26° / 9.8°

Bakan Uraloğlu: Trabzon, 2024'te 1 milyon 350 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı

Bakan Uraloğlu: Trabzon, 2024'te 1 milyon 350 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı

Bakan Uraloğlu: Trabzon, 2024
Tarih: 12.03.2025 22:04 Güncelleme: 12.03.2025 22:04

Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL- Ali Oğulcan ARSLAN/ ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Trabzon, 2023 yılına göre yüzde 2 artış oranıyla 2024 yılında 711 bin 626’sı yabancı ve 635 bini yerli olmak üzere yaklaşık 1 milyon 350 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Araklı Derneği İftar Programına katıldı. Programda konuşan Bakan Uraloğlu, "Trabzon’umuz ülkemizin en yaşanabilir kentler kinayesinde 10’uncu sırada. Yeterli mi elbette değil, daha da yukarı çıkarmamız gerekiyor. Yaklaşık 1 milyar 350 milyon dolar ihracatıyla 2024 yılında ülkemizin en çok ihracat yapan 19’uncu ili. Doğu Karadeniz illeri arasında ise en fazla ihracat yapan il. Doğa ve yayla turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi, kongre ve fuar turizmi gibi birçok turizm koluna hitap eden bir şehir. 2023 yılına göre yüzde 2 artış oranıyla 2024 yılında 711 bin 626’sı yabancı ve 635 bini yerli olmak üzere yaklaşık 1 milyon 350 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Turist sayısının bu yıl da artış göstererek 1.5 milyonu aşacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

'TRABZON'UMUZA 32 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA KENT İÇİ RAYLI SİSTEMİ KAZANDIRACAĞIZ'

Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 173 milyar lira yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, ”Karadeniz Sahil Yolu ile Sarp Sınır Kapısı’na kadar bölünmüş yollarla ülkemizi her taraftan bağladık. Türkiye’nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan benimde bir mühendis olarak çalıştığım Zigana Tüneli’ni tamamlayarak başta İran olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerinin Trabzon ve Karadeniz’e ulaşmasını sağladık. Yıllar süren meşhur Tanjant Yolunu bitirmek bize nasip oldu. Trabzon'umuza, Akçaabat’tan Yomra Merkeze ulaşan; Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar, Havalimanı gibi 56 istasyon içeren yaklaşık 32 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistemi kazandıracağız. Trabzon ile Samsun arasını 2 saate düşürecek Samsun-Sarp hızlı demiryolu projemiz ile de Samsun’dan itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere tüm kentlerimizi birbirine oradan da tüm Türkiye’ye bağlayacağız” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (9)
İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (10)
Bursa’da zincirleme kaza: 4 yaralı
Ankara'da kız isteme tartışmasında tabancayla vurulan polis memuru hayatını k...
Anadolu Otoyolunda TIR, minibüse çarptı: 7 yaralı
Samsun’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı; 5 yaralı
İstanbul - Bahçelievler’de alev alev yanan otomobil kullanılamaz hale geldi
İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (8)
İstanbul - Avcılar'da hafif ticari aracın direğe çarptığı anlar kamerada; 3 y...
Fatih Erbakan: Yaşanabilir Türkiye'yi Yeniden Refah iktidarında hep birlikte ...
Sakarya'da metrobüs hattı 1'inci etabı tamamladı, test seferleri başladı
Adana'da restoran sahibinin, müşteriyi Heimlich manevrasıyla kurtardığı anlar...
Antalya’da orman yangını (2)
Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar
Giresunspor Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Sakarya'da metrobüs hattı 1'inci etabı tamamladı, test seferleri başladı

Adana'da restoran sahibinin, müşteriyi Heimlich manevrasıyla kurtardığı anlar kamerada

Antalya’da orman yangını (2)

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

Giresunspor Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı

İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (7)

Mersin'de Göksu Deltası Kuş Cenneti’nde sazlık yangını

Kardeşi tarafından tabancayla öldürüldü

Mardin’de örtü yangını (3)

İznik Gölü'nde botta mahsur kalan turist kurtarıldı

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Beşiktaş, David Jurasek transferini açıkladı

Mersin'de orman yangını

Manisa'daki orman yangını 2'nci gününde (3)

Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarına devam etti

İstanbul - Esenyurt‘ta cesedi bulunan kişinin borsada para kaybettiği için kredi çektiği...

Aksaray'da kum fırtınası zincirleme kazaya neden oldu: 11 yaralı

İstanbul - Şile'de cankurtaranların uyarılarına aldırmadan denize girmeye devam ettiler

Antalya'da orman yangını

Aydın'da tarım arazisinde yangın; 15 hektar zeytinlik zarar gördü

Ünlüler, 99. Gazi Koşusu’nu Hipodrom.com locasından izledi