15.8° / 7.2°

Bakan Tunç: YouTuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın

Bakan Tunç: YouTuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın

Bakan Tunç: YouTuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın
Tarih: 18.10.2024 16:38

Cavit AKGÜN-Sedat ÜNAL-Fırat AKAY/SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)-ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, "Bugün YouTuber olmuş gazeteciler, Türk yargısının bağımsız olup olmadığına ilişkin tartışma yapıyorlar. Siz önce geçmişinize bakın. Bu ülkenin hakim ve savcıları hukukun üstünlüğüne inanan, gecikmeyen adalet sisteminin tesisi için yoluna devam edecek. Bundan şüpheniz olmasın" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Adalet Sarayı Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılında müstakil adliye binası sayısının 78 olduğunu belirtip, "Bugün Seydikemer ile birlikte 367 müstakil adliye binasına ulaştık. İhtiyaca göre bunların sayısını artıracağız" dedi. Bakan Tunç, kanunların ihtiyaca cevap vermediğini gördükleri anda Yargı Reformu Strateji Belgeleri ile mevzuatın güncellendiğini söyledi. Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne ilişkin toplumun her kesiminden gelen görüşleri değerlendirdiklerini vurgulayan Tunç, artık son aşamaya geldiklerini kaydetti.

'HEDEFİMİZ MİLLETİ SUÇLUDAN KORUMAK'

2024-2028 yıllarını kapsayan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaşmasının ardından yasamayı gerektiren kanunları, ilk paketi, bütçeden önce Meclis'e göndermeyi planladıklarını belirten Tunç, "Toplumda beklenti oluşturan denetimli serbestlik, koşullu salıverme, tutuklama sebepleri gibi toplumsal huzuru bozmaya yönelik bazı cezalar ve tutuklama sebepleri gibi konularda çözüm üretecek önemli düzenlemeleri inşallah önümüzdeki süreç içerisinde hayata geçireceğiz. Hedefimiz, milleti suçludan korumak. Suç şebekeleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmek. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar milletçe birlik beraberlik içerisinde mücadele etmek" dedi.

'YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE TARAFSIZLIĞI KONUSUNDA TEREDDÜDÜMÜZ OLAMAZ'

Yargı mensuplarının yılda 12 milyon dosyanın kararını verdiğine dikkati çeken bakan Yılmaz Tunç, "12 milyon dosyanın içerisinde eleştirilen kararlar da var. Hatalı olup, temyizde düzeltilen kararlar da var. Yılda verilen 12 milyon kararın içerisindeki birkaç olumsuz ya da eleştirilen bir karar nedeniyle tüm yargı teşkilatının töhmet altında bırakılmasını kabul edemeyiz. Yargı çalışanları gece, gündüz çalışarak bu kararları veriyorlar. Vatandaşın hakkına bir an önce ulaşabilmesi için üstün gayret gösteriyorlar. Birkaç olumsuz kararı öne çıkararak Türkiye'nin yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı konusunda seçimlerin, demokrasinin bile olmadığı ülkelerin gerisinde olduğunu söylemek büyük haksızlıktır. Eleştirilebilir ama bunu genelleyerek, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda bir sıkıntı varmış gibi göstererek, bunun propagandasını yapmanın kasıtlı olduğunu söylemek istiyorum. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda tereddüdümüz olamaz" diye konuştu.

'HAKİMLER, SAVCILAR DARBEDE MİLLETİNİN YANINDA OLDU'

Bakan Tunç, "15 Temmuz'da darbe kalkışması oldu. FETÖ'nün darbe kalkışmasında o gece Cumhuriyet savcıları milletinin yanında yer aldı. Evlerinde oturmadılar. Millet meydanlara onlar da adliyelere koştu. Darbeciler hakkında yakalama kararları verdi. Milletin hakkını, hukukunu savundu. Bugün YouTuber olmuş gazeteciler, Türk yargısının bağımsız olup olmadığına ilişkin tartışma yapıyorlar. Siz önce geçmişinize bakın. Bu ülkenin hakim ve savcıları hukukun üstünlüğüne inanan, gecikmeyen adalet sisteminin tesisi için yoluna devam edecek. Bundan şüpheniz olmasın" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,92% 0,02
  • EURO

    40,88% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3803,39% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Otomobil, bariyerlere çarpıp şarampole devrildi; 5 yaralı
16’ncı Çin-AB Mali Diyaloğu Brüksel’de düzenlendi
Önce kız arkadaşını, sonra kendisini vurmuş
Kahramanmaraş'ta hortum; çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
Mardin 1969 Spor - Büyükçekmece Tepecikspor: 5-1
Kampanyası tamamlanan SMA hastası Elanur, Dubai yolcusu
Otomobiller kafa kafaya çarpıştı; 3 yaralı
Mardin'de tekmeli, yumruklu kavga kamerada
MHP'li Yurdakul'un acı günü
Menemen Futbol Kulübü - Giresunspor: 2-1
Hatayspor, Eyüpspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Göztepe maçı hazırlıkları tamamladı
Nazillispor - Erbaaspor: 1-2
Nijerya'da tekne kazası: 2 ölü
Şanlurfa'da 3 yaşındaki çocuğu tekmeledi; o anlar kamerada

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Hatayspor, Eyüpspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Beşiktaş, Göztepe maçı hazırlıkları tamamladı

Nazillispor - Erbaaspor: 1-2

Nijerya'da tekne kazası: 2 ölü

Şanlurfa'da 3 yaşındaki çocuğu tekmeledi; o anlar kamerada

Kura Nehri taştı; Ardahan Ovası göle döndü

SpaceX, uzay penceresi ‘Cupola’yı yeniden yörüngeye gönderdi

Tartıştığı husumetlisini av tüfeği ile vurdu; baba öldü, kızı yaralı

Cevdet Yılmaz: Ülkemizin gerçek gündemi etkin dış politika ile milli menfaatlerimizi kor...

Samsun’da sağanak etkili oldu

ESK Genel Müdürü Kayhan için Diyarbakır'da cenaze töreni (3)

Terör nedeniyle boşalttıkları köyde 30 yıl sonra bayram kutladılar

Üsküp'te şiddetli yağış sele neden oldu

'Kuzeyin Oğlu' Volkan Konak, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı (2)

Yunanistan'a kaçmaya çalışan 2 FETÖ şüphelisi tutuklandı

İstanbul - Başakşehir’de kimyasal madde paniği

Tekirdağ'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı; 2 yaralı

'Kuzeyin Oğlu' Volkan Konak, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı/Ek fotoğraflar

Sakarya'da otizmli çocuklar, ilk kez robotik eğitime katıldı

Havaya ateş edenleri uyardı; çıkan tartışmada öldürüldü

RTÜK Başkanı Şahin: Boykota destek veren kanallar ve yayınlar takip ediliyor