kilo sorununu çözmemiz gerekiyor
Tarih: 23.05.2025 11:30

Nazım Özgün ERBULAN-Ardacan UZUN/İZMİT(Kocaeli), (DHA)-SAĞLIK Bakanı Kemal Memişoğlu, "Toplumumuzun riskleri olan kilo, kötü beslenme, hareketsizlik, bağımlılık gibi maalesef bedenlerimiz, bedenimize zarar verecek alışkanlıklardan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Önceliğimiz insanların kendi bedenlerini ve sağlıklarını korumak; farkında olmalarını sağlamak. Bizler öncelikle bu kilo sorununu çözmemiz gerekiyor" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bir dizi program ve ziyaret için bugün Kocaeli'ye geldi. İlk olarak Kocaeli Valisi İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret eden Bakan Memişoğlu'na; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milletvekilleri ile AK Parti ve MHP il yöneticileri eşlik etti. Ziyaretin ardından Kocaeli'ye özel sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, "Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği bir hastane. Kocaeli'de büyük emekler neticesinde hizmete sunuldu. Kocaeli'de bu yatırımlarımızı çok kısa zamanda yaparak, Kocaeli'nin altyapısını daha iyi hale getireceğiz. Bunun yanında hizmetler anlamında da Kocaeli, esasında sağlık kültürü olan, geçmişten beri iyi sağlık çalışanının ve ekibinin, ordusunun olduğu bir şehir. Kocaeli'nin hem altyapı olarak hem de özellikle temel sağlık hizmetleri olarak çok daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Sağlık Bakanlığı olarak Kocaeli'ye ayrı bakıyoruz. Pozitif ayrımcılık ile Kocaeli'yi destekleyeceğiz. Çünkü Kocaeli, geçmişte depremi yaşamış; İstanbul'a da destek verebilecek sanayi şehri, sağlık kültürü olan bir şehir. Özellikle yatırımları bir an önce insanların hizmetine sunup, çok daha iyi sağlık hizmetine vereceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

'TOPLUMUN DA BİZE YARDIM ETMESİ GEREKİYOR'

Bakan Memişoğlu, "Özellikle bir şey ifade etmek istiyorum. Her zaman söylediğimiz bir şey var; insanlara hastalandığı zaman, her zaman hizmet sunacağız; hizmet vereceğiz ama özellikle biz, insanların hastalanmamasını istiyoruz. Sağlıklı kalmasını istiyoruz. O nedenle toplumumuzun riskleri olan kilo, kötü beslenme, hareketsizlik, bağımlılık gibi maalesef bedenlerimiz, bedenimize zarar verecek alışkanlıklardan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Farkındalık olsun diye özellikle kiloyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Önceliğimiz insanların kendi bedenlerini ve sağlıklarını korumak; farkında olmalarını sağlamak. Bizler öncelikle bu kilo sorununu çözmemiz gerekiyor. Çünkü toplumun yüzde 50'si kiloluysa, 3'te 1'i sigara kullanıyorsa bunun hep beraber üstesine gelmemiz gerek. Biz sağlıkçılar elimizden geleni yapıyoruz ama toplumun da bize yardım etmesi, katılması gerekiyor. Farkında olması ve bu kendi bedenini koruyacak alışkanlık kazanması gerekiyor. İnşallah bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Çünkü biz 'Sağlıklı Türkiye' diyoruz. 'Sağlıklı Türkiye' olmak için de bedenimize iyi bakmamız gerekiyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9475,21%0,81
  • DOLAR

    39,02% 0,29
  • EURO

    44,14% 0,24
  • GRAM ALTIN

    4139,01% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6643,34% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
ABB FOMGET, şampiyonluğu coşkuyla kutladı
İstanbul - Minik yolcuya yapılan sürpriz, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ödül ge...
Ordu'da tek katlı marangoz atölyesi yandı
Osmaniye'de 4 otomobil zincirleme kazaya karıştı; 1 ölü, 6 yaralı
Emine Erdoğan, Esvatini Ana Kraliçesi Ntfombi Tfwala ile İstanbul'da bir aray...
Kayseri'de sahipli köpek tarafından ısırılan çocuk yaralandı
Antalya'da 5 yıldızlı otel inşaatında teras çöktü
İstanbul - Sultanbeyli'de okul bahçesinde arkadaşını bıçaklayan şüpheli tutuk...
Bursa'da otomobil, şarampole yuvarlandı: 5 yaralı
Gölete giren Furkan, kayboldu
9 yıl önce ölen Arda'nın üvey babası ile öz annesi cinayetten tutuklandı; iti...
Muğla'da otele uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama
Otomobil, 3 metreden yan sokağa düştü; yaralanan olmadı
Hatay'da 10 ürüne daha coğrafi işaret
İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i kabul ett...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

9 yıl önce ölen Arda'nın üvey babası ile öz annesi cinayetten tutuklandı; itiraf ettiler

Muğla'da otele uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

Otomobil, 3 metreden yan sokağa düştü; yaralanan olmadı

Hatay'da 10 ürüne daha coğrafi işaret

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i kabul etti

Bakan Bayraktar: 3 yılda elektrik ve doğal gazda 1 trilyon lira destek verdik (3)

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de finale yükseldi

İstanbul - İletişim Başkanı Altun, Aile Yılında Veli Sempozyumu'na katıldı

Destici: Türkiye, terör örgütü ya da terör örgütünün uzantılarıyla bir müzakere süreci i...

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan ediyor...

Gebze'de bitkisel yağ yüklü minibüs yandı

Trabzonspor, Samsunspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

Kazdıkları kuyudan cansız bedenleri çıkarılan 2 kişiye otopsi yapılıyor (2)

Motosiklet ile minibüs çarpıştı; İlkcan öldü, Yaren ağır yaralı

Karabük'te 'casus kamera' operasyonu: 1 tutuklama

Sağlıkçılar, kazada yaralanan Ömer'e eldivenden balon yaptı

Türkiye-İran sınırında 3 kilometrelik TIR kuyruğu

İş yerlerini kurşunlayıp kundaklayan 'Daltonlar' üyesi 3 şüpheli tutuklandı (2)

Erzurum'da asfalt üretim tesisinde gaz sıkışması kaynaklı patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Muğla'da tefeci operasyonunda 6 tutuklama

Muğla'da tefeci operasyonunda 6 tutuklama/Ek fotoğraf