25.3° / 11.2°

Bakan Tekin, 'İftarda Konuşalım' programında öğrencilerle buluştu

Bakan Tekin, 'İftarda Konuşalım' programında öğrencilerle buluştu

Bakan Tekin,
Tarih: 12.03.2025 00:57 Güncelleme: 12.03.2025 00:57

ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liseli öğrencilerle 'İftarda Konuşalım' programı ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, lise öğrencilerini alanında uzman konuklarla buluşturarak toplumsal ve evrensel değerlere dair farkındalıklarını artırmak amacıyla hayata geçirilen 'İftarda Konuşalım' programının ikincisi, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla Ankara Elmadağ Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 'erdem-değer-eylem' çerçevesinde düzenlenen programla, öğrencilerin akademik bilgiyi manevi ve kültürel değerlerle bütünleştirerek bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır’ın konuk olduğu programı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Asuman Kerkez hazırladı ve moderatörlüğünü üstlendi. Ankara Elmadağ Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen programa, Elmadağ Fen Lisesi öğrencileri de katıldı.

Programda konuşan Bakan Tekin, katılımcılara, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Konuşmasında, Türkiye’nin son yıllarda milli teknoloji hamlesinde büyük adımlar attığını vurgulayan Bakan Tekin, “Uzay ve havacılık alanındaki gelişmeler hepimizi gururlandırıyor. Bakanlık olarak Türkiye'nin yerli ve millî projelerini daha ilerilere taşıyacak insan kaynaklarını en donanımlı şekilde yetiştirmek için evlatlarımızı erken yaşlarda teknoloji ile buluşturma çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de özellikle son 20 yılda eğitim altyapısında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Bakan Tekin, bu ilerlemenin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) raporlarına da yansıdığını belirterek, “Raporda, dünyada neredeyse bütün dersliklerinde akıllı tahta ve internet erişimi olan tek ülkenin Türkiye olduğu ifade ediliyor. Birleşmiş Milletler’in kalkınmışlık endekslerinde de bu ifade var. Bu gerçekten çok önemli. Devletimiz bu anlamda ciddi katkı veriyor. Eğitimi Türkiye'nin birinci meselesi haline getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Günümüzde ortalama 20 kişilik sınıflarda ders yapıldığını vurgulayan Bakan Tekin, “Bu anlamda dünya ortalamasının üstündeyiz. Dersliklerimizle ilgili OECD'nin en iyi ülkelerinden biriyiz. Türkiye, gerçekten bu anlamda bilhassa son 20 yılda çağ atladı.” değerlendirmesinde bulundu.

Kendi öğrencilik döneminden örnek vererek üniversite tercihi yapacağı dönemde fikir danışabileceği kimseyi bulamadığını anlatan Bakan Tekin, “Sizin kariyer planlamanız için sizi sıkacak kadar çok program yapıyoruz. Alanında uzman isimler geliyor, sizlerle konuşuyorlar. Bu konuşmaları veya benzer içerikleri EBA’ya yüklüyoruz. Eğilimlerinize ve yeteneklerinize uygun meslekleri seçebilmeniz için birçok imkan sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz. Bu imkanları sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

'AMACIMIZ OKULUN İHTİYAÇLARINI YERİNDE GÖRÜP, EKSİKLERİ GİDERMEK'

Öğrencilerin taleplerini dinleyen Bakan Tekin, okul ziyaretlerinin önemine değinerek, “Bu ziyaretlerimizin amaçlarından biri, okulun ihtiyaçlarını yerinde görüp bu eksikleri gidermek.” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, okulda ‘Hezarfen’ isimli tarih ve ‘Yer Çekimsiz Ortam’ isimli bilim teknik konularında iki farklı dergi çıkardıklarını anlatan öğrenciler, Bakan Tekin ve diğer konuklardan dergi için röportaj talebinde bulundu. Talebine olumlu yanıt alan öğrenciler, Bakan Tekin ve konuklara teşekkür ederek derginin birer sayısını hediye etti.

UZAY YOLCULUĞUNDAKİ TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, geçen yıl gerçekleştirilen iki insanlı uzay misyonuna dair detayları öğrencilerle paylaştı. Ülkenin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile edindikleri tecrübeleri aktaran Atasever, uzayda yaptığı deney ve araştırmalarla ilgili öğrenciler tarafından merak edilen sorulara detaylı cevaplar verdi. Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 13 farklı deney yaptığını dile getiren Atasever, kendisinin de üzerinde üç farklı donanımla misyonu yerine getirdiğini aktardı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Sakarya'da taş ocağı gerginliği
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü (4)
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü / Ek fotoğraflar
Aydın'da tarım arazisinde yangın (2)
Bacanağı ve baldızından 'Bize çarpmadan önce tehdit etti' iddiası
Bursa'da ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Alanyaspor, Maestro ile 4 yıllık sözleşme imzaladı / Görüntü eklendi
Bakan Kacır: Yeşil dönüşüme öncülük edecek projelere 2 milyon TL destek verec...
Adana'da orman yangını
Çarptığı 2 öğrenciden birinin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden olan sürü...
İletişim Başkanlığı: Son 1 haftada 576 orman yangını çıktı
Bakan Kurum: Önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları ciddi artış gösterecek
Ters yönde ilerleyen otomobil ile kamyon çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (5)
TIR’ın çarptığı motosikletin sürücüsü, yaşam mücadelesini kaybetti

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İletişim Başkanlığı: Son 1 haftada 576 orman yangını çıktı

Bakan Kurum: Önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları ciddi artış gösterecek

Ters yönde ilerleyen otomobil ile kamyon çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (5)

TIR’ın çarptığı motosikletin sürücüsü, yaşam mücadelesini kaybetti

Polisten uyuşturucu kaçakçılığı tatbikatı

Düzce- Hafriyat kamyonunun çarptığı otomobilden fırlayan Enes öldü /Video eklendi

Emine Erdoğan, Vatikan’da ‘Kardeşlik Temelli Ekonomi: Etik Çok Taraflılık’ konferansına ...

Antalya'da çalılıkta çıkan yangın ormana sıçradı /video eklendi

Muğla'da orman yangını (2)

Putin: Bugün telefonda Trump'la konuşacağım

Genelkurmay Başkanı Gürak, Bulgaristan Askeri Ataşeliği’ni ziyaret etti

İstanbul- Bayrampaşa'da iş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

DEM Parti Sözcüsü Doğan: Öcalan'dan birkaç gün içinde açıklama bekliyoruz

Muğla'da orman yangını

Van’da 97 kilo skunk ele geçirildi

Giresun'da denize girmek 2 gün yasaklandı

İzmir - Tapu dairesinde dublörlü satış oyununa suçüstü / Ek görüntü

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları umut oldu

Mersin'de orman yangını

Elektrik telinde akıma kapılan karga, tarlada yangına neden oldu