Bakan Selçuk, 81 İl Müdürü ile Bir Araya Geldi

Bakan Selçuk, 81 İl Müdürü ile Bir Araya Geldi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 81 ilin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürleriyle bir araya geldi.  

 

/resimler/2019-7/7/1524021423996.jpg

Kızılcahamam´da düzenlenen değerlendirme toplantısında, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ile mücadele, kadının ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi, engelli ve yaşlılara verilen hizmetler, istihdam gibi konular değerlendirildi.

Bakan Selçuk´tan İl Müdürlerine: ?Sizler Bizim Sahadaki Gözümüz, Kulağımızsınız?

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Selçuk il müdürlerine, ?Sizler vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek; mazlumlara, muhtaçlara yardım elini uzatmak gibi ulvi bir görevi yerine getiriyorsunuz. Ülkemizi gelecek hedeflerine taşıyacak olan sizler olacaksınız. Sizler bizim sahadaki gözümüz kulağımızsınız.? diye seslendi.

?ASDEP ile Hedeflediğimiz 1 Milyon Hane Ziyaretini Aşacağız?

Bu yıl içerisinde bini ASDEP olmak üzere toplamda 4 bin 321 atama gerçekleştirileceğini kaydeden Bakan Selçuk, ?2019´da ASDEP kapsamında hedeflenen 1 milyon hane ziyareti hedeflerimizi aşacağımıza inanıyorum.? değerlendirmesinde bulundu.

?Güçlü ve Büyük Türkiye Hedefimize Daha Hızlı Yürüyeceğiz?

Aile olmanın bilinciyle çalışılması gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk, ?Tam bir takım ruhuyla çalışmak, ekip anlayışıyla çalışabilmek, tek yürek, tek gövde olma şuuruyla entegre hareket etmek zorundayız. Güçlü ve büyük Türkiye hedefimize doğru daha da hızlı yürüyeceğiz. Bu iş elbette heyecan, aşk işi, gönül işi.? dedi.

?Gücümüze Güç Kattık?

Bakanlığın tek çatı altında toplandığını anımsatan Selçuk, görev ve sorumlulukların genişlediğini bildirerek ?Gücümüze güç kattık. ?Değişimde hayır ve bereket var? diyoruz. Dolayısıyla bu değişimin gücünü arkamıza alarak geleceğe odaklanmak zorundayız.? dedi.

4 yıl kesintisiz bir hizmet dönemi olacağını vurgulayan Bakan Selçuk, ?Sizlerden istirhamım bu birleşmeden doğan sinerjiyi en etkin biçimde kullanabilmeniz.? ifadesini kullandı.  

?Birlikte Çok İş Başaracağız?

Bir yılda büyük başarılara imza atıldığına dikkat çeken Bakan Selçuk, ?Asgari ücreti oy birliğiyle 2020 liraya çıkardık. İlk defa 1. Yaşlılık Şurası´nı yaptık. Engelli istihdamı, şehit yakınları, gazi istihdamı gerçekleştirdik. Yaşlı Vizyon Belgesi oluşturduk. İstihdam Seferberliği´nin başlatılmasından, Sosyal Çalışma Programı´na kadar nice faaliyetleri düzenledik. Eylem planları kapsamında pek çok icraatı alnımızın akıyla gerçekleştirdik. Birlikte daha da güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum, daha çok iş başaracağız.? açıklamasında bulundu.

Her soruna çözüm üretilmesi gerektiğini bildirerek sahadaki temsilciler olarak il müdürlerine büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Bakan Selçuk, sözlerine şöyle devam etti:

?Sizlerin aile hayatı, kadın, çocuk, şehit yakını ve gazilerimiz, engelli ve yaşlı hizmetleri ile çalışma hayatına dair; her türlü raporlamayı doğru ve zamanında yaparak merkez teşkilatımızla iyi bir koordinasyon içinde olmanız gerekiyor.?

Bakan Selçuk sözlerini özverili çalışmaları için il müdürlerine teşekkür ederek tamamladı.

Program sırasıyla Personel Dairesi Başkanı Necip Gülmüş, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Oğuzhan Tekin, Strateji Geliştirme Başkanı Zeliha Sağlam, Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Muhammet Örnek, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk´in sunumlarıyla devam etti.

Program, aile fotoğrafı çekiminin ardından çalışma grupları toplantıları ile sürdürüldü.

2 gün boyunca devam edecek toplantılar pazar günü gerçekleştirilecek kapanış oturumu ile sona erecek.



Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri