30.7° / 13°

Bakan Uraloğlu: Trabzon’a 173 milyar lira yatırım gerçekleştirdik

Bakan Uraloğlu: Trabzon’a 173 milyar lira yatırım gerçekleştirdik

Bakan Uraloğlu: Trabzon’a 173 milyar lira yatırım gerçekleştirdik
Tarih: 25.03.2025 22:06 Güncelleme: 25.03.2025 22:06

Gizem CENGİL- Ali Oğulcan ARSLAN/ ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına tam 173 milyar lira yatırım gerçekleştirdik” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde Trabzonlu siyaset, bürokrat ve iş insanları ile iftar programına katıldı. Bakan Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına tam 173 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 56 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 245 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol ağını ise 89 kilometreden 519 kilometreye çıkardık” ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR’

Proje çalışmalarını Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini belirten Uraloğlu, “Trabzon’umuzu, başta Karadeniz Sahil Yolu olmak üzere bölünmüş yollarla bütün Türkiye’ye bağladık. Türkiye’nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Zigana Tüneli’ni tamamlayarak, İran ve tüm Ortadoğu ülkelerinin Trabzon ve Karadeniz’e ulaşmasını sağladık. Yıllar süren meşhur Tanjant Yolu’nu bitirmek bize nasip oldu. Kanuni Bulvarı projesinde sona yaklaştık. Trabzon Güney Çevre Yolu’nu biz başlattık, inşallah biz bitireceğiz. Vakfıkebir Organize Sanayi Yolu, Araklı- Dağbaşı- Uğrak Yolu gibi 22 kara yolu projemizin çalışmaları da hızla devam ediyor. Şehir içinde de Trabzon’umuza yakışır bir adım atıyoruz: Akçaabat’tan Yomra Merkeze uzanan, Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, meydan, üniversite, otogar ve havalimanı gibi 31 istasyon içeren yaklaşık 32 kilometrelik kent içi raylı sistemi şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

‘TRABZON İLE SAMSUN ARASINI 2 SAATE DÜŞÜRECEK’

Samsun- Sarp Hızlı Demir yolu projesinin detaylarını hatırlatan Uraloğlu, “Trabzon ile Samsun arasını 2 saate düşürecek; Samsun- Sarp Hızlı Demir yolu projemizle, Samsun’dan itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i birbirine bağlayacağız. Havalimanımız ise Trabzon’umuzun dünyaya açılan kapısı. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda havalimanımızı genişletmek ve şehrimize yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Yeni havalimanı projemiz hayata geçene kadar, yurt dışı uçuşlardaki artış ve Trabzon’umuzun yükselen ticaret faaliyetleri için acilen yeni dış hatlar gelen yolcu terminalini ve CIP hizmet binasını bitirdik. Hamdolsun, geçtiğimiz yıl her ikisinin de açılışını gerçekleştirdik. Şu anda iç hatlar terminalimiz ile dış hatlar giden yolcu terminalimizdeki tadilatları bitirmek için hızla çalışıyoruz; bu yıl içinde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin dört bir yanını modern yollarla, köprülerle, tünellerle, raylı sistemlerle, havaalanlarıyla donatarak milletimizin refahını artırmayı, şehirlerimizi birbirine daha güçlü bağlarla kenetlemeyi hedefliyoruz. Biliyoruz ki bir şehir kalkınırsa, Türkiye kalkınır; bir yol açılırsa, gönüller birleşir. Trabzon’un gelişimi, Karadeniz’in yükselişi, Türkiye’nin gücüne güç katar” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,88% 0,29
  • EURO

    46,63% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4231,44% -0,56
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Efes Antik Kenti'ndeki festival, kapılarını ‘Kuğu Gölü ile açtı
Efes Antik Kenti'ndeki festival, kapılarını ‘Kuğu Gölü ile açtı / Ek fotoğraf...
İstanbul- Sarıyer'de öldürülen Oya ve cinsel istismar şüphelisinin ifadesi or...
Muğla'da marinada demirli gulet tekne, çıkan yangında battı
BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’deki Filistinlilerin yaşadığı acıların göl...
Tamir ettiği çatının çökmesiyle düşen usta, 2 gün sonra öldü
Aydın'da çevrecilerden Milli Park'a girişler sınırlandırılsın talebi
Libya'da kalp krizi geçiren albay şehit oldu
‘Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz’
İstanbul - YÖK'ün ‘Bilim Kafe’ etkinliği başladı
Trump: Gazze'de gelecek hafta ateşkes sağlanabilir
4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1’i bebek 5 yaralı
7 ilde dijital fuhuş ağına operasyon; 9 tutuklama
Balkonuna seyyar merdiven dayadıkları daireden altın ve döviz çaldılar
3 çocuğun uyuduğu evi molotofkokteyliyle kundaklayan şüpheli tutuklandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Trump: Gazze'de gelecek hafta ateşkes sağlanabilir

4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1’i bebek 5 yaralı

7 ilde dijital fuhuş ağına operasyon; 9 tutuklama

Balkonuna seyyar merdiven dayadıkları daireden altın ve döviz çaldılar

3 çocuğun uyuduğu evi molotofkokteyliyle kundaklayan şüpheli tutuklandı

75 yıllık atıl köy okulu, otizmli çocuklara yuva oldu

Bursa’da otomobil kamyona çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

İstanbul - Ataşehir’de sanayi sitesinde çıkan yangında çok sayıda araç yandı

İzmir Bornova'daki orman yangını kontrol altında / Ek fotoğraflar

Ankara merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 17 tutuklama

'1974 - Ayşe Tatile Çıktı' filminin ön tanıtımı bugün yapılacak

48 ilde siber suç operasyonları: 284 gözaltı

Kızların kavgası kamerada

Adana'da sokakta silahlı kavga; 1 ölü, 4 yaralı

Kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Kayıp olarak aranan Mehmet Nuri, çayda ölü bulundu/ Ek fotoğraf

Otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

Otomobilin çarptığı emekli albay öldü, çevredekiler 'ışıklandırma' için yolu kapattı

Çanakkale'nin 2 ilçesinde 2 kişi kayıp

Kızılırmak'a girip boğuldu

Sözcü Keçeli'den Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin sonuçlarına ilişkin açıklama