28.2° / 13.5°

Bakan Uraloğlu: TCDD gar ve istasyonlarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti başladı

Bakan Uraloğlu: TCDD gar ve istasyonlarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti başladı

Bakan Uraloğlu: TCDD gar ve istasyonlarında ücretsiz Wi-Fi hizmeti başladı
Tarih: 16.03.2025 13:41 Güncelleme: 16.03.2025 13:41

ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 63 farklı gar ve istasyonda ücretsiz Wi-Fi hizmetinin verildiğini bildirdi. Wi-Fi hizmetinin Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas, Malatya, Kars, Erzincan, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Van gibi stratejik noktalarda yer alan gar ve istasyonlarda aktif olarak kullanıldığını belirten Bakan Uraloğlu, “Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcı erişim sağlıyor. Bugüne kadar toplam 124 bin 713 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı" dedi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) ait gar ve istasyonlarda ücretsiz Wi-Fi hizmetinin başladığını duyurdu. Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcının erişim sağladığını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Bugüne kadar toplam 124 bin 713 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı" ifadelerini kullandı.

'AMACIMIZ, MODERN VE VERİMLİ BİR SEYAHAT DENEYİMİ SUNMAK'

Bakan Uraloğlu ilk olarak Ankara'da Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında uygulanan ücretsiz Wi-Fi hizmetinin; İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas, Malatya, Kars, Erzincan, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Van gibi stratejik noktalarda yer alan 63 farklı gar ve istasyonda hizmete sunulduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, "Amacımız, vatandaşlarımıza daha konforlu, modern ve verimli bir seyahat deneyimi sunmak. Mobil cihazların yaygın kullanımı ve bilgiye hızlı erişim ihtiyacı, interneti vazgeçilmez kılıyor. Kamusal alanlarda internet erişimi artık temel bir ihtiyaç. Bu doğrultuda, TCDD'nin gar ve istasyonlarında sunduğumuz ücretsiz Wi-Fi hizmeti, dijitalleşme vizyonumuzun bir parçası olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor" dedi.

Bakan Uraloğlu, kamusal hizmette dijital dönüşümün bir sonucu olarak kamusal alanlarda internet erişiminin artık temel bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. İş insanlarının ve girişimcilerin seyahat ederken de işlerini takip edebilmelerine olanak sağlandığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Wi-Fi hizmetimizle iş dünyasına da destek veriyoruz. Yolcularımız bekleme sürelerini verimli bir şekilde değerlendirebiliyor ve bu da yolcu memnuniyetini artırıyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN DİJİTALLEŞME SÜRECİNDE ÖNCÜ ROL OYNUYORUZ'

Bakan Uraloğlu, TCDD Wi-Fi hizmetinin yüksek güvenlik önlemleri ile sunulduğunu belirterek, "Siber güvenlik testleri tamamlandı ve kurum ağımıza yönelik herhangi bir güvenlik zafiyeti tespit edilmedi. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla güvenli bir şekilde internet hizmetimizden faydalanabilir" dedi.

Bakan Uraloğlu, TCDD'nin dijitalleşme vizyonu doğrultusunda, Wi-Fi hizmetini tüm gar ve istasyonlara yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydederek, "Dijitalleşme sürecinde yenilikçi adımlar atarak yolcularımıza daha iyi hizmet sunmaya devam edeceğiz. Amacımız, TCDD'yi modern ulaşımın öncüsü yapmak ve vatandaşlarımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak. Biz her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Uluslararası standartlarda sunduğumuz bu hizmetle sadece Türkiye’nin değil, turistlerin de faydalanabileceği modern bir altyapı kuruyoruz. TCDD Wi-Fi hizmetiyle, Türkiye'nin dijitalleşme sürecinde öncü rol oynuyoruz ve dijital dünyanın kapılarını vatandaşlarımıza ücretsiz olarak açıyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,20
  • EURO

    46,93% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4235,56% 0,84
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Dağda mahsur kalan 2 kardeş, 4 saat sonra kurtarıldı
Fabrikada akıma kapılan 2 çocuk annesi hayatını kaybetti
Freni patlayan kamyon trafik ışığında bekleyen 4 otomobile çarptı: 3 yaralı
Freni patlayan kamyon trafik ışığında bekleyen 4 otomobile çarptı: 3 yaralı /...
Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı (2)
Baykar'ın, Piaggio Aerospace'i satın alma süreci tamamlandı
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı (2)
Büfeden sigara hırsızlığı kamerada: 5 gözaltı
Hatay'da orman yangını (5)
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı
Gaziantep’te TIR ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
İstanbul - Siyasi isimlerden Leman dergisine yönelik tepki
Bodrum’da veresiye sigara vermeyen market çalışanı bıçaklandı; o anlar kamera...
Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
İstanbul - İtalyan havacılık devi Piaggio resmen Baykar’ın

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Gaziantep’te TIR ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul - Siyasi isimlerden Leman dergisine yönelik tepki

Bodrum’da veresiye sigara vermeyen market çalışanı bıçaklandı; o anlar kamerada

Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

İstanbul - İtalyan havacılık devi Piaggio resmen Baykar’ın

İzmir'deki orman yangını 2’nci gününde (8)

İstanbul - Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangınlarda sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına al...

İzmir’deki orman yangını 2’nci gününde (6)

Adana'da orman yangını (4)

Beşiktaş’ta yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Köprüde kayboldu ihbarı yapıldı, nehirden çıkarılıp hastaneye kaldırıldı

Samsunspor taraftarından 60’ıncı yıl kutlamalarında meşaleli şov

İstanbul - Leman dergisi önünde protesto yapıldı - 1

Trafiği kapatıp drift atan sürücülere 52 bin TL ceza

Durdurulan araçta 82 kilo metamfetamin ele geçirildi (2)

BBP'li Yelis: Büyük Birlik Partisi hesaplaşmaların malzemesi değildir

Tuğba'nın 5'inci kattan düşüp ölümüyle ilgili davanın tanığı: Kadın düşerken baş kısmı a...

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı

İstanbul - Çekmeköy’de eşine şiddet uygulayan koca İzmir’de yakalanarak, tutuklandı

Samsunspor, 60’ıncı yıl kutlamalarında eski futbolcu ve yöneticileri ağırladı