35.8° / 18.1°

Bakan Uraloğlu: Akyazı ile Ankara arasına 6 şeritli otoyol inşa edeceğiz

Bakan Uraloğlu: Akyazı ile Ankara arasına 6 şeritli otoyol inşa edeceğiz

Bakan Uraloğlu: Akyazı ile Ankara arasına 6 şeritli otoyol inşa edeceğiz
Tarih: 29.11.2024 13:36 Güncelleme: 29.11.2024 13:36

Mutlu YUCA/SAKARYA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya’nın Akyazı ilçesi ile Ankara arasına 6 şeritli otoyol inşa edileceğini belirterek, “Orta Anadolu Otoyolu’nu inşa etmeyi planlıyoruz. Orta Anadolu Otoyolumuzu 225 kilometresi ana gövde, 51 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 276 kilometre uzunluğunda tesis edeceğiz. 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritle trafiğe hizmet vermesini planlıyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya Valiliği’ni ziyaret etti. Sakarya Valisi Rahmi Doğan, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılanan Bakan Uraloğlu, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, AK Parti olarak kimsenin kendilerini hizmet etme yolundan alıkoyamayacağını ifade ederek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 281 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik. Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine kadar, vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa karşıladık, karşılıyoruz. Bizi, milletimize hizmet etme yolundan kimse alıkoyamaz. Tüm ülkemizde olduğu gibi Sakarya’da da çok önemli ulaşım ve haberleşme projelerini hayata geçirdik. 2002’de 131 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 402,5 kilometreye çıkardık. Yollarının 197 kilometresi BSK kaplamalı iken toplamda 561,4 kilometreye ulaştık. 109 kilometre uzunluğunda tek yol iyileştirmesi yaptık. Akyazı’dan başlayan Kuzey Marmara Otoyolu ile Sakarya’nın ülkemizin en önemli sanayi ve ticaret merkezleri olan İstanbul ve Kocaeli ile olan bağlantısını yüksek standartlı yeni bir yolla güçlendirdik” dedi.

PROJELERDEN BAHSETTİ

Bölgeye yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Uraloğlu, “Bugün itibarıyla 18 milyar 247 milyon lira proje bedeliyle; Erenler Otoyol Kavşağı- D100 Bağlantı Yolu ve Kozluk Kavşağı Bölünmüş Yolu, Kaynarca-Karasu-Kocaali Yolu, Ormanköy-Akyazı- Dokurcun Yolu, D-100 Adapazarı Hanlı Kavşağı-Mekece Devlet Yolu, Mudurnu Deresi Köprüsü Yapımı gibi 9 ayrı karayolu projesine de devam ediyoruz. Özellikle Kaynarca-Karasu-Kocaali Yolu, ülkemizin doğu-batı aksında kilit rol oynayan Karadeniz Sahil Yolu’nu, İstanbul-Şile-Ağva-Kandıra-Kaynarca Yolu vasıtası ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ve Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlaması bakımından çok önemli bir proje. İstanbul’dan Karadeniz Sahil Yolu’na ulaşımda D-100 Devlet Yolu’na alternatif oluyor. Her gün ortalama 10 bin 500 aracın geçiş yaptığı güzergâhta; bölgede hızla artan sanayi tesislerine, bağlantılı limanlara hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunacak, turizm faaliyetlerine katkı sağlayacak. 60,7 kilometre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında olan projemizde bugüne kadar 54 kilometrelik kesimi tamamladık. Kalan 6,7 kilometrelik bölümde çalışmalara süratle devam ediyoruz. 2025 yılı içerisinde projemizin tamamını bitireceğiz” diye konuştu.

‘AFET VE ACİL DURUMLAR İÇİN İKİNCİ BİR ALTERNATİF YOL İNŞA ETMİŞ OLACAĞIZ’

Sakarya Çevre Yolu projesini gündemlerine aldıklarını belirten Uraloğlu şunları söyledi:

“Proje iki gidiş iki geliş olmak üzere 6 kilometre ana yol ve1,5 kilometresi bölünmüş yoldan oluşan 12 kilometre yan yol olmak üzere toplam 18 kilometre uzunluğunda proje ve planlama çalışmalarımız devam ediyor. Yine gündemimiz de olan Orta Anadolu Otoyolu projesi mevcut. Bildiğiniz üzere Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul-Akyazı arasındaki yoğunluğu rahatlattık. Şimdi de güzergahın Akyazı ile Ankara arasında kalan kesiminde Orta Anadolu Otoyolu’nu inşa etmeyi planlıyoruz. Orta Anadolu Otoyolumuzu 225 kilometresi ana gövde, 51 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 276 kilometre uzunluğunda tesis edeceğiz. 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritle trafiğe hizmet vermesini planlıyoruz. Orta Anadolu Otoyolu ile Kuzey Marmara Otoyolu’nun Ankara-Niğde Otoyolu’na daha hızlı bağlantı tesis edeceğiz. Ayrıca afet ve acil durumlar için ikinci bir alternatif yol inşa etmiş olacağız." (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10167,26%1,69
  • DOLAR

    40,05% 0,04
  • EURO

    46,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4259,74% 0,23
  • Ç. ALTIN

    6818,65% 0,10
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı / Fotoğraf
Antalya'da CHP’den ‘İradeye sahip çık' mitingi
25 farklı kanser türünde kullanılan 5 ilaç geri ödeme kapsamına alındı
Hollanda-Türkiye: 0-3
Kütahya’da orman yangını (3)
İstanbul - Özgür Özel, Sancaktepe’de konuştu
Tartıştığı kişiyi iki kez otomobille üzerinden geçerek öldürdü; 4 gözaltı
Trabzonspor’da teknik heyet ve futbolcular yemekte bir araya geldi
Sanayi bölgesinden geçen dereden su içen 65 küçükbaş hayvan öldü
Ayvalık’ta aynı zamanda çıkan 4 yangın büyümeden söndürüldü
Bakan Ersoy: Ankara, sahip olduğu zenginlikleri Türk dünyasıyla derinlemesine...
Kaplan, Wimbledon’da yarı finalde
'Yol verme' tartışmasında TIR sürücüsüne satır ve bıçakla saldıran 2 kişi tut...
Çanakkale’de orman yangını; Kaz dağlarında kapanan köy yolları ulaşıma açıldı...
EGM: Yarın itibarıyla 9 ilde ortalama hız denetimlerine başlanacak

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Ersoy: Ankara, sahip olduğu zenginlikleri Türk dünyasıyla derinlemesine paylaşacak...

Kaplan, Wimbledon’da yarı finalde

'Yol verme' tartışmasında TIR sürücüsüne satır ve bıçakla saldıran 2 kişi tutuklandı

Çanakkale’de orman yangını; Kaz dağlarında kapanan köy yolları ulaşıma açıldı (2)

EGM: Yarın itibarıyla 9 ilde ortalama hız denetimlerine başlanacak

Fenerbahçe’de hazırlıklar sürüyor

SOCAR ve Iğdır FK arasında 1 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı

İstanbul - Kuzey Marmara Otoyolu'nda TIR devrildi: 2 ölü

İbrahim Bölükbaşı'nın restoran açılışına spor camiasından destek

Çorum'da buğday tarlasındaki yangında 30 dönüm alan zarar gördü

İstanbul - Beyoğlu’nda tüneli trafiğe kapatan 13 motosiklet sürücüsüne 133 bin lira ceza

İki diş hekiminin tabancayla yaralanmasına ilişiklin 2 tutuklama

İstanbul - Sultangazi‘de boş arazide çıkan yangın itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Kocaelispor, Massadio Haidara ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

İstanbul - Eyüpsultan’da hafriyat kamyonu bariyerlere çarptı

Çanakkale’de orman yangını; Kaz dağlarındaki köy yolları ulaşıma kapatıldı

Cinayet şüphelisi, polisle girdiği çatışmada öldü; 1 polis yaralandı

Ayvalık'ta yerleşim yeri yakınında zeytinlik yangını

Tokat’a seyir halinde yanan TIR, kullanılmaz hale geldi

Van Gölü’nde 'su kazası' tatbikatı